10 / 05 / 2024

Metrobüs tübitak

Metrobüs tübitak

Metrobüs hattının işletmesinde yeni düzenleme yaparak duraklarda beklemeyi önlemek ve yolculuğu rahatlatmak isteyen İETT, TÜBİTAK'tan proje desteği alıyor. Proje ile 2 yıl içerisinde İstanbulluların metrobüs yolculuğu eziyet olmaktan çıkacak.

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

Okulların açıldığı gün toplu taşıma bedava mı? 11 Eylül 2023 otobüs, metro, metrobüs saat kaça kadar ücretsiz? 

'11 Eylül 2023 otobüs, metro, metrobüs bedava mı?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. İBB'den konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte detaylar...

10 Kasım’da otobüsler bedava mı? 10 Kasım’da metro, metrobüs, tramvay ücretsiz mi?

10 Kasım’da otobüs, metro, metrobüs’ün ücretsiz olup olmadığı merakla araştırılmaktadır. İşte 10 Kasım’da toplu taşımanın durumu!

Türkiye Mali'de metrobüs hattı inşa edecek!

Türk şirketi Kalyon AŞ. Mali'nin başkenti Bamako'da metrobüs hattı inşa edecek. Metrobüs hatındaki yolculuk süresinin 35 dakika sürmesi planlanıyor.

Mevlüt Uysal: Metrobüs’ü Silivri’ye kadar uzatacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarla biraraya geldiği mitingde açıklamalar yapan AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, “Metrobüs’ü Beylikdüzü’nden Büyükçekmece’ye sonrasında Silivri’ye kadar uzatacağız” dedi. 

Ankara'ya metrobüs geliyor!

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan Millet Kıraathanesi'nde gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ankara'yı bizim metrobüsle tanıştırmamız lazım. Yeni dönemde metrobüs olacak'' diye konuştu.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs sözü!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceğiz. Hazırlıklarımızı yapmıştık. Ağustos ayındaki dolar kuru ve ekonomik saldırı olmasaydı ihaleye çıkacaktık" dedi...

Özcan Işıklar: Silivri'ye metrobüsü biz getireceğiz!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın metrobüsün Silivri’ye uzatılmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattı Silivri'ye uzatılmasıyla ilgili de açıklama yaptı.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Metrobüs hattı asfaltlama çalışmalarında 2. etap başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen metrobüs yolu asfaltlama çalışmalarına 10 Nisan Pazar akşamından itibaren başlanacak. Çalışmalar akşam 23.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında yapılacak.

Sefaköy'e yeni metrobüs yaya üstgeçidi!

Ulaşımda kaliteyi arttırmak için peş peşe projelerini hayata geçiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Sefaköy’de Metrobüs’e ulaşımı kolaylaştıracak olan yeni üst geçidini hizmete alıyor.

Metrobüs hatları revize edilip metro hattına dönüştürülmeli!

Kitap fuarına gidenler metrobüs durağında mahsur kaldı. Günde 750 bin kişinin kullandığı metrobüsün zamanla yetersiz kaldığına dikkat çeken Şehir Plancıları Odası Başkanı Kahraman, " Metrobüs hatları revize edilip metro hattına dönüştürülmeli." dedi.

Metrobüs tübitak Haberi

Metrobüs tübitak


İETT'nin TÜBİTAK ile ortaklaşa yürüteceği 'Metrobüsün Kapasite Artırımı ve Esnek Toplu Ulaşım Modeli' projesi sayesinde İstanbul'da toplu ulaşımın röntgeni çekilerek hat optimizasyonu sağlanacak. Projenin iki yılda tamamlanacağını söyleyen TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, durak, duraklar arası mesafe, kapasite gibi parametreleri ele alarak 1 saatte taşınacak insan sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.


TÜM SİSTEMİ ETKİLEYECEK


İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı da 'Proje tamamlandığında farklı ücretlendirme sistemleri de gündeme gelecek. En önemlisi kalabalıkların önüne geçilmiş olacak' şeklinde konuştu. Baraçlı ayrıca duraklardaki hatalı parklanmadan dolayı otobüslerin duraklara yanaşamadıklarını belirterek EDS ile bu işgalleri belirleyeceklerini söyledi.


Yeni...