03 / 05 / 2024

metro deneme seferleri

metro deneme seferleri

Otogar-Kirazlı ve Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Stadı şeklinde 2 bağımsız hat olarak projelendiren metro hattında deneme seferleri başladı

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

İstanbul'da Pazar günü bazı metro hatları ulaşıma kapatılacak! İşte nedeni

İstanbul'da yarın saat 11:00'dan itibaren bazı hatlardaki metro seferleri yapılamayacak. Metro İstanbul, Pazar günü kapalı olacak metro hatlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İşte detaylar...

Halkalı-Gebze banliyö Hattı'nda deneme seferleri başladı!

İstanbul'un ulaşım sorununu çözecek olan Halkalı-Gebze banliyö hattında sona çok az kaldı. Trenler gece deneme seferlerine başladı.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabı açılıyor!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosunun Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın seferlerine, ikinci etap olan Yamanevler-Sancaktepe bölümünün deneme sürüşlerinin başlaması sebebiyle ara verildi. 

Ankara'ya yeni metro müjdesi!

Başkentlilerin özellikle hafta sonları ziyaret ettiği Eymir Gölü’ne EGO seferleri başlıyor. Başkan Mustafa Tuna, Etlik Şehir Hastanesi için de metro çalışması yapıldığını da açıkladı.

Karadeniz'in en uzun mesafeli teleferik projesi Nisan'da açılıyor!

Trabzon Beşikdüzü ilçesinde hayata geçirilen Karadeniz'in 3 bin 100 metre ile en uzun mesafeli teleferik projesinde çalışmalar devam ediyor. Deneme seferleri yapılan projenin Nisan'da hizmete girmesi planlanıyor.

Yeni havalimanına toplu ulaşım deneme seferleri başladı!

Yapımı devam eden İstanbul Yeni Havalimanı'na ilk toplu ulaşım hizmeti çarşamba günü başladı.

Konak ve Karşıyaka Tramvayları'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda konforu artırmak ve çevreci toplu ulaşım araçlarını çeşitlendirmek amacıyla yapımına başladığı “Konak ve Karşıyaka Tramvayları Projesi” kapsamında, ilk deneme seferini 28 Aralık’ta gerçekleştirecek.

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak

Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferleri başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, imalat çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladığı Karşıyaka Tramvayı'nda deneme seferlerine aralık ayı sonunda başlayacak.

Adliye-Selçuk Üniversitesi tramvay seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı ve deneme seferleri tamamlanan Alaaddin - Adliye Tramvay Hattı ile hemzemin kavşaklarda iyileştirme çalışması tamamlanan Alaaddin-Selçuk Üniversitesi hattında tramvay seferleri başladı.

Konya'da tramvay deneme seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı.

Konyaray'da deneme seferleri başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyadaki en ileri teknolojinin uygulandığı Alaaddin - Adliye Raylı Sistem Hattı’nda deneme seferleri başlattı. Hattın Alaaddin ile Mevlana Kültür Merkezi arasında tarihi dokuya uygun olarak direk ve tel bulunmuyor.

metro deneme seferleri Haberi

metro deneme seferleri

Esenler’den Başakşehir istikametine yapılan metro hattında sona gelindi. Otogar-Kirazlı ve Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat Stadı şeklinde 2 bağımsız hat olarak projelendiren metro hattında Başakşehir-Olimpiyat Stadı arası deneme seferleri başladı. 


Kayaşehir'e uzatılması planlanan metro hattının açılışı önümüzdeki ay Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak.


Toplam 16 istasyondan oluşan Otogar-Başakşehir metrosu 21,7 kilometre hat uzunluğuna sahip. 2005 yılının Ekim ayında yapımına başlanan Başakşehir Metrosu'nun bitiş tarihi 31 Mart 2013 olarak açıklandı. 105 bin yolcu kapasitesine sahip olan Başakşehir Metrosu'nda 2 dakika aralıklarla sefer yapılacak. 


Başakşehir Metrosu dukları


1- Esenler İstasyonu

2- Menderes İstasyonu

3- Üçyüzlü İstasyonu

4- Bağcılar Meydan İstasyonu

5- Kirazlı İstasyonu

6- Yeni Mahalle

7- Mahmutbey İstasyonu

8- İstoç İstasyonu

9- İkitelli Sanayi İstasyonu

10- Turgut Özal İstasyonu

11- Siteler

12- Metrokent

13- Başak Konutları

14- Ziya Gökalp Mahallesi İstasyonu 

15- Olimpiyat

16- Araç depo sahası


Sinem...