25 / 05 / 2024

MEŞTİdeki yüksek kira bedelleri 2 kez krize neden oldu

MEŞTİdeki yüksek kira bedelleri 2 kez krize neden oldu

Mersin şehirlerarası otobüs terminalinde yaşanan yüksek kira sıkıntısı yüzünden birçok otobüs firması rotayı Tarsus Otogarı'na çevirdi.

Kıbrıs; cazip konut fiyatları ve yüksek kira getirisiyle yatırımcıların radarında!

Dünyaca ünlü Forbes dergisinin “yurt dışında mülk satın alınabilecek en karlı ülke” olarak nitelendirdiği Kıbrıs, “Pound”la yüksek kira geliri ve cazip konut fiyatlarıyla, Türk ve yabancı gayrimenkul yatırımcıların radarına girdi. 

AVM ve cadde mağazaları yüksek kira bedellerinden şikayetçi! Yeni kontratta kiralar 6 kat birden artıyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, girdilerdeki yüksek maliyet artışlarının yanı sıra fahiş kira artışı taleplerinin perakende için en öncelikli iki sorun olmaya devam ettiğini söyledi. 

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

Emekli zammında kafalar karıştı! En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

Temmuz ayı ile emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranında artış uygulanacak. En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

Kira getirisi en yüksek 10 şehir! Listedeki sürprizler şaşırttı!

Yeni bir konut almak isteyen yatırımcılar kira getirisi yüksek olan şehirleri merak ederken en yüksek kira getirisinde ilk 10 şehir arasında İstanbul yer almadı. İşte kira getirisi en yüksek 10 şehir...

En pahalı öğrenci şehrinde bir oda kirası 17 bin lirayı aştı! Öğrenciler yüksek kiralara isyan ediyor

Flaman bölgesindeki en pahalı öğrenci şehri olan Hasselt'te bir odanın kirası 500 euro sınırına dayandı. Öğrenciler yüksek kiralara tepki göstermeye başladı.

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Yüksek kira gelirleri ticari gayrimenkule talebi artırdı!

Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç yaptığı açıklamada yüksek kira gelirleri, yeni yapı stoku ve arzın az olması nedeniyle değerlenme oranlarının yüksekliğinin yatırımcıları ticari gayrimenkule yönelttiğini söyledi.

Evlerde yüzde 25 sınır var ama, Vakıflar kiracılarına çok yüksek kira zamları için ihbarname yolluyor!

Konut kira artışlarına geçtiğimiz yıl yüzde 25 zam sınırı uygulaması getirildi. Ancak, Vakıflar bölge müdürlükleri, kiracılarına yaptıkları yüksek zamlarla gündeme geliyor. Milat Gazetesi köşe yazarı Serdar Arseven, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Antalya Meidan Plaza'da yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı!

Akdeniz bölgesinde yatırım ve yaşam değeri yüksek projeleri hayata geçiren Aderan Global, Meidan Plaza projesi yüksek kira getirisi ile karlı bir yatırım avantajı sunuyor. İşte ayrıntılar...

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

Ocak ayı itibariyle geçerli olan yeni asgari ücretin işverene olan etkileri tartışma konusu olmaya devam ederken, yüksek kiralar da esnafın belini büktü.

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

İstanbul'u bile geçti! Kira ücretleri o ilde resmen ateş pahası

İstanbul'da ortalama kira fiyatları 15 bin TL'ye yaklaştı. En yüksek kira fiyatları İstanbul diye düşünülürken başka bir şehirde kira fiyatları İstanbul'u da geçti. 4 yıl içinde yüzde 800 artışın gözlemlendiği ilde kira fiyatları korkunç boyutta. İşte tüm detaylar...

MEŞTİdeki yüksek kira bedelleri 2 kez krize neden oldu Haberi

MEŞTİdeki yüksek kira bedelleri 2 kez krize neden oldu

81 seyahat firmasından 52'sinin, işletme sahibinin yüksek kira bedelleri istemesi nedeniyle MEŞTİ'ye girmeme kararı aldığı bildirildi. Rotayı Tarsus Otogarı'na çeviren seyahat firmaları yolcularını servislerle Tarsus'a götürecek, şehir dışından Mersin'e gelen yolcuları ise Tarsus'ta indirip, servisle Mersin'e taşıyacak. Bu durumun yeni bir kaos yaracağı da belirtildi. Seyahat firmaları, son günlerde gündeme oturan bu sorunu Türkiye Otobüsçüler Federasyonu'nun (TOFED) İstişare Toplantısı'nda masaya yatırdı. Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 milyon TL'ye inşa edilen 81 yazıhaneli otogarın, 23 milyon lira bedelle Mersin Şimşek Grup'a ihale edilmesinin yanlış olduğunu söyleyen TOFED Genel Başkanı Birol Özcan, işletmeci firmanın doğal olarak iş yeri başına yıllık 400 bin TL gibi bir yüksek bir kira bedeli istediğini kaydetti. MEŞTİ'deki kira bedelinin Ankara Otogarı'ndaki yazıhanelerden 10 kat daha fazla olduğunu...