12 / 05 / 2024

mFZ Grupun ortaklarından Muhanver Gözüm

mFZ Grupun ortaklarından Muhanver Gözüm

Birbiri ardına proje konut ve iş merkezlerinin yükseldiği büyükşehirlerde “inşaatın hangi aşamasında yatırım yapılması durumunda daha fazla gelir sağlanacağı” son yıllarda en fazla tartışılan konulardan biri.

Turkcell’in ortağından Ukrayna’ya servet teklifi! 13 milyar doları aşıyor...

Turkcell'in ortaklarından olan ve son yaptırımlarla birlikte Avrupa'daki varlıkları dondurulan Rus oligark Mihail Fridman'ın yaptırımların kaldırılması karşılığında servetinin bir bölümünü Ukrayna’ya vermeyi teklif ettiği iddia edildi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na yurtdışından teklif!

Yeni Havalimanı’nı inşa eden ve işletmesini yapacak İGA'nın ortaklarından Cemal Kalyoncu, yarın açılacak havalimanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Servet GYO ortakları arasında hisse değişimi!

Servet GYO ortaklarından Avni Çelik, sahibi olduğu halka açık 1 milyon 950 bin adet B grubu hisseyi, yine şirket ortaklarından Nuran Çelik'e ait halka açık olmayan 1 milyon 950 bin adet B grubu hisse ile değiştirildi.

Muhanver Gözüm: Yatırımcı teslime kısa süre kalan projeleri benimsiyor!

MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, inşaat başlar başlamaz topraktan yatırıma girme döneminin sona erdiğini, yatırımcının teslimine 6 ay ya da bir yıl kalan projeleri daha çok benimsediğini söyledi

Toprak almak artık karlı değil!

İnşaat sektörü temsilcileri 'topraktan girersem daha karlı çıkarım' algısının yerini bitime yakın projelere bıraktığını belirtti. MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm "İnsanlar yatırımlarını yıllar öncesinden bağlamak istemiyor" dedi

Muhanver Gözüm: inşaatın Mercedes’iyiz!

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, Milliyet Emlak'ın sorularını yanıtladı. İşte sorulan sorular ve yanıtları...

Ankaralı yatırımcı büyük konutları tercih ediyor!

TÜİK 2014 gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarına göre, Ankara en yüksek gelir grubuna sahip il oldu. MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm, "Ankaralı konut alıcısı halen büyük konutları tercih ediyor" dedi.

Konforu yükselten en önemli etkenlerden biri konut tercihi!

Başkent’in en köklü inşaat firmalarından MFZ Grup’un ortaklarından Muhanver Gözüm, konforu yükselten en önemli etkenlerden birinin konut tercihi olduğunu anımsattı.

Döviz kurundaki artış inşaat sektörünü etkiledi mi?

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, ekonomisinin yüzde 60'ı inşaat sektörü üzerinden ilerleyen Başkent Ankara'da da döviz artışının etkilerinin hissedildiğini ifade etti.

Döviz artışının etkileri inşaat sektöründe de görüldü!

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, ekonomisinin yüzde 60'ı inşaat sektörü üzerinden ilerleyen Başkent Ankara'da da döviz artışının etkilerinin hissedildiğini ifade etti.

Dövizini bozduran konuta yöneliyor!

MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm: "Dolarını bozduran da birikimini henüz yeni fiyat ayarlaması yapmayan lüks ve markalı konut projelerinde değerlendirmek için harekete geçti" dedi.

Cadde üzerinde bulunan mağazalar projelerin değerini arttıyor!

Allora Beytepe projesini hayata geçiren MFZ Grup'un ortaklarından Muhanver Gözüm "Yalnızca konutların değil iş merkezlerinin de yer aldığı cadde üzerindeki mağazalar, projenin ve bulundukları bölgelerin değerini arttırıyor.''

İnşaat sektöründe en önemli arayış gün ışığı!

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, “Konut alıcısı artık projelerin farklı kurgularına, özellikli olup olmadığına baksa da bizlere sorulan ilk soru hala ‘güneş alıyor mu?’ oluyor" dedi.

mFZ Grupun ortaklarından Muhanver Gözüm Haberi

mFZ Grupun ortaklarından Muhanver Gözüm

Gayrimenkulün metropollerde en fazla kazanç sağlayan yatırım aracı olduğu tartışma götürmez. Buna karşın, birbiri ardına proje konut ve iş merkezlerinin yükseldiği büyükşehirlerde “inşaatın hangi aşamasında yatırım yapılması durumunda daha fazla gelir sağlanacağı” son yıllarda en fazla tartışılan konulardan biri.

Sektör temsilcilerine göre kısa süre öncesine kadar “topraktan” girersem daha karlı çıkarım algısı yerini bitime yakın projelere bırakıyor.


Ankara’da yaklaşık 30 yıldan beri ürettiği lüks konut ve iş merkezleri ile inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlayan MFZ Grup’un ortaklarından Muhanver Gözüm, son 3-4 yıldan beri birbiri ardına hayata geçirilen projelerin “alıcı cephesi”nde ezber bozduğunu kaydetti.

Kısa sürede ciddi kar mümkün 

Muhanver Gözüm, uzun yıllar en önemli müşterilerinin inşaat çalışması başlar başlamaz müteahhit firmaya da destek olmak amacıyla topraktan yatırıma girdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Ancak günümüzde...