07 / 05 / 2024

mesleki hizmet çalışmaları ne durumda

mesleki hizmet çalışmaları ne durumda

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığın mesleki hizmetler alanında yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mesleki hizmet çalışmaları devam ediyor!

Kağıthane Hizmet Sitesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında geri sayım!

Riskli olduğu gerekçesiyle 6 blok ve 288 daireden oluşan Hizmet Sitesi 2020 yılında kontrollü şekilde yıkılmıştı. Hizmet Sitesi'nde dönüşüm çalışmaları tamamlanmak üzere...

Kayseri Etnospor ve Okçuluk Merkezi'nin inşaat çalışmalarında son durum!

Kayseri'de Anadolu Harikalar Diyarı yanında hizmet sağlayacak Kayseri Etnospor ve Okçuluk Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

İstanbul'daki hastanelerin çalışmalarında son durum!

Kovid-19 ile mücadele kapsamında hizmete açılacak hastanelerde yapım çalışmaları hızla devam ediyor. İstanbul'da koronavirüs kapsamında 5 hastane hizmet verecek...

Kocaeli Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra hizmet binasının yalıtım çalışmalarına başladı...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmalarının yüzde 70'i tamam!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmaları devam ediyor.DHMİ Genel Müdürü Keskin "Üst yapı hizmet binalarının yüzde 95'i, ATC kule inşaatının yüzde 50'si, saha düzenleme işlerinin yüzde 70'i tamamlanmış durumda." dedi.

Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metrosu'nda çalışmalar tam gaz!

İmar planları onaylanan çalışmaları hızla devam ettiği Gayrettepe-Kemerburgaz-İstanbul Havalimanı Metro Hattı projesinde sona yaklaşılıyor. Saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verecek projenin 2020'de hizmete açılması planlanıyor.

Kandıra’nın yeni hizmet binasında çalışmalar hızlandı!

Büyükşehir mülkiyetindeki alan üzerine inşa edilen Kandıra’nın yeni belediye hizmet binası inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor...

Düzce Motor Sporları Pisti'nde üst yapı çalışmaları sürüyor!

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun büyük gayreti ile genç yeteneklerin yetiştirilmesine hizmet edecek olan Düzce'deki motor sporları pistinde üst yapı çalışmaları sürüyor.

Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında çalışmalar sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eminönü-Alibeyköy arasında hizmet vermesi planlanan tramvayın inşa çalışmalarının koruma kurulları kararları doğrultusunda yürütüldüğünü açıkladı. 

Kocaeli Başiskele'de kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Başiskele Belediyesi ihtiyaç duyulan ve talep edilen her noktaya hizmet ulaştırmak adına kent çalışmalarına hızla devam ediyor.

Antalya'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Korkuteli Hizmet Birimi, alt yapısını tamamladığı Karşıyaka ve Uzunoluk Mahallelerindeki yollarda asfalt çalışmaları hızla sürüyor.

Manisa Büyükşehir ek hizmet binasında çalışmalar başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Yaşar Coşkun, içme suyu arıza ekipleri ile sayaç laboratuvarının taşınacağı Manisa hali yanındaki binadaki çalışmaları inceledi.

Gebze'deki üstyapı çalışmaları artarak devam edecek!

Gebze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2016 yılının her gününü dolu dolu, hizmet dolu geçirdi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 2017 yılında da üstyapı ve yatırımlarla çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi

mesleki hizmet çalışmaları ne durumda Haberi

mesleki hizmet çalışmaları ne durumda

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bakanlığın mesleki hizmetler alanında yapmış olduğu hizmetler hakkında bilgi verdi.


Bakan Güllüce,  sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin değerlendirme ve belgelendirmesine yönelik yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini bu sayede binaların doğal kaynakları ve enerjiyi verimli kullanarak çevresel etkilerinin azaltılmasını amaçladıklarını kaydetti.

Bakan Güllüce, Enerji Kimlik Belgesinin (EKB) binaların enerji verimliliği açısından önemli olduğunu, 100 bin 520’sinin 2014 yılında olmak üzere toplam 241 bin 300 adet EKB düzenlendiğini söyledi.


Yapı ve yapılaşma standartlarına yönelik çalışmalar hakkında önemli bilgiler veren Bakan Güllüce şunları kaydetti: “Dış cephe iş iskeleleriyle ilgili yapılan düzenlemeyle; bina inşaatlarında kullanılacak ahşap, çelik ve alüminyum iş iskelelerinin hesap, proje ve detay çizimlerinin yapı ruhsatiyesi alabilmek için müracaat dilekçesi ekinde ilgili idareye sunulması mecburi kılınmıştır. İş iskelelerinin TSE...