27 / 04 / 2024

metro projeleri istanbul

metro projeleri istanbul

İstanbul'da şu anda 233 kilometre raylı sistem hizmet verdiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''85 kilometrelik metro hattı projelerimiz tamamlandığında İstanbul kent içi raylı sistem uzunluğu tam 318 kilometreye ulaşacak'' dedi.

Tevfik Göksu'dan Ekrem İmamoğlu'na metro tepkisi!

İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu metro projeleri konusunda eleştirdi.

Ekrem İmamoğlu'na metro projeleri için 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı ve Sabiha Gökçen Havalimanı Raylı Sistem Bağlantısı Projelerinde kullanılmak için İBB Başkanına 150 milyon Avro borçlanma yetkisi verdi.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

İzmir'de metro yatırımları hızlanıyor!

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında yapılan yatırımları anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  metro projeleri hakkında bilgi verdi. 

İstanbul'daki metro projeleri için 150 milyon avro dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 2 metro hattının inşaatında kullanılması için 150 milyon avro dış borçlanma yetkisi talep etti. 

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

İstanbul'a 91 kilometrelik metro hattı geliyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı; Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden metro hattı projeleri hakkında açıklamada bulundu. 

İstanbul'daki yeni metro projeleri en çok hangi ilçeleri değerlendirdi?

Türkiye’nin uzman emlak platformu Hürriyet Emlak, İstanbul’da halihazırda olan hatların uzatılan ve yapımına sıfırdan başlanan metro projelerinin, satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki etkisini analiz etti. Peki İstanbul'da satılık ve kiralık konut fiyatları en çok hangi ilçelerde arttı?

İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla!

Milyonlarca kişinin yaşadığı Mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'daki hangi metro hattı ne zaman açılacak? Hedeflenen raylı sistem uzunluğu ne kadar? İşte İstanbul'daki raylı sistem projeleri 10 soruda tüm detaylarıyla...

İBB'den metro projeleri için borçlanma yetkisi!

Olağanüstü gündemle toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde borçlanma taleplerinin birçoğu revize edilerek meclisten geçti. Metro İstanbul'a 30 milyon TL borçlanma yetkisi verildi...

Ekrem İmamoğlu: Önceliğimiz metro projeleri olacak!

İstanbul'un ulaşım sorunu hakkında konuşan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, ''Bu şehrin en önemli konusu metrodur. Önceliğimiz metro olacak'' dedi.

Mehmet Özhaseki: İnşaatlar belediyelerin işi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, belediyelerin bütçe ve ihaleleriyle ilgili süreçlerini anlattı. Özhaseki, metro projeleri için hükümetten destek alındığını kaydetti.

İstanbul'da 2019'da 8 yeni metro hattı açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılan metro projeleri ile İstanbul'da ulaşım kolaylaşıyor ve kısalıyor. 2019 yılında mega şehirde 8 yeni metro hattının açılması planlanıyor...

metro projeleri istanbul Haberi

metro projeleri istanbul

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans yöntemiyle katıldığı Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi Tüneli İlk Işık Töreni'nde önemli açıklamalar yaptı.  Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; araismailoğlu, bakanlığın şehir içi raylı sistem alanında yaptığı yatırımların özel bir örneği olan Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu'nda önemli bir dönüm noktasında olduklarından bahsetti. Bakan Karaismailoğlu, "Çift tüple 68 kilometreyi aşan tünel kazım çalışmalarımızın ardından Gayrettepe İstasyonuna ulaşıyoruz." diye konuştu.

Karaismailoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Çift tüple 68 kilometreyi aşan tünel kazım çalışmalarımızın ardından Gayrettepe İstasyonuna ulaşıyoruz. Teşriflerinizle 18 Ocak'ta ilk ray kaynağını gerçekleştirdiğimiz bu projede tünel kazma makine sayısı ve hızında dünya rekorlarını kırdık. Yapım hızında kırdığımız rekoru, işletme hızında da ayrıca kıracağız. 37,5 kilometrelik hattımızda 9 istasyon arasında önce tam otomatik, ardından...