03 / 05 / 2024

Mevlana Müzesi ziyaret

Mevlana Müzesi ziyaret

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen edilen ikinci müzesi olan Mevlana Müzesi, ikinciliği kaptırdı. Müze Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu.

Antalya Nekropol Müzesi'nin inşaatında sona gelindi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından yapımına başlanan Nekropol Müzesi Projesi'nde sona gelindi. Proje turizm başkenti Antalya'yı müzeler kentine dönüştürerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin bu tarihe tanıklık etmesini sağlamak açısından da büyük öneme sahip.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Akyurt'a şehir müzesi müjdesi!

Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Hilal Ayık ve beraberindeki heyet Çubuk Şehir Müzesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Ayık, Akyurt'a şehir müzesi kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi 15 Temmuz'da açılacak!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu tarafında yapıldığı ‘Hafıza 15 Temmuz: Unutma Müzesi’ hain darbe girişiminin yıl dönümünde ziyaretçilere açılacak.

Çanakkale Troya Müzesi açıldı!

Çanakkale'de yapımına 4 yıl önce başlanan Troya Müzesi, ziyarete açıldı. Maliyeti 75 milyon lirayı bulan müze 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Murat Kurum'dan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ne övgü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Osmangazi Belediyesi’nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni ziyaret etti.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Mevlana Müzesi restore ediliyor!

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Karaköy’de Mimarlık Müzesi açıldı!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, ‘Mimarlık Müzesi’ne dönüştürüldü. Bina, hem Mimarlar Odası olarak işlevine devam edecek hem de Mimarlık Müzesi olarak ziyaretçilerle buluşacak.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Mevlana Müzesi ziyaret Haberi

Mevlana Müzesi ziyaret

Mevlana Müzesi Türkiye'de en çok ziyaret edilen müzeler arasında ilk üçte bulunuyor. Mevlana Müzesi ziyaretçi akınına uğruyor. Her yıl Mevlana'nın 'Gel' çağrısına uyarak Konya'ya gelenlerin sayısı hemen hemen 2 milyonu buluyor. Hz. Mevlana'nın bu çağrısına kulak veren binlerce ziyaretçi müzeyi ziyaret ediyor. Mevlana'yı, Almanya. ABD, İran. Rusya, Japonya. Güney Kore ve bazı Avrupa ülkelerinden çok sayıda insan ziyaret ediyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar, "Müzelerin gişelerine artık TÜRSAB bakıyor. Yılbaşından Ağustos ayına kadar Mevlana Miizesi'ni 1 milyon 100 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısında düşüş var. Müze ikinciliği kaptırdı. İlgililerle bu konuyu tartışacağız" diye...