14 / 05 / 2024

Mete Öz özgeçmişi

Mete Öz özgeçmişi

Mete Öz, Yüksel Erdemir ile birlikte tasarladıkları Moscow Park Place binası Rusya Devlet Mimarlık Ödülü'nü aldı. Çalışmalarına 1991 yılından itibaren Uz Mimarlık Atölyesi'nde devam etmektedir. Peki Mete Öz kimdir? İşte biyografisi...

BDDK açıkladı! Temassız ödemelerde şifresiz işlem limitine güncelleme geliyor...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK'nın kararı doğrultusunda, temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2024'ten itibaren değişeceği duyuruldu.

40 yıllık imar sorunu çözülecek mi? 10 mahallenin kördüğümü için 'imar olsun da nasıl olursa olsun' deniyor!

Yaklaşık 27 bin nüfusu bulunan Antalya Kırcami'deki bölge halkı, imar sorunu için yerel seçimleri beklemeye başladı. Peki 40 yıllık imar sorunu çözülecek mi?

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Merkez Bankası sitesinde yeni güncelleme!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'ın öz geçmişi, Banka'nın internet sitesine eklenerek güncellendi.

Depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? TMMOB'dan son dakika raporu geldi! 

TMMOB’nin Hatay, Adıyaman ve Malatya’da yürüttüğü dayanışma faaliyetleri sonucunda hazırlanan raporda, deprem bölgesindeki pek çok sorunun altı çizildi. Peki depremzedelerin barınma ve su ihtiyaçları çözülemedi mi? İşte raporda yer alan ifadeler...

Yeni evlenecekler müjde! Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3.5 Lt Yağsız Fritöz indirime girdi! İşte 17 Mart 2023 fiyat listesi 

Çeyiz düzecek çiftler, Xiaomi Mi Smart Air Fryer 3,5 lt Fritöz yüzde 26 indirimle Carrefoursa sitesinde satışa sunuldu. Peki Xiaomi Carrefoursa'da ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? İşte detaylar..

Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? Eski tapular e-devlette görünür mü? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Tapu geçmişi sorgulama, araştırma sıkça sorulan sorular arasındadır. Peki Tapunun geçmişi nasıl öğrenilir? İşte merak edilenler!

Elektrikli otomobile ilgi beklentileri bile aştı! Milyonlarca adet!...

Küresel bir sorun haline gelen akaryakıt fiyatlarına hemen çözüm olamasa da elektrikli otomobiller geleceğe dönük umut vadediyor. Henüz geçmişi yeni olmasına rağmen elektrikli araçların geçen yılda gerçekleşen satış miktarı, beklentilerin ötesine çıktı.

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi? şeklindeki ve buna benzer sorular pek çok vatandaş tarafından sorulmaktadır. İşte merak edilen o detaylar!

Eski klimanızı yenisiyle değiştirin tam 2.100 TL indirim kazanın! İklimsa 30 Eylül 2022 fiyat listesi

İklimsa eski klimalarınızı yenisiyle değiştirmeniz karşılığında tam 2.100 TL indirim yapıyor. İşte kampanya detayı..

Emeklilik sistemi a’dan z’ye değişiyor! SSK ve Bağ-Kur’lular dikkat!

Emeklilik sistemi artık a’dan z’ye değişiyor. Bakan Vedat Bilgin, Bağ-Kur ile SSK emeklilik sistemi için aradaki prim farklılığının giderileceğini duyurdu. Peki bundan sonraki aşamada ne olacak? İşte detaylar…

Piyasa uzmanı borsada zurnanın zırt diyeceği tarihi açıkladı

Borsa İstanbul'da bankacılık endeksinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, "3 Ekim zurnanın zırt dediği yer olacak" ifadelerini kullandı. Cibre, hisse senetlerinde pozisyon almış fonların bu hisseleri taban olduğu sürece satamayacak zarar edeceğini söyledi.

Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri 1 Ocak 2023 zammına hemen bir göz atın! İşte tek tek emekli zammı hesaplaması!

TÜİK milyonlarca kişinin merakla beklediği Ağustos ayı enflasyon verilerini resmen açıkladı. Söz konusu verilerin açıklanmasıyla beraber milyonlarca emeklinin Ocak ayı zammı da biraz daha netleşmiş oldu. Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK emeklileri Ocak 2023 zammına hemen bir göz atın...

Mete Öz özgeçmişi Haberi

Mete Öz özgeçmişi

Mete Öz kimdir?


Mete Öz 1983 yılında Gazi Üniversitesi Müh. Mim. Fakültesinden mezun oldu. 2010 yılından itibaren Gazi Üniversitesi ve Eskişehir Osman Gazi Üni. Mim. Müh. Fakültelerinde yarı zamanlı Öğretim Görevlisi olarak proje dersleri vermektedir. 


Mete Öz Profesyonel çalışmalarına 1984 yılında 'Modül Mimarlık'da başladı. 1988'de Rusya'da iş yapan ilk proje gruplarından biri olarak Yüksel Eredmir ile birlikte tasarladıkları Moscow Park Place binası Rusya Devlet Mimarlık Ödülü'nü aldı. Çalışmalarına 1991 yılından itibaren Uz Mimarlık Atölyesi'nde devam etmektedir. Girmiş oldukları ulusal mimari proje yarışmalarında 6'sı birincilik olmak üzere 30 ödül ve mansiyon kazandı.



Mete Öz ve Uz Mimarlık projeleri!


İDARİ BiNALAR


Gaziantep Hükümet Konağı Binası, Türkiye, 22.000 m²  


Mardin Hükümet Konağı ve Adliye Binası, Türkiye, 23.000 m²


Erzincan Belediye Hizmet...