14 / 11 / 2024

mezarlık sorunu

mezarlık sorunu

Son 50 bin yılda yeryüzünde 101 milyar insanın yaşayıp öldüğü söyleniyor. Bugünkü nüfusun yedi milyarı aştığı ve bunların önümüzdeki yüzyıla dek öleceği düşünüldüğünde bu insanların nereye gömüleceği konusu için çözüm önerileri düşünülüyor.

1932'de Beyoğlu ve Kadıköy'e yapılacak yeni mezarlıklar için 40 bin TL'lik arsa arayışı!

1932 yılında Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü 40 bin lira bütçe ile İstanbul'da 3 farklı yerde mezarlık hayata geçirmeyi düşünmüş.  Bunun için ilk aşamada Kadıköy ve Beyoğlu'nda arsa arayışına başlamış.

1942'de İstanbul Belediyesi Taksim'deki mezarlık arsalarını ihaleden satmış!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda belediyeye ait olan mezarlık arsalarını satışa çıkarmış.

1941 yılında Taksim'deki eski mezarlık arsaları satılık!

1941 yılında Pangaltı Mahallesi'nin Şehit Muhtar Sokağı'nda yer alan eski mezarlık arsaları belediye tarafından satılığa çıkarılmış.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Türkiye'nin gümrük sorunu çözülmeli!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4  maddelik analizi...

Bodrum'un en büyük sorunu kaçak yapı!

İstanbul'dan Ege ve Akdeniz kıyılarına, Kapadokya'dan Uzungöl gibi doğa harikası mekanlara, nereye bakarsanız bakın, kaçak yapıdan geçilmiyor...

Melikgazi'de Kayapulu Mezarlığı'nın tescili imar planlarına işlendi!

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayapulu Mezarlığı'nın tescilli mezarlık alanlarının ve koruma sınırının belirlenerek plana işlendiğini belirtti…

Turan Hançerli: Avcılar'daki binalar yenilenmezse, buralar mezarlık olur!

Depremle ilgili konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "5 aydır binaların yenilenmesi için hazırladığımız planı komisyonda bekletiyorlar. Bu binalar yenilenmezse buralar mezarlık olur" şeklinde konuştu.

Antalya’nın en büyük sorunu çarpık kentleşme!

TÜİK, 2019 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin sonuçlarını açıkladı. Antalya’nın nüfusu 2 milyon 511 bin 700 kişiye ulaştı. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı (İMO) Mustafa Balcı, Antalya’daki en büyük problemlerin ulaşım ve çarpık kentleşme olduğunu açıkladı.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

Emlak sektörünün en büyük sorunu 'korsan emlakçılar'!

ALEMDER Başkan Yardımcısı Ali Özsoy, Alanya emlak sektörünün en büyük sorununun korsan ve kayıt dışı emlakçılar olduğunu söyledi.

Sinop’un en büyük sorunu 'imar planı yoksunluğu'!

Sinop Belediye Başkanı seçilen Barış Ayhan, Sinop’un en büyük sorununun 'imar planı yoksunluğu' olduğunu söyleyerek,''Sinop’un yeni imar planının da Aralık 2019’da yapılması planlanıyor'' dedi.

Muammer Keskin: Şişli'nin en büyük sorunu yapı stoku!

Şişli’nin en büyük sorunlarından birinin yapı stoku olduğunu dile getiren Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “İlçemizde zemin sağlam ama binalar ömrünü tamamlamış durumda. Bu sorunları ortadan kaldıracak çalışmaları hazırlıyoruz” diye konuştu.

mezarlık sorunu Haberi

mezarlık sorunu

Son 50 bin yılda yeryüzünde 101 milyar insanın yaşayıp öldüğü üzerinde konuşuluyor.  Bugünkü nüfusun yedi milyarı aştığı ve bunların önümüzdeki yüzyıla dek öleceği düşünüldüğünde bu insanların nereye gömüleceği sorusu yanıt arıyor. 

BBC'de yer alan habere göre; Brezilya'dan İsrail'e birçok ülke cenazeler için özel yüksek binalar inşa edilmesi gerektiği hususunda konuşuyor.

Avrupa ülkelerinde 15-20 yıl sonra aynı mezarların yeniden kullanılması mümkün olabiliyordu. Ancak son yıllarda Almanya, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerde 30-40 yıllık mezarlarda bile cesetlerin çürümeden kaldığı görülüyor ve bunun nedeni üzerinde araştırmalar yapılıyor.

Hong Kong'da ise canlılar için olduğu gibi ölüler için de yer bulmak oldukça zor. Yakılan cesetlerin konduğu ayaklı büyük vazoları yerleştirecek alan bulunamıyor, üst üste yığılmış bir halde bekletiliyor. Yer bulunduğunda ise lüks bir daire fiyatı kadar ödeme...