05 / 05 / 2024

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Faaliyetleri

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Faaliyetleri

Bakan İdris Güllüce, “ Herkesin ‘evet’ diyebileceği bir imar yönetmeliği ve ‘O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp toplumun huzuruna sunacağız ” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 17 atama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Başmüfettişlikleri atamaları gerçekleştirildi.

Otopark Yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Murat Oral, TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda Otopark Yönetmeliği'nin 31 Mart'ta yürürlüğe girmesi için öneride bulundu. 

Mesleki Yeterlilik Sınavları yeniden başlıyor!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, COVID-19 pandemisi sonucunda 16 Mart tarihinde durdurulan Mesleki Yeterlilik Sınavlarının, bugün itibariyle yeniden başladığını duyurdu. 

Aldana Mayar Gayrimenkul Ve Genel Hizmetler Limited Şirketi kuruldu!

Aldana Mayar Gayrimenkul Ve Genel Hizmetler Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Heider Raid K. Al-Musaoe tarafından kuruldu.

Bosphorus Homes Turizm Gayrimenkul Genel Hizmetler İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bosphorus Homes Turizm Gayrimenkul Genel Hizmetler İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 200 bin TL sermaye bedeli ile Fatih'te Waleed Menem ve Mohammad K.A. Shalaldeh ortaklığında kuruldu. 

Mesleki Yeterlilik Belgesi iyileştirilmeli!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin eksikleri olduğunu gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Dikey binaların yerini yatay binalar alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Planlı İmar Yönetmeliği Taslağı” ile çok katlı binaların tarih olması bekleniyor. Dikey binaların yerini yatay binalar alacak.

Yasin Kalem kimdir?

Yasin Kalem, Çevre ve Şehircilik Mesleki Hizmetler Genel Müdürü oldu. Peki, Yasin Kalem kimdir? Yasin Kalem bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Yasin Kalem, Çevre ve Şehircilik Mesleki Hizmetler Genel Müdürü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne Yasin Kalem atandı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi için süre doluyor!

48 meslekte zorunlu hale getirilen Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni 25 Mayıs tarihine kadar almayanlar, çalışamayacaklar. İNTES Genel Sekreteri Necati Ersoy, inşaat sektöründe 36 binden fazla kişiye sertifika verdiklerini söyledi.

Samet Canbakkal'dan, mesleki yeterlilik belgesi uyarısı!

Karadeniz İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Samet Canbakkal’dan önemli açıklamalarda bulundu. Canbakkal, mesleki yeterlilik belgeleri hakkında uyardı.

Coşkun İnşaat'ın yetki belgesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Zonguldak Ereğli'deki yapıda görevine yerine getirmedeği gerekçesiyle Coşkun Hizmet Organizasyonları Madencilik Nakliyat İnşaat’ın yetki belgesini iptal etti.

Müteahhit Ulaş Canpolat'ın yetki belgesi 1 yıllığına iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü, Antalya Kepez'deki yapıda görevine yerine getirmedeği gerekçesiyle Ulaş CANBOLAT’ın yetki belgesini 1 yıl süreyle iptal etti.

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Faaliyetleri Haberi

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Faaliyetleri

Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Faaliyetleri açılış toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti. The Green Park Ankara Hotel’de düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Güllüce, “Sadece fiziksel kısımlara kafa yoran insan ruhunu gönlünü hayat biçimini, huzurunu, mutluluğunu işin içine katmadığımız takdirde mekânsal dönüşümü ne şehirciliği, ne de mutlu insanı oluşturabilirsiniz bana göre böyle. Bu söylediğim tartışıla bilir.


Bunlar bir tartışılsın toplum içinde, imar yönetimiyle ilgili inşallah bakanlığımız, böyle herkesi memnun etmenin mümkün olamadığını bilerek söylüyorum ama ortalama herkesin evet’diyebileceği çalıştaylar düzenlenerek bir imar yönetmeliği ve O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp inşallah toplumun huzuruna sunacağız. Çünkü biraz yamalı bohçaya dönmüş imar kanunumuz. “ diye konuştu.


Meslek lisesi çıkışlı olduğunu ifade ederek nitelikli iş gücüne değinen Güllüce, şunları söyledi: “Şu konuştuğum kürsüyü...