04 / 05 / 2024

milli gelir inşaat sektörü payı

milli gelir inşaat sektörü payı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi.

İnşaatın başkenti Moskova oldu: Yılda 13 miyar dolarlık kazanç!

Rusya'da inşaatçıların elde etmiş olduğu her 10 ruble kazancın 6'sı Moskova'da. Goroda Rossii forumu, başkentteki inşaatçıların 2022 yılında 1 trilyon 147 milyar ruble (13 milyar dolar) vergi öncesi gelir elde ettiğini duyurdu.

Muğla'da hazine arazisine kaçak konut inşaatı yapmıştı! İnşaat kendi elleriyle yıktırıldı!

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı yaz turizminin en canlı mahallelerinden biri olan Türbükü'de bir inşaatçı, hazine arazisine kaçak inşaat yapmıştı. Söz konusu inşaat Milli Emlak Müdürlüğü tarafından inşaat sahibine yıktırıldı.

Gelir İnşaat Dekorasyon Temizlik Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Gelir İnşaat Dekorasyon Temizlik Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Gelir tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe gelir vergisi beyannamelerine yeni ayar!

Birden fazla takvim yılına sirayet eden inşaat ve onarma işlerinden kazanç elde eden mükelleflerin verecekleri yıllık gelir vergisi beyannameleri, işlerin ikmal edildiği takvim yılını izleyen yılın Şubat'ın başından 25. günü akşamına verilebilecek.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

İnşaat sektörüne vergi sürprizi!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 42. maddesinde düzenlenen ve “yıllara sari inşaat işi” olarak tanımladığımız birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işi yapanlara bu işler nedeniyle yapılan istihkak/hakediş ödemeleri üzerinden kesilen stopaj oranı yüzde 5'e çıkarıldı...

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işlerine vergi düzenlemesi!

Birden fazla takvim yılına yayılan inşaat ve onarma işleriyle uğraşan mükelleflere, bu işleriyle ilgili olarak gerçekleştirilen hak ediş ödemeleri üzerinden gerçekleştirilen gelir veya kurumlar vergisi kesintisi oranı yüzde 3'ten yüzde 5'e çıktı.

Eskişehir'de 22.9 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihalesi düzenliyor.

Eskişehir'de 22.8 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat işi ihalesi!

Eskişehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 22 milyon 880 bin 928 TL bedelle arsa karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Iğdır'da 41.2 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Iğdır Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Merkez İlçe, Karaağaç Mahallesinde bulunan arsa üzerinde 41 milyon 251 bin 620 TL'ye kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Silivri Yeni Mahalle’de yüzme havuzu inşaatı başladı!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ihale süreci tamamlanarak inşaatına başlanan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Projesi'nin alanında inceleme yaptı. Başkan Yılmaz, "Geleceğin milli sporcularını yetiştireceğiz" diye konuştu...

İstanbul'da 21.4 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Maltepe, Ataşehir, Pendik ve Tuzla'da arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Afyonkarahisar'da 4.2 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

Afyonkarahisar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü 4 milyon 242 bin 676 TL bedelle arsa karşılığı inşaat yaptıracak.

milli gelir inşaat sektörü payı Haberi

milli gelir inşaat sektörü payı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, NTVde katıldığı programda gündeme ilişkin sorulan yanıtladı. İnşaat sektörüne yönelik eleştirileri de yanıtlayan Şimşek, Türkiye’de inşaat sektörünün milli gelir içindeki payının yüzde 5,9 olduğunu bildirdi. Bu oranın Avrupa’da yüzde 6. Polonya’da yüzde 7 olduğuna işaret eden Şimşek, şunları kaydetti: ‘Bu inşaat meselesine ilişkin tamamen bir algı operasyonu var. Türkiye, AK Parti hükümetten doneminde özellikle altyapı anlamında büyük bir atılım içerisine girdi O altyapıyı, yani 3 Havalimanını, köprüyü vesaire hedef alan bir algı operasyonu ve bati, bunu çok iyi işledi.


Tekrar ediyorum inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 5.9 dur Bilmiyorlarsa, tavsiye ediyorum TÜİK’in rakamlarım baksınlar. Dolayısıyla bu inşaata ilişkin algı yanlış Türkiye’nin ciddi bir darboğazı vardı. İstanbul bir ülke olsa Avrupa’nın en büyük ülkelerinden biri...