30 / 04 / 2024

MİA alanındaki yapılar

MİA alanındaki yapılar

MİA projesi hakkında bilgi veren Büyükşehir İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Başkanı Gökmen Mengüç, bu alan içinde bulunan yapıların yüzde 50 ’sinin ruhsatı olmadığını söyledi

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Mahkemeden, Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı!

Mahkeme, TMMOB Şehir Plancıları Odası ve Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından açılan davanın ardından Kartal’daki 56 bin 642 metrekarelik şehir parkı ve askeri alanın yapılaşmaya açılmasına dur kararı verdi. İşte ayrıntılar..

Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı tanıtıldı! 6 yeni proje de yolda! 

Ümraniye'de yapımı devam eden Ümraniye Hekimbaşı Kentsel Dönüşüm Proje alanı Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım tarafından tanıtıldı. Yıldırım, 6 yeni kentsel projesini de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Adıyaman'da ağır hasarlı yapıların yüzde 36'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden etkilenen Adıyaman'da acil yıkılacak ve yıkık binaların  enkaz kaldırma çalışmalarının sonlanmasıyla ağır hasarlı yapıları yıkma işlemi de hız kazandı, bu binaların yüzde 36'lık kısmının yıkımı yapıldı.

Silivri Selimpaşa'daki rezerv yapı alanının 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 6593 Ada 3 Parsele (Eski 9374 parsel) İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bakan Kurum açıkladı: Yarısı Bizden ev kampanyasında rekor başvuru yapıldı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da Yarısı Bizden Kampanyası" kapsamında güncel olarak 810 bin bağımsız bölüm için 190 bin başvuru aldıklarını açıkladı. İstanbul’da yer alan riskli yapıların restore edilmesine yönelik olan bu kampanyada maliyetlerin yarısını devlet

Karayolları Genel Müdürlüğü kura sonuçları belli oldu mu? KGM personel alımı sonuçları açıklandı mı? 

Karayolları Genel Müdürlüğü  3 bin işçi alımı  başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden 2-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılmıştı. Peki Karayolları Genel Müdürlüğü kura sonuçları belli oldu mu? KGM personel alımı sonuçları açıklandı mı? 

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Binanın metrekaresini artırmak ve alan kazanmak için yapılan çıkmalı binalar deprem felaketi sonrasında yeniden gündem oldu. Uzmanlar peş peşe açıkladı: Depremde en çok bu binalar hasar görüyor! Çıkmalı yapılar denetlenmeli!

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı! Projeyi hangi firma inşa edecek?

Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı. Peki Emlak Konut GYO Tozkoparan 3. Etap 1. Kısım hangi firma tarafından inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

MİA alanındaki yapılar Haberi

MİA alanındaki yapılar


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Merkezi İş Alanları (MİA) projesi ile ilgili son gelinen noktanın paylaşılması için toplantı düzenlendi. Toplantının başkanlığını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptı. Toplantıya eski Saybahçe Belediye Başkanı Metin Alan, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, üniversite yetkilileri, ilimizdeki meslek odalarının başkanları, derneklerin başkanları, meclis üyeleri ve İl Genel Meclisi yeleri katıldı. 


DÖNÜŞÜM PROJESİDİR

Başkan vekili Zekeriya Özak, bu projenin önemine değinerek "MİA için 2 yıldır uygulama imar planları üzerinde çalışıyoruz. Bu proje Kocaeli'nin dönüşüm projesidir. Kocaeli'nin geleceğini etkileyecektir. Uygulama imar planı içerisinde sizlerden de katkı vermenizi rica ediyorum. Bizler bu çalışmaları yaptık. Amaç; kentimizi daha iyi bir yere taşımak, insanlar için daha huzurlu bir kent ortaya çıkarmaktır" dedi. 



465 HEKTARLIK ALAN 

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik  Daire Başkanı...