01 / 05 / 2024

migros eksik kira ödemesi

migros eksik kira ödemesi

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında kira tartışmaları ortaya çıkıyor. Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi başlatılacak.

Antalya Migros AVM 10 yıllığına kiraya verilecek! Yıllık kira bedeli dudak uçuklattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Konyaaltı’nda yer alan Migros AVM’yi 10 seneliğine kiraya vermek için ihaleye çıktı. Söz konusu alışveriş merkezi için ilk yıl kira bedeli 270 milyon Türk Lirası artı KDV şeklinde açıklanırken kiralama ihalesi 29 Şubat tarihinde yapılacak.

Kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi?

Son zamanlarda mülk sahiplerinin fahiş kira zam talepleri kiracıları zor duruma düşürüyor. Peki kira tespit davalarında eksik tespit yapılabilir mi? İşte detaylar...

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirini beyan etmeyenler tek tek belirleniyor

Hazine ve maliye Bakanlığı geçen yıl itibariyle kira gelirini beyan etmeyen ya da eksik beyan eden mükellefler ile emlak piyasasını olumsuz etkileyen ve vergisel yükümlülüklerini yerine getirmeyen emlakçılar ile ilgili geniş çaplı bir çalışma yaptı. İşte sonuçlar...

Kira geliri elde edenler dikkat! İşte merak edilen her şey!

Geçtiğimiz sene elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin TL'si gelir vergisinden istisna sayılacak. İstisnayı geçen gelirini beyan etmeyen veya eksik bildirenin bu hakkı kayboluyor. 2022 yılı için geçerli sayılacak konut istisna tutarı da 9 bin 500 TL olacak.

Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi ve tahliye davası!

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında kira tartışmaları ortaya çıkıyor. Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi başlatılacak.

Migros 73 Makro Marketi satın aldı!

Migros, 73 adet Makro Market mağazasını kiralama ya da kira sözleşmelerinin devri yoluyla ve demirbaşlarının satın alınması suretiyle ve devralınması amacıyla sözleşme imzaladı...

Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018!

Konut kira geliri elde eden kişiler beyannamelerini 1-26 Mart tarihleri arasında verebiliyor. Peki, beyanname verilmezse ne olur? Kira gelir vergisi eksik beyan cezası 2018 nedir?

Kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası!

Geçtiğimiz sene kira geliri elde eden mal sahipleri bu sene vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. Verginin eksik ödenmesi halinde ceza uygulanıyor. İşte kira gelir vergisinin eksik ödenmesi cezası..

Eksik kira geliri beyanına ceza!

Milliyet Gazetesi'nin köşe yazarlarından Metin Taş bugün köşesinde "Kira gelirini kaçırma, kazan" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Bankaların kira bedeli açıklanmadı!

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kamu bankalarının ve mali-finansal yönetimini üstlenen kurum kuruluşlarının ödediği kira bedellerini sordu, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtı eksik halde ve “banka-müşteri sırları” kapsamında sayarak verdi.

Kira gelirini eksik beyan etmenin cezası!

Mesken ve işyeri kiralamalarında elde edilen gelir, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul sermaye iradı olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, vergi beyan edilmezse ne olur? İşte kira gelirini eksik beyan etmenin cezası..

Eksik kira beyanı cezası 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesi ile elde edilen gelirler vergiye tabi tutuluyor. Peki, vergi için eksik beyanname verilirse ne olur? Eksik kira beyanı cezası 2015 nedir?

migros eksik kira ödemesi Haberi

migros eksik kira ödemesi

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler kiralar yüzünden karşı karşıya geliyor. 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Jale Özgentürk, bugünkü yazısında kiracı-mal sahibi arasındaki kira kavgasını kaleme aldı.

İşte Jale Özgentürk'ün 'Kiralarda virüs kavgası başlıyor' başlıklı yazısı...

Nisan ayının sonuna doğru bu köşeden alışveriş merkezlerinin (AVM) mayıs ayında açılacağına ilişkin bir yazı yazmış ve özellikle mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında bu kez kira tartışmalarının patlayacağını hatırlatmıştım. Bu tartışmanın öncü fişeği Ataşehir’de atıldı. Kiracı-mal sahibi kavgası Migros’la bölgedeki bir mağazasının mal sahipleri arasında başladı. Migros, mal sahiplerine “Salgın nedeniyle zorunlu olarak mağazamız kapalı kalmıştır.

Kapalı kalan günlerin kira bedelleri mahsup edilerek ödenecektir” açıklaması yaparak kirasını yüzde 30 keserek ödedi. Mal...