04 / 05 / 2024

Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi

Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli bir mesafe kaydetti. ‘Mevlana – Ulus Dönüşüm Projesi’nin maketi Yıldırım Belediyesi hizmet binasında vatandaşların beğenisine sunuldu.

Konya Mevlana Bölgesi'ndeki dönüşüm turizmi canlandıracak!

Konya Mevlana'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ,kentsel dönüşüm bölgede turizmi canlandıracağını dile getirdi. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor: Yıkımlar başladı!

Yıldırım Belediyesi’nin, TOKİ ile beraber hayata geçireceği Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkım çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı törenle başlatıldı. Törende Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, açıklamalarda bulundu.

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım'da dönüşüm nasıl olacak?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dönüşüm hızlandı. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bitişik nizamlı ve ömrünü tamamlamış olan depreme dayanıksız evler yerine sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, evler inşa edilecek.

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!

660 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ilçelerinden olan Yıldırım'da, göçün de etkisiyle oluşan çarpık kentleşmeye çözüm aranıyor. Bu kapsamda ada bazlı dönüşüme örnek olacak Mevlana Mahallesi’nde TOKİ desteği ile gerçekleştirilecek ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar yapılıyor.

Konya'daki kentsel dönüşüm süreci hızlandırıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Türbesi karşısında bulunan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da başlattığı dönüşümü hızla sürdürüyor. Dönüşüm kapsamında Mevlana Çarşısı’nın yıkım işlemleri tamamlandı.

Bursa Mevlana Kentsel Dönüşümü ihalesi 24 Mayıs'ta!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihi oldu. TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi 24 Mayıs'ta ihaleye çıkacak.

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.

Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi Haberi

Mevlana Ulus Dönüşüm Projesi


Vatandaşların depreme dayanıklı, modern, yeşillikler içinde ve sosyal donatı alanları ile zenginleştirilmiş konutlarda güven içinde gönül rahatlığı ile oturabilmesi için Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesini başlatan Yıldırım Belediyesi, bu yolda önemli bir mesafe kaydetti. Yıldırım’ın çehresini değiştirecek dönüşüm kapsamında ‘Mevlana – Ulus Dönüşüm Projesi’nin maketi Yıldırım Belediyesi hizmet binasında vatandaşların beğenisine sunuldu. Samanlı Bulvarı ile Samanlı Kavşağı’ndan Otosansit’e giden 11 Eylül Bulvarı’nın kesiştiği köşeden başlayacak ve 55 hektarlık alanda uygulanacak proje kapsamında 4 binden fazla konut ile cami, okul, sağlık alanları ve alışveriş merkezi inşa edilecek. İlçedeki plansız ve güvensiz yapılaşma nedeniyle kentsel dönüşümün ‘bir tercih değil zorunluluk’ olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri ile şehrimizi yeniden inşa...