15 / 05 / 2024

Metrekareye otopark da eklenmeli mi

Metrekareye otopark da eklenmeli mi

Güven unsurunu her şeyden önde tutan Ankaralı inşaat firmaları, özellikle bazı büyükşehirlerde konutların metrekarelerine otoparkların da eklenmesi fikrine konut alıcısının güvenini zedelemesi nedeniyle sıcak bakmadı.

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Ankara Büyükşehir, İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi Portaş Proje İnşaat Taahhüt Asfalt San ve Tic A.Ş., İstanbul'da 2 dükkan ile 1 otel ve otoparkı satıyor. İşte yatırımcıların merak ettiği o gayrimenkul satışıyla ilgili diğer detaylar ve fiyat bilgisi...

İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanı 3,60 metrekareye çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, İstanbul'da kişi başına düşen toplanma alanının 1,29 metrekareden 3,60 metrekareye çıktığını söyledi.

Ayder'de dağın içine otopark mı yapılacak? Murat Kurum'dan iddialara yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ayder'de dağın içine katlı otopark yapılacağı iddialarına yanıt verdi...

Rusya’da konut inşaatı Ekim'de 55 milyon metrekareye düştü!

Rusya’da 2020 yılının 10 ayında konut inşaatı 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 1,1 düşerek, 55 milyon metrekareye geriledi.

Tokat Turhal'da otopark sorunu çözüldü!

Tokat Turhal'da bölgesel kapalı pazar alanının otopark sorunu çözüldü. 150 araçlık ücretsiz otopark alanı vatandaşların hizmetine sunulacak.

Samsun'da hastane otoparkını yasa dışı işletenler yakalandı!

Samsun'da ücretsiz olan hastane otoparkını yasa dışı işletip vatandaşlardan ücret alan 7 şüpheli düzenlenen operasyonla yakalanıp gözaltına alındı.

Trabzon'da otopark inşaatı için ihale düzenlenecek! 

Trabzon Botanik Parkın açılmasının ardından bölgede trafik yoğunluğu da arttı. Çok fazla şikayet gelmesi üzerine Köseoğlu Caddesine otopark yaptırmak için harekete geçti.

Samsun İlkadım'da katlı otopark ve AVM projesine iptal!

Samsun'da İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın katlı otopark ve alışveriş merkezi yapmayı planladığı iki parseli birleştiren imar planı kararı iptal edildi.

İstanbul'da ofis arzı 6,33 milyon metrekareye çıktı!

Cushman & Wakefield 2019 1.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporu'na göre, İstanbul’da 151 bin 980 metrekare yeni ofis alanı pazara girerken toplam ofis arzı 6,33 milyon metrekareye çıktı.

Sultangazi’de 'meydan projesi' protestosu!

Sultangazi’deki bir mahallede yapılması planlanan meydan projesi vatandaşları tedirgin ediyor. Evlerinin olduğu alana, meydan dışında AVM ve otopark da yapılacağını ifade eden mahalleliler, protesto yürüyüşü düzenledi.

Manisa Salihli'de yeni yeraltı otoparkı açıldı!

Manisa Salihli'de 500 araçlık yeraltı otoparkı da Salihli halkının kullanımına sunuldu.  Trafik sıkışıklığı sorununu azaltacak ve vatandaşların araçlarını güvenle park edebileceği modern yeraltı otoparkında kayıtlar başladı. 

İstanbul'da ofis arzı 6,08 milyon metrekareye ulaştı!

İstanbul’da 85 bin 881 metrekare yeni ofis alanının pazara girmesiyle toplam arz 6,08 milyon metrekareye ulaştı...

Metrekareye otopark da eklenmeli mi Haberi

Metrekareye otopark da eklenmeli mi

Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün Ankaralı temsilcileri, bazı büyükşehirlerde satışa sunulan konut ve işyerlerinin metrekare hesaplamasına otopark gibi bölümlerin de eklenmesinin doğru olmadığını düşünüyor.

Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde başarılı projelere imza atan ve son olarak Başkent’in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe’yi hayata geçiren Uzaltaş AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, "abartılı metrekare" uygulamasının Ankaralı proje sahipleri tarafından sektörde güven kaybı olarak nitelendiğini bildirdi.

Pala, birbirinden başarılı ve üst donanımda projelerin yükseldiği Ankara'da sadece konut değil, güven de sattıklarını belirterek, "Bizim en büyük hedefimiz hızla markalaşmak ve hem yurt içi hem de yurt dışında ismimizi duyurmak. Uzaltaş AŞ gibi çok sayıda Ankaralı firma bu mücadeleyi veriyor. Geniş, ferah, ergonomik projelerimizle şimdiden yurt genelindeki sektör temsilcilerinin ilgisini çekmeyi başardık....