18 / 05 / 2024

Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı

Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İBB'ye ait Yenikapı-İncirli Metro Hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesine ait AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı projelerini üstlenecek.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Kayseri'ye yeni raylı sistem hattı ve havaalanı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Kayseri'de yeni raylı sistem hattı ile Havaalanı Projesi ihalesinde son aşamaya gelindiğini bildirdi

Nemrut raylı sistem projesi bu yıl hızlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Nemrut'ta uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu yıl hızlandıracağız. UNESCO da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırıma başlayacağız, hayata geçireceğiz" dedi...

M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde son durum ne?

Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi hız kesmeden devam ediyor. Otogar Kavşağı altından geçen tünellerin Sakarya Bulvarı kısmında kazı destek çalışmaları tamamlanırken,Batı Gar İstasyonunun kazısı devam ediyor.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de çalışmalar hızlandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Antalya 3. Etap Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalara hız kesmeden devam ediliyor.

Raylı sistem uzunluğumuzu yüzde 50 artıracağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Hızlı tren hatlarımızı önümüzdeki 5 yıllık dönemde yaklaşık 5 bin 600 kilometreye taşıyacak, şehir içi raylı sistem uzunluğumuzu ise yüzde 50 civarında artıracağız." dedi.

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Kocaeli'de inşaatına başlanılması planlanan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem'de Varsak-Otogar hattı hizmette!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, testlerin tamamlanmasıyla birlikte 3. Etap Raylı Sistem'de Varsak-Otogar hattını hizmete açtı.

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 454 kilometreye çıkacak!

Mega kent İstanbul'da inşaatı devam eden 221,7 kilometre raylı sistem hattı, 2023 yılının sonuna kadar tamamlandığında, mevcut 233,05 kilometrelik bölümle birlikte kentteki raylı sistem uzunluğu 454,75 kilometreye ulaşacak

Kirazlı-Halkalı Raylı Sistem Hattı imar planı tadilatı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Kirazlı - Halkalı Raylı Sistem Hattı Katar Düzenleme alanına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Eyüpsultan-Bayrampaşa Raylı Sistem Hattı imar planı tadilatı askıda!

Eyüpsultan - Bayrampaşa İlçeleri, Raylı Sistem Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Antalya 3'üncü aşama raylı sistem hattı açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. aşama raylı sistem hattının temmuz ayında hizmete açılacağını söyledi.

Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Haberi

Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait Yenikapı-İncirli Metro Hattı, Ankara Büyükşehir Belediyesine ait AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı, Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Meydan-Havaalanı-EXPO Raylı Sistem Hattı projelerini üstlenecek.


Bakanlar Kurulu'nun, Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma Bakanlığınca Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.


Buna göre, yapılan düzenlemeyle, devralan kuruluş, merkezi yönetim bütçesinden karşılanan proje maliyetlerinin ifa edildiği tarihe kadar, devredilen projeden sağlanan tüm brüt gelirlerini Hazine Müsteşarlığınca belirlenen banka hesaplarına aktaracak.


Karar kapsamında bakanlıkça projeleri devralınacak belediyeler ve devralma yetkisi verilen projelere İncirli-Sefaköy Metro Hattı eklendi.


Proje üstlenilmesi kapsamında bakanlık, devralınan projeler dışında, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve il özel idarelerinin metro ve şehir...