19 / 05 / 2024

Milas Güvercinlik ormanlık alana yapılan otel

Milas Güvercinlik ormanlık alana yapılan otel

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en gözde turizm merkezlerinden birisi olan Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güvercinlik'te, ormanlık alan içerisine yapılan beş yıldızlı otel tepki topluyor.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Buca'da 'İmar barışı' fırsatçıları ormanlık araziyi satılığa çıkardı!

İzmir'in Buca Kırıklar’da 50 dönümlük arazi üzerine kurulmuş, içerisinde villa ve çiftlik evinin de olduğu 13 yapı yıkıldı. Havadan ve karadan görüntülerle tespit edilen kaçak yapıların yıkımında, bir fırsatçının hazine arazisinde yer alan ormanlık alana “satılık” ilanı koyması tepki çekti.

Endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM'de!

Ülkemizdeki endüstriyel ormanlık alanların artırılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beykoz Dereseki'ndeki ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi mecliste!

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Elmalı, Dereseki bölgesinde bulunan ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Antalya Aksu Belediyesi'nin kiraladığı ormanlık alan mecliste!

Antalya Aksu Belediyesi tarafından 49 yıllığına kiralanan bir ormanlık alana ve ihalesi meclis gündeminde taşındı. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Umuttepe ormanlık alanında yapılacak tesis mecliste!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Umuttepe ormanlık alanında yapılmak istenen atık bertaraf tesisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tesise ilişkin soru önergesi hazırladı...

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi mecliste!

Denizli-Aydın-Çine-Yatağan-Milas-Güllük Demiryolu Projesi meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Yanan ormanlık alanların imara açılmaması için kanun teklifi verildi!

Yangın sebebiyle ormanlık alanların statülerinin değişmemesi ve yanan bölgelerin imara açılmaması kanun teklifi verildi. Kanunun yürürlüğü için komisyon görüşmeleri devam ediyor..

Güvercinlik'te VIP meydan ihtiyacı var!

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı’nın uçağının indirilebileceği güvenli meydan sıkıntısı yaşanınca yüksek güvenlikli VİP meydan ihtiyacı gündeme geldi. Bu alan için öne çıkan yer ise askeri olarak kullanılan Güvercinlik Meydanı.

Muğla Güvercinlik'te ormanlık alana 4 lüks otel yapılıyor!

Muğla Milas'a bağlı Güvercinlik'te 8 yıl önce yanarak küle dönen 150 hektarlık ormanlık alanla ilgili verilen sözler tutulmadı.i. Aydın'ın açıklamasından yıllar sonra alanda binden fazla odaya sahip 4 dev otel yükseliyor.

Bodrum Güvercinlik'teki kamp alanı satışa mı çıktı?

Orman Bakanlığı, Bodrum’un Güvercinlik bölgesinde kamp alanı olarak kiraladığı araziyi jandarma eşliğinde boşalttı. Bakanlık araziyi önce Milli Parklar’a devretti, ardından satışa çıkardı.

Milas Güvercinlik'teki ormanlık alan yapılan otel tepki topluyor!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en gözde turizm merkezlerinden birisi olan Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güvercinlik'te, ormanlık alan içerisine yapılan beş yıldızlı otel tepki topluyor.

Güvercinlik Koyu'nda yeni otel inşaatına başlanıyor!

Yaklaşık 8 yıl önce Güvercinlik Koyu’nda çıkan yangında bazı yeşillik alanların kül olmasının ardından bölgenin yeşillendirileceğine dair sözler verilmişti. Ne var ki Güvercinlik Koyu, şimdilerde yapılaşma tehdidiyle karşı karşıya.

Milas Güvercinlik ormanlık alana yapılan otel Haberi

Milas Güvercinlik ormanlık alana yapılan otel

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en gözde turizm merkezlerinden birisi olan Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Güvercinlik'te, ormanlık alan içerisine yapılan beş yıldızlı otel tepki topluyor. Son olarak gazeteci yazar Nazlı Ilıcak, Twitter hesabında, "Önce ormanı yaktılar, sonra da bu koca otelin yapılmasına izin verdiler. Yer, Güvercinlik Bodrum. Hukuksuzluğu onarırken Bodrum Güvercinlik'te yakılan ormana inşa edilen bu otel unutulmasın. Kupon arazi yağmasına son. Durdurmak için henüz geç değil. Bunun da altından koskoca bir yolsuzluk ve rüşvet dosyası çıkacağına inanıyorum." yazdı.


Güvercinlik Koyu'nda, bin yatak kapasiteli ikinci Otelin inşaatı hızla devam ediyor. Sekiz yıl önce çıkan yangında 150 hektar Halep çamı ve kızılçam ormanı kül olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koydaki ormanlık alan, 2006 yılında turistik tesis yapılması amacıyla 85, 80 ve 95...