17 / 06 / 2024

Mexico City Havalimanı ne zaman bitecek

Mexico City Havalimanı ne zaman bitecek

Meksika’nın başkenti Mexico City ’ye yeni bir havalimanı yapılıyor. Modern ve fütüristik çizgiler taşıyan ve ‘X’ şeklindeki havalimanı 9.17 milyar dolara inşa edilecek.

İstanbul Havalimanı'nda 'Şampiyonlar Ligi Finali' rekoru 

İstanbul Havalimanı'nda bugün  toplam bin 749 uçuş ile Türk sivil havacılık tarihinde tüm zamanların hava trafik rekoru kırıldı. Aynı zamanda havalimanı, Manchester City-Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için İstanbul'a gelen 214 özel jeti de ağırladı. 

Modern City Bahçelievler İstanbul Havalimanı'na 40 dakika!

Yeni İstanbul Havalimanı metro hattı durağının hemen yanında yer alan Modern City Bahçelievler Projesi ile havalimanına 40 dakikada ulaşmak mümkün...  

Meksika'da yeni havalimanı projesi iptal edildi!

Meksika'da başkent Mexico City'de yapılması planlanan 13,3 milyar dolarlık yeni havalimanı projesi referandumla iptal edildi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nda Vestel ekranları kullanılacak!

Yarın hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nda Vestel City'de üretilen uçuş bilgilendirme ekranları kullanılacak.

İstanbul Airport City nedir? İçinde neler olacak?

İstanbul Yeni Havalimanı güneyinde 10,5 milyon metrekarelik alanda kurulan İstanbul Airport City projesi nedir? İçinde neler olacak? İstanbul Airport City'e nasıl gidilecek? İşte cevaplar...

Havalimanı şehirleri geliyor!

Uzun bir süre yaşam merkezi rolü üstlenen bir önceki nesil meydanlar yerlerini ‘City Airport-Havalimanı Şehri’ olarak farklı konseptlere bırakıyor

İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

Yeni iş ve yaşam merkezinin olacağı İstanbul Airport City projesi Cengiz, MAPA, Limak, Kolin ve Kalyon ortaklığındaki İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor. Peki İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

İstanbul Airport City Projesi!

3. Havalimanı bölgesinde yapılacak olan İstanbul Airport City projesinde ofis, AVM, sağlık merkezleri ve oteller olacak...

İstanbul Airport City yabancıların dikkatini Türkiye'ye çekecek!

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, İstanbul Yeni Havalimanı projesi içinde yer alacak İstanbul Airport City'yi, uluslararası gayrimenkul yatırımcıları ve gayrimenkul piyasasının dikkatini tekrardan Türkiye'ye çekecek önemli bir proje olduğunu ifade etti.

3. Havalimanı'nda Airport City kurulacak!

İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.'nin İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, yeni havalimanının işletme sürecini anlattı. Keskin, Havalimanının güneyinde 10.5 milyon metrekarelik Airport City kurulacağını belirtti.

Polimeks ile TAV, Mexico City Havalimanı için karşı karşıya gelir mi?

hürriyet Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar bugün köşesinde "4 milyar dolarlık Mexico City'yi bizimkiler alır mı?" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

Yusuf Akçayoğlu: 3. havalimanı şehrin aklına değer katıyor!

Uluslararası şehir ve teknolojileri buluşturan Smart City Expo İstanbul fuarı ziyaretçilerine kapılarını açtı. İGA CEO'su Yusuf Akçayoğlu, dünyanın en büyük şantiyelerinden yeni havalimanının yapım teknolojisinin şehrin aklına değer kattığını söyledi.

Atatürk Havalimanı city airport olarak hizmet verecek!

Türkiye'nin dev projelerinin planlar doğrultusunda ilerlediğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "Yeni havalimanı devreye alındığında Atatürk 'city airport' olarak hizmet verecek" dedi.

Mexico City Havalimanı ne zaman bitecek Haberi

Mexico City Havalimanı ne zaman bitecek


Meksika’nın başkenti Mexico City’ye yeni bir havalimanı yapılıyor. Modern ve fütüristik çizgiler taşıyan ve ‘X’ şeklindeki havalimanı 9.17 milyar dolara inşa edilecek.


Kamu ve özel sektörün birlikte finanse edeceği projeyi İngiliz mimar Norman Foster çizdi. Foster’ın ekibinde Meksikalı milyarder Carlos Slim Helu’nun damadı Fernando Romero da yer alıyor. Foster ve Romero, havalimanı modelini devlet başkanlığı binasında tanıttı.



6 pisti olacak yeni havalimanı, Mexico City’nin doğusundaki bir devlet arazisine 2015’in ortalarından itibaren yapılmaya başlanacak. Mimar Norman Foster, "Bu havalimanı, dünyada bir ilk olacak. Alışılagelmiş bir çatısı yok. Dikey duvarları yok. Bilinen anlamda sütunları da yok. Buna rağmen depreme son derece dayanıklı olacak. Dizaynında yerel kültürün unsurlarından esinlenildi" açıklamasını yaptı.



50 yıl boyunca her yıl ortalama 120 milyon yolcunun kullanacağı düşünülen havalimanının ilk etabı...