12 / 05 / 2024

Metrobüse yeni hat mı eklenecek

Metrobüse yeni hat mı eklenecek

Metrobüse iki yeni hat eklenecek, 34 AS hattı Avcılar Kampüs'ten Söğütlüçeşme'ye, 34 BZ hattı Beylikdüzü'nden Zincirlikuyu'ya aktarmasız gidecek. Yeni hatlar, 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacak.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

İstanbullular akbil yüklerken şok olacak! Fiyatlar değişti! İşte Marmaray ve metrobüste yeni ücretler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), dün toplu taşımada yüzde 18 zam kararını açıklamıştı. Bugün ise marmaray ve metrobüs fiyatları değişti. İşte yeni zamlı ücretler...

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde test sürüşleri tamamlandı!

Antalya'da hayata geçirilen 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde tüm testler başarıyla tamamlandı.  Varsak-Müze arasındaki yeni hat önümüzdeki hafta yolcu taşımaya başlayacak. 

Manisa'nın yeni fay hattı, imar haritalarına işlendi!

Manisa fay hattı ortaya çıkarıldı. Yeni hat imar haritalarına kaydedildi. Manisa'da imar haritalarına işlenen fay hattı doğrultusunda bina stoğu gözden geçirilecek.

Beylikdüzü'ne metro geliyor!

AKP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Işık, "Metrobüse alternatif olarak bu dönemde metroyu Beylikdüzü'ne getiriyoruz. Tüm hazırlıkları, bütçeleri tamamlandı. Beylikdüzü'nün üst mahallesi ile deniz tarafındaki mahalleleri birbirine birleştirecek yeni bir ulaşım ağı hazırladık" dedi...

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı sene sonunda açılacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "Raylı sistemler yapılınca metrobüsün yükü azalacak. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı bu sene sonunda açılacak. O tamamen metrobüse paralel. Ciddi bir yük alacak. Ayrıca bu ay Gebze-Halkalı hattı devreye giriyor" dedi...

Esenboğa Havaalanı Metrosu için yeni hat önerisi!

ATO Başkanı Gürsel Baran, Esenboğa Havaalanı metro ulaşım hattı projesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Baran, "Keçiören üzerinden yapılması düşünülen metro hattının şehir merkezi Kızılay üzerinden direkt uygulanmasını istiyoruz'' dedi.

Enyap Blue Residence projesinde daireler hemen teslim ediliyor!

Enyap İnşaat'ın Beylikdüzü'nde hayata geçirdiği Blue Residence projesi metrobüse 5 dakikalık uzaklıkta yükseliyor. Enyap İnşaat Blue Residence projesinde daireler hemen teslim ediliyor.

Metro ve metrobüse yakınlık konut fiyatlarını nasıl etkiliyor?

Colliers Türkiye tarafından hazırlanan 2018 yılı 1. çeyrek gayrimenkul ve ofis piyasası genel bakış raporu bugün açıklandı. 

İstanbul'a 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye bastı. İstanbul genelini kapsayan 70 kilometrelik yeni hat bugün gerçekleşecek ihale ile başlayacak. 

İstanbul'a 70 kilometrelik yeni metro hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da 70 kilometrelik yeni metro hattı için düğmeye bastı. İstanbul genelini kapsayan 70 kilometrelik yeni hat 26 Mart’ta yapılacak ihale ile start alacak. 

Terrace Lotus İnanlar 2017 fiyat bilgisi!

Terrace Lotus projesi İnanlar İnşaat tarafından İstanbul Esenyurt'ta hayata geçirildi. Proje E-5'e sıfır konumu ve metrobüse yürüme mesafesi ile ulaşımda avantajlar sunuyor...

Metrobüse yeni hat mı eklenecek Haberi

Metrobüse yeni hat mı eklenecek


Söğütlüçeşme-Beylikdüzü arasında hizmet veren metrobüs hattına 2 yeni hat eklenecek. İETT'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, yolcu yoğunluğunu ve duraklarda bekleme süresini azaltmaya yönelik düzenleme ile yolcular aktarmasız olarak seyahat edebilecek.


Yeni hatlardan biri olan 34 AS hattı, Avcılar Kampüs'ten Söğütlüçeşme'ye kadar aktarmasız gidecek. Diğer yeni hat ise 34 BZ olacak. Bu hat da aktarmasız olarak Beylikdüzü ile Zincirlikuyu arasında hizmet verecek ve 37 istasyonu olacak.


TÜBİTAK tarafından önerilen ulaşım modelinin ilk aşaması olan uygulama, yolcuların algı ve beklentileri gözden geçirilerek devamlılık sağlayacak.


Yeni hatlar, 8 Eylül Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımaya başlayacak.


Araç sayısı ve mesafe arttı


Yeni hatlarla metrobüs sayısı 460'dan 480'e, katedilen mesafe de 160 bin kilometreden 180 bin kilometreye ulaştı. Yeni modelin geliştirilmesi, yolculuk analizleri yapılarak gerçekleştirildi. Yolcuların hangi duraklarda binip,...