15 / 05 / 2024

Meslekten men ettiren yasa

Meslekten men ettiren yasa

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mevzuata aykırı iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan yapı müteahhitlerini meslekten men edecek. Müteahhitlik Yasası'nın adımı olarak görülen düzenleme ile sektördeki 'çürük elmalar' elenecek.

İzmir depreminde yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok için sanıklara meslekten men talebi!

​​​​​​​Yıkılan Cumhuriyet Sitesi C Blok'la ilgili davanın ilk duruşmasında enkaz altından kurtarılan 4 kadın, ailelerinde travmanın devam ettiğini aktararak, sanıkların mesleklerinden men edilmesini talep etti.

Müteahhitlerden yeni yönetmeliğe tepki!

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, yönetmelik sebebiyle on binlerce müteahhidin meslekten men edilebileceğini belirtti. Avcıl, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

On binlerce müteahhit meslekten men edilebilir!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı ve TOBB Türkiye İnşaat Müteahhitleri Meclis Başkanı Tahir Tellioğlu, müteahhitlerin sınıflandırılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıkılacağı açıklanan Yılmaz Özdil'in villası için encümen kararı!

Bodrum'da gazeteci- yazar Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil için satın aldığı villanın yıkılması amacıyla alınan encümen kararının detayları belli oldu...

Kardeşi mirastan men etmek için ne yapılması gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Halam kardeşini mirasından men etmek istiyor. Ne yapması gerekiyor? Akli dengesi yerinde ama 83 yaşında.' sorusunu yanıtladı.

Kocaeli encümen toplantısında kiralama ihaleleri yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasında düzenlenen encümen toplantısı Genel Sekreter Balamir Gündoğdu’nun katılımı ile gerçekleştirildi…

Almanya'da göçmen kiracı istenmiyor!

Almanya'da göçmen kökenli kişiler ev bulamıyor. Yapılan anket sonuçlarına göre göçmen kökenli her üç kişiden birine ayrımcılık yapılıyor.

Fenerbahçe’de 4. okul yolda!

Devir anlaşması kapsamında daha önce toplam 3 bin 700 öğrenci kapasiteli üç okul ile bir de spor salonu inşa ettiren sarı-lacivertliler, denk derslik sayısını çoktan aşmalarına rağmen 600 kapasiteli bir ilkokul daha yaptıracak.

Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Mehmet Göçmen: Yabancı gelmezse cebe para girmez!

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, "Yabancı fonlar olmadığı takdirde Emlak Bankası'nı da kursanız, enerjiyle ilgili başka fonlar da oluştursanız cebinize bir para girmeyecek. Olmayan parayı hangi cebe koyarsanız koyun aynıdır" dedi.

Adana'da inşaat halindeki evlerde 'hayalet seçmen’ oyunu!

Adana'da Çarkıpare Mahallesi Muhtarı Yalçın Uzun, 600 yakınını inşaat halinde olan evlerde yaşıyormuş gibi gösterip, 670 oyla seçimi kazandı. ‘Hayalet seçmen’ oyununu rakiplerinin dikkatinden kaçmadı.

Dinçmen Gayrimenkul Ve Otomotiv Pazarlama Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Dinçmen Gayrimenkul Ve Otomotiv Pazarlama Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Osman Yılmaz tarafından kuruldu. 

Başakşehir Deprem ve Göçmen Konutları Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

Başakşehir Başak Mahallesi Deprem ve Göçmen Konutları Bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı..

Meslekten men ettiren yasa Haberi

Meslekten men ettiren yasa

Son dönemde iş kazalanyla gündeme gelen müteahhitlik sektörünü denetim altına almak için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yapı Müteahhitlerinin Yetki BelgesiNumaralarının İptal Edilmesi ile Şantiye Şefleri Hakkında Yapılacak İşlemlere İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğ' dün Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 


MEVZUAT DIŞI İŞ YAPAN MÜTEAHHİTLERE MESLEKTEN MEN 

Bakanlık, mevzuata aykın iş yapan, can ve mal güvenliğini tehlikeye atan, 3 defa idari para cezası alan ve vergi ile prim borçlarını ödemeyenlerin müteahhitlik belgesini iptal edilecek. Eksik ve hataların tespiti için doldurulan formlar yapı müteahhitlerinin kayıtlannın tutulduğu Yapı Müteahhitliği Bilişim Sistemi'ne işlenecek. 


Hürriyet in haberine göre; Gerekli incelemelerde bulunan bakanlık yetkilileri meslekten men cezası verirse bu karannı Resmi Gazete de yayınlayarak yürüklüğe koyacak. Yapı müteahhitlerinin imar mevzuatına aykın fiillerinden...