07 / 05 / 2024

Mevlana Müzesi restorasyon

Mevlana Müzesi restorasyon

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Mevlana Müzesi aslına dönüyor!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Mevlânâ Müzesi olarak resmî kayıtlarda geçen ancak aslı bir Mevlevihane olan türbenin içinde namaz kılınması gerektiğini belirtmişti. Mevlana Müzesi aslına dönüyor...

Mevlana Müzesi yıkılmaktan son anda kurtuldu!

Konya'da yer alan Mevlana Müzesi yapılan restorasyon çalışmaları ile yıkılmaktan kurtarıldı....

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Maviş, restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 1 milyon 600 bin Euro'ya restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000'de ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde 1 milyon 600 bin avroluk restorasyon yapılacak.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Ankara Palas Cumhurbaşkanlığı Müzesi olacak!

Cumhuriyet döneminin Ankara’daki simgelerinden olan Ankara Palas'ın, Cumhurbaşkanlığı Müzesi’ne dönüştürülmesi için restorasyon çalışmalarına başlandı...

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanarak iç döşeme çalışmaları devam eden Yedi Güzel Adam Edebiyat Müzesi'nde sona gelindi.

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Dersim Kent Müzesi 2019'da açılacak!

Restorasyonuna üç yıl önce başlanılan Dersim Kışlası, 2019 yılında Dersim Kent Müzesi olarak kapılarını açacak. Proje ve restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Mevlana Müzesi restorasyon Haberi

Mevlana Müzesi restorasyon

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin de olduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana en kapsamlı restorasyona başlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Tasavvufta Mevlevi yolunun öncüsü, düşünce adamı Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin de yer aldığı Mevlana Müzesi yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlıyor. 

Mevlana'nın metfun olduğu Kubbe-i Hadra (Yeşil Kubbe) ise Mevlana Müzesi'nin en çok dikkati çeken bölümünü meydana getiriyor. Mimari yapısı, mozaik ve şekliyle görenleri etkileyen Kubbe-i Hadra 1273 yılında inşa ettirildi. Kubbenin iç aksamı, kalem işi süslemeler, nakış, bezeme ve hatlardan meydana geliyor.

Mevlana'nın metfun olduğu Yeşil Kubbe'de iç, kalem ve nakış işleri restorasyonu titizlikle yapılıyor. Müzede 16 Haziran'da başlatılan restorasyonun 17 Aralık Şeb-i Arus törenlerine yetiştirilmesi planlanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdür Abdüssettar Yarar, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı...