23 / 07 / 2024

mezitli plajı temizleme çalışmaları

mezitli plajı temizleme çalışmaları

'Haydi Türkiye’yi 1 Günde Temizleyelim' sloganıyla tüm dünyada ve Türkiye’de gerçekleştirilen temizlik çalışması, Mezitli’de de Mezitli Belediyesi ve Tema Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle yapıldı...

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaat durduruldu!

ANTALYA’nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş’ta, Kaş Belediyesi’nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Antalya Kaputaş Plajı'ndaki inşaata durdurma kararı verildi!

ANTALYA'nın dünyaca ünlü plajı Kaputaş'ta, Kaş Belediyesi'nin büfe ruhsatıyla iş makinelerini sokarak inşaatına başladığı restoran, kafe, duş ve soyunma kabinleri ile tuvalet gibi yapılara yönelik açılan davada mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mersin Mezitli'ye yeni anaokulu inşa ediliyor!

Mersin’in merkez Mezitli Belediyesi’nin katkılarıyla hayırsever Bircan Tüfekçioğlu tarafından yaptırılan anaokulunda sona yaklaşıldı. Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan anaokulunun 2016 başında tamamlanması hedefleniyor.

Bakanlık Mezitli-Anamur Sahil projesini onaylanmadı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, “En büyük projemiz” dediği, Mezitli’den Anamur’a kadar sahil boyunca iki etapta gerçekleştirmeyi planladıkları ve projesini 7 ayda hazırladıkları ‘Sahil Projesi’ne Maliye Bakanlığı’nın onay vermed

İztuzu Plajı günde 2 kere temizleniyor!

Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'nın Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine (MSKÜ) devredilmesinin ardından, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ve İktisadi İşletmesi Yönetim Kurulu üyeleri, plajda incelemelerde bulundu.

Davultepe 100. yıl Halk Plajı Tabiat Parkı olarak kalacak!

AK Parti Mersin İl Başkanı İsmail Taşpınar, Davultepe 100. Yıl Halk Plajı (Gümüşkum) 'A Tipi Mesire Yeri' olarak düzenlenmesinden Mersin milletvekillerinin girişimleriyle vazgeçildiğini, plajın Tabiat Parkı kapsamında hizmet vereceğini söyledi.

1935 yılında Florya Plajı'nın bir kısmı ucuz fiyatla satılacak!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, çağdaş bir plaj haline getirmek için metrekaresini 17 kuruştan 173 bin liraya istimlak ettiği, bir milyon metrekareden büyük olan, Florya Plajı'nın bir kısmını ucuz fiyatla satacakmış.

Bolu'ya 1 kilometrelik yapay plaj!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

Bolu'da deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak!

Bolu'da, Büyüksu Deresi'nin turizme ve sportif etkinliklere kazandırılması projesi kapsamında, deniz kumuyla 1 kilometrelik yapay plaj oluşturulacak.

Bolu'ya yapay plaj yapılacak!

Bolu'da hayata geçirilecek projeyle, Büyüksu Deresi'nin 1 kilometrelik kısmı gölet haline getirilerek, deniz kumuyla yapay plaj oluşturulacak. Belediye Başkanı Yılmaz: "Gölette, insanlar yüzme imkanına kavuşmanın yanı sıra kano gibi su sporlarını da yapab

Çanakkale Barış Plajı'na mavi bayrak!

Türkiye Çevre ve Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Çanakkale Belediyesi Barış Kordonu'nda yer alan Barış Plajı'nın işletmeciliğini "mavi bayrak"la ödüllendirdi.

Karasu Plaj Caddesi yenileme çalışmaları tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karasu'nun Plaj Caddesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmaları tamamlandı. Fen İşleri Daire Başkanı Ali Oktar, 500 metre uzunluğundaki arteri yeni yüzüne kavuşturduklarını söyledi.

İstanbul'da plaj temizlik çalışmaları yapılıyor!

İstanbul'daki 515 kilometrelik kıyı şeridinde bulunan sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantlarında, 42 mobil ekiple her gün temizlik çalışması yapılıyor.

mezitli plajı temizleme çalışmaları Haberi

mezitli plajı temizleme çalışmaları


Mersin'in merkez Mezitli ilçesinde, Mezitli Belediyesi ile Tema Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği etkinlikle, sahiller temizlendi.


'Haydi Türkiye’yi 1 Günde Temizleyelim' sloganıyla tüm dünyada ve Türkiye’de gerçekleştirilen temizlik çalışması, Mezitli’de de Mezitli Belediyesi ve Tema Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikle yapıldı. Etkinliğe Mezitli Belediyesi personelleri, meclis üyeleri ve Tema Vakfı’ndan çok sayıda gönüllü katıldı. Sahilin temizliği için yola çıkan gönüllüler, sahil boyunca ve antik kentin çevresinde çöp topladı. Ayrı ayrı poşetlere konulan çöpler, Mezitli Belediyesi’nin sağladığı imkanlarla geri dönüşüme gönderilecek.


Yapılan çöp toplama çalışması geçtiğimiz yıllarda başlayan gönüllülük esasına dayanan ve dünyada geniş kitlelerce desteklenen bir çalışma. Türkiye’de de çeşitli kentler bu temizlik çalışmalarına destek oldu.



Kırıkhan...