27 / 04 / 2024

İBB'den metro projeleri için borçlanma yetkisi!

İBB'den metro projeleri için borçlanma yetkisi!

Olağanüstü gündemle toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde borçlanma taleplerinin birçoğu revize edilerek meclisten geçti. Metro İstanbul'a 30 milyon TL borçlanma yetkisi verildi...



Yeni tip koronavirüs (Kovid -19) salgını nedeniyle Avrasya Gösteri Merkezi’nde düzenlenen ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık yaptığı Mecliste, İBB, Metro A.Ş., İETT, gibi kurumların borçlanma talepleri ve sosyal yardım bütçe ve esaslarının içeren 13 rapor değerlendirildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunun bitirilmesi için Finansman Müdürlüğünün 73 milyon 304 bin 745 avro dış borçlanma yapılması yönündeki talebi müdürlükten geldiği gibi meclis üyelerinin oy birliği ile onaylandı.

İBB iştiraklerinin salgın sürecinde azalan gelirleri sebebiyle 16 şirketin bütçelerine destek olarak toplam 1,9 milyara yakın iç borçlanmayla kaynak sağlamasını içeren rapor, AK Partililerin teklifi ile güncellendi. İştiraklere ilişkin İGDAŞ'a 500 milyon TL, İSTAÇ 42 milyon TL, Metro İstanbul'a ise 30 milyon TL iç borçlanma yetkisi tanındı.

Yapım çalışmaları duran Başakşehir-Kayaşehir Raylı Sistem Hattı'nın inşaat ve kontrol işlerinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredilmesi için İmamoğlu'na yetki verilmesini içeren rapor, oy birliğiyle kabul edildi.

Çekmeköy-Sancaktepe Şehir Hastanesi Metrosu 2022'de tamamlanacak!

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu 2020'de açılacak!

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 318 kilometreye ulaşacak!

Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Tünelleri tamamlandı!

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu ne zaman açılacak? 


Geri Dön