07 / 05 / 2024

mesleki yeterlilik belgesini kimler alacak

mesleki yeterlilik belgesini kimler alacak

Yaklaşık 150 bin çalışan mesleki yeterlilik belgesi olmadan artık tehlikeli işlerde çalışamayacak. Peki hangi meslekler bu kategoride yer alıyor? İşte yanıtı...

Konut sitesi yöneticileri için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu geliyor! 

Tesis yönetimi sektörü, konut sitesi yöneticilerinin mesleki yeterlilik belgesini bulundurarak faaliyette bulunması için ortak hareket etme kararı aldı.

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...

Yeni yıl ile beraber yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. 1 Ocak 2023 gününden itibaren pek çok şey değişiyor.

98 bin kişi işsiz kalabilir! O şart yılbaşından sonra getiriliyor! İşte detaylar!

Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu valeler için getirildi. Mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu yılbaşından sonra aktif olacak. İşte detaylar!

Bu mesleklerde çalışanlar, 1 Ocak'tan sonra iş yapamayacak! Bu haberi okumayanlar işsiz kalabilir!

SON DAKİKA... Mesleki Yeterlilik Kurumundan gelen son dakika haberine göre belgesi olmayanlar çalışamayacak. Bu kapsamda 16 meslek için yeni düzenleme geldi.

Yabancıya satış yapan emlakçılara yeni düzenleme kapıda!

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğundan sonra yabancılara satış gerçekleştiren emlakçılara yeni düzenlemeler getiriliyor. Düzenleme kapsamında yabancıya satış yapan emlakçılara hem dil hem de emlak bilgisi şartı koyulacak.

Belge almayan inşaatta çalışamayacak!

İnşaat işçilerinin de aralarında olduğu 40 meslekte, Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar 10 Nisan 2022 tarihinden sonra çalışamayacak.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Niğde'de 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi!

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB), 25 emlakçıya Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni teslim etti.

Mersin'de inşaat işçileri belgelerine kavuşuyor!

Mersin Erdemli Belediyesi, istihdama destek vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolüne imza attı.

Milaslı emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı!

Milas'ta Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavlarına katılarak başarılı olan emlak danışmanları yeterlilik belgelerini teslim aldı. Emlak Akademi ve Başarı Anahtarı Mesleki Sınav ve Belgelendirme Ltd.Şti  Sınav Koordinatörü Mehmet Sert, belge almaya hak kazananları tebrik etti. 

İnşaat ve gayrimenkul sektörüne işgücü ehliyeti geldi!

KOBİ danışmanlığı, oto galericilik ve emlak danışmanlığı gibi birçok alanda meslek yeterlilik belgesini zorunlu hale getirildiğini söyleyen Bakan Selçuk, uygulamanın iş dünyası ve çalışanlar tarafından memnuniyetle karşılandığına dikkat çekti.

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

mesleki yeterlilik belgesini kimler alacak Haberi

mesleki yeterlilik belgesini kimler alacak

1 Ocak itibariyle 40 meslekte çalışanlar için mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu başladı.



İşverenler de belgesi olmayanı işe alamayacak, geçici de olsa çalıştıramayacak. Meslek okulları ile üniversitelerin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlar ise kapsam dışı tutuldu.



40 meslekte, mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu resmen başladı. Yaklaşık 150 bin çalışan mesleki yeterlilik belgesi olmadan artık tehlikeli işlerde çalışamayacak, işverenler tarafından da çalıştırılamayacak. 2015’in Mayıs ayında İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yeni bir düzenlemeye gidilerek, ‘tehlikeli’ ve ‘çok tehlikeli’ işlerde, 40 meslek için yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi. İşletmelere de yeni düzenlemeye uyum sağlamaları için bir yıllık geçiş süre tanındı. Bu süre, 2016’nın Mayıs ayında doldu. Ancak bir taraftan belgeli eleman sayısının azlığı, diğer taraftan uygulamadaki bazı zorluklar nedeniyle çalışanların ve işverenlerin sorun yaşaması için...