15 / 05 / 2024

mikro bölgeleme

mikro bölgeleme

Türkiye'nin tamamında mikro bölgeleme yapılacak ve böylece risk düzeyi hesaplanacak...

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 

Mikro evlere olan talep artıyor! Mobil gecekondularda ise çöküntü alanlar doğuyor

İstanbul’da olası bir deprem olması durumu ve yaşanılan korku, fahiş konut fiyatları mikro evlere olan talebi ikiye katladı. Buna göre büyüklüğü 10 ile 30 metrekare arasında değişen Tiny House tipi evlerin rakamları 450 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında değişiyor. İşte merak edilen a

İzmir'de fay hatlarının röntgeni çekilecek!

İzmir'de ODTÜ öncülüğünde  2,5 sene devam edecek "İzmir İli Depremsellik ve Mikro bölgelendirme Araştırma Projesi" kapsamında fay hatlarının röntgeni çekilecek. 

Salgından etkilenen 1.750 kadına 1 milyon 250 bin liralık mikro kredi desteği!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı bünyesinde yürütülen mikro kredi faaliyeti kapsamında, salgından etkilenen 1.750 dar gelirli kadına toplam 1 milyon 250 bin liralık destek verildi.

Hong Kong'ta 25 metrekarelik mikro evlerde yaşam!

Dünyanın en pahalı şehirlerinden olan Hong Kong, vatandaşlarına dram yaşatıyor. 8 milyon nüfusu olan kentin sadece yüzde 7'lik bölümü konutlar için ayrılmış. Ev fiyatlarındaki pahalılık da insanları mikro evlerde yaşamaya mecbur bırakıyor...

İşte Hong Kong'un büyük talep gören mikro apartman daireleri!

Hong Kong'da daireler küçülürken, kiralar da sürekli artışta. 18 metrekare mikro apartman dairesinin kirası 1.800 Amerikan doları.

Çin'de mikro evlerde yaşanıyor!

Şehirler büyüyor ama evler küçülüyor. En iyi örneğini Çin'de görmek mümkün. 19 metrekarelik mikro evlerde yaşanılıyor.

Gemlik'te 2 bin 485 hektar alanın Mikrobölgeleme Etüt ihalesi 15 Mayıs'ta!

Bursa Gemlik'te 2485 hektar bölgenin yani 24 milyon 850 bin metrekarelik alanın İmar Planına Esas Mikrobölgeleme Etütlerinin Yaptırılması ve Raporlarının Hazırlatılması danışmanlık hizmeti ihalesi 15 Mayıs'ta yapılacak...

Mehmet Şimşek: Türkiye yüzde 5-6 reel büyüme sağlayabilir!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Mikro düzeyde bin 200 tedbir tespit ettik. Bunları uygularsak Türkiye, yine 10 yıl boyunca yüzde 5-6 reel büyüme sağlayabilir " dedi.

İstanbul'da kurulacak Yenişehir'in deprem riskleri belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul’da kurulacak olan Yenişehir Rezerv Yapı Alan içinde kalan 24 bin 475 hektarlık alanın mikro bölgeleme etüd çalışmalarını tamamlayarak raporlarını hazırladı.

Tokat Erbaa, Niksar ve Reşadiye'de riskli alanların Mikrabölgeleme Etütleri yapıldı!

Tokat Erbaa, Niksar ve Reşadiye İlçelerinde Riskli Alan İlan edilen 1659 hektar büyüklüğündeki bölgenin; 1/5000 ve 1/1000 ölçekli İmar Planına Esas Mikrobölgeleme Etütleri yapılarak değerlendirilmiş ve raporları hazırlandı...

Dünyanın En Büyük Damla Sulama Projesi Jain’e teslim!

Hindistan’ın en büyük mikro sulama şirketi olan Jain Sulama Sistemleri, Karnataka’da dünyanın en büyük entegre mikro sulama projesini kazanarak farkını bir kez daha ortaya koydu.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Türkiye’nin ilk Mikro Cerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuarını bünyesinde hizmete açtı!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Türkiye’nin ilk Mikro Cerrahi Eğitim-Araştırma Laboratuarını bünyesinde hizmete açtı. Laboratuvar ile eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerinin verilmesi ve mikrocerrahi dalının gelişmesi hedefleniyor.

mikro bölgeleme Haberi

mikro bölgeleme

Doğal afet riski taşıyan yerlerin afet riski düzeyine göre sınıflandırılması çalışmasında sona gelindi. Bazı bölgelerde başlatılan mikro bölgeleme çalışması tüm Türkiye'de uygulanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İçişleri Bakanlığı ile ortak yürüttüğü çalışma kapsamında 2013 yılı içinde afetlerle ilgili mevzuat yeniden gözden...