29 / 04 / 2024

Mezitli Deresi

Mezitli Deresi

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.

Mersin Mezitli Deresi temizlenecek!

Mersin'in en gelişmiş ilçelerinden biri olarak gösterilen Mezitli'deki Mezitli Deresi'nden resmen hastalık akıyor. Çöp ve yabani otlar derenin etrafa kötü kokular saçmasına neden oluyor.

Mersin Mezitli'de 7 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Mezitli Belediye Başkanlığı, Eski Mezitli Mahallesi ve Merkez Mahallesi'nde bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların satış bedeli 7 milyon 77 bin TL olarak belirlendi.

Bilecik'te Karasu Deresi ıslah çalışmaları denetlendi!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Karasu Deresi ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek, son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Sakarya Mahmudiye Seydisuyu Deresi modern görünüme kavuştu!

Mahmudiye’de yıllardır kaderine terk edilen ve ilçenin en büyük sorunu haline gelen Seydisuyu Deresi’nin son hali görenleri sevindirdi. Dere, sadece bir yılda güzel bir görünüme kavuştu.

Uşak Dokuzsele Deresi'ndeki işyerlerinde yıkım başladı!

Uşak Belediyesi'nin mega projelerinden biri olan Dokuzsele Deresi Islah projesi kapsamında dere kenarında işyerleri kamulaştırılarak yıkıma başlandı.

Akköprü Deresi 2. etap çalışmaları tamamlandı!

Akköprü Deresi, artık halkın nefes alabileceği bir alana dönüştürüldü. 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan Akköprü Deresi Islah Projesinin ikinci etabı da bu yıl içerisinde tamamlandı.

Muş Karni Deresi Rekreasyon Projesi başladı!

Muş Belediyesi tarafından projelendirilen ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Karni Deresi Rekreasyon Projesi'nin startı törenle verildi.

Antalya Demre'deki Sakar Deresi’ne dev tünel açılıyor!

Geçtiğimiz günlerde DSİ ile İnşaat firması arasında yapılan Demre Köşkerler Deresi ıslahı inşaatı işinin sözleşmesi sonrası çalışmalar başladı.

Arsuz Zilli Deresi Köprüsü ulaşımı kolaylaştıracak!

Hatay'ın Arsuz İlçe Belediyesi Başkanı Nazım Culha, Çengen Mahallesi'nde yapımına başlanan Zilli Deresi Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi. Köprü 64 metre uzunluğunda ve 18 metre genişliğinde inşa ediliyor.

Yenikent Deresi için protokol imzalandı!

Geçtiğimiz günlerde Söke Belediyesi tarafından Yenikent Deresi Islahı Taşkın Rusubat Kontrolü Projesi kapsamında ıslah çalışmaları başlatılmış, proje için start verilmişti.

Mersin Mezitli'de kaçak yapı alanında imar tadilatı yapıldı!

Mezitli'nin Viranşehir sahilinde müteahhit Mazlum Pektaş'a ait binayı mahkeme kararına rağmen yıkmayan belediye kaçak yapının bulunduğu alanda imar tadilatı yaptı

Beykoz Küçüksu Deresi kenarındaki kapalı pazar alanı ne oldu?

Beykoz Küçüksu Deresi kenarında yapımı süren kapalı pazar alanının beton zemini ve çelik direkleri söküldü. Mustafa Yılmaz isimli pazarcı, Pazar yerindeki beton zemin ve direklerin sökülüp tekrar dikilmesine bir anlam veremediklerini belirtti.

Serdivan Belediyesi Çark Deresi'nin kenarına park yapacak!

“Yeşil Serdivan” sloganıyla ilçe genelindeki meydan ve park çalışmalarına hız kesmeden devam eden Serdivan Belediyesi, Çark Deresi kenarındaki 6 bin m2 lik alanda yeni projesini hayata geçiriyor.

Mezitli Deresi Haberi

Mezitli Deresi

Atılan çöpler, büyüyen yabani otlar ve oluşan yosunlar nedeniyle yeşil bir örtüyle kaplanan dere hem sivrisineğe hem de kötü kokuya neden oluyor. Vatandaşlar derenin bir an önce temizlenmesini isterken, Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri ise gereken çalışmanın en kısa sürede yapılacağı açıklamasında bulundu.


KÖTÜ KOKULAR

Dereye yakın noktaya kurulan oyun parklarında vakit geçiren çocukların hastalık riskiyle karşı karşıya kaldığını dile getiren vatandaşlar, "Burası uzun süredir pislikle dolu. Derenin kuzey kısmındaki bazı işyerleri ve evlerin pis suları Mezitli Deresi'ne dökülüyor. Havaların ısınmasıyla kötü kokuları solumaya başladık. Sivrisinek de çoğaldı. Hem biz hem de dere yatağının hemen yanındaki oyun parklarında oynayan çocuklarımız tehlike altında" dediler.


SORUNLAR BÜYÜYEBİLİR

Lüks konutların arasından geçen Mezitli Deresi'ndeki görüntünün kente ve ilçeye hiç yakışmadığının altını çizen Mezitli halkı, "Derenin en...