02 / 05 / 2024

milli gelirin artması İnşaat sektörünü nasıl etkiler

milli gelirin artması İnşaat sektörünü nasıl etkiler

Ankara'da konut sektöründe projeler gerçekleştiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, son dönemlerde hızlı gelişmeler kaydeden Türkiye'de milli geliri artırabilmek için ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi.

İstanbul depreminin maliyeti 50 milyar doları geçer!

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul depreminde milli gelirin yüzde 10 küçüleceğini dile getirerek, “Sanayi tek bölgeye toplanmasın dedik, dinlemediler. Deprem güçlü bir bakanlık bünyesine alınmalı” dedi.

Türkiye'nin dış borcu milli gelirin yüzde 60'ına ulaştı!

Türkiye'nin dış borç stoku yaklaşık 434 milyar dolarla milli gelirin yüzde 59'una ulaştı. AB tanımlı genel yönetim borç stoku 1 trilyon 319.6 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Ela Quality Resort iki otel yatırımı daha yapacak!

Yabancı turistte kişi başı gelirin artması ve doluluk oranlarının yüzde 78’leri geçmesi durumunda sektörde yatırımların artacağını vurgulayan Ela Quality Resort Genel Müdürü Ufuk Gezgin, “Tahminime göre yeni yatırımların zamanı gelmiştir” diye konuştu...

Mortgage piyasası 1 milyon kişiyi konut alıcısı yaptı!

Nurol GYO Genel Müdürü Samim Hatipoğlu, Türkiye’de kişi başı milli gelirin yükselmesiyle ve mortgage piyasasının devreye girmesiyle birlikte Türkiye’de konut alan kitlenin 1 milyonu aştığı söyledi.

İnşaat yatırımları ekonomik büyümeye direkt etki ediyor!

(TÜİK), Aralık ayında milli gelirin hesaplanma yönteminde revizyona gitmişti. Bu revizyon ekonomik kamuoyunda ciddi tartışmalara yol açtı.

İnşaat yatırımları ekonomide büyüme yarattı!

Son bir ayda ekonomik kamuoyunda en çok tartışılan konulardan biri, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) milli gelirin hesaplanma yönteminde yaptığı değişiklik oldu.

Yazlık evler nerelerden alınmalı?

Türkiye ekonomisinin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması ve tatilin lüks değil bir ihtiyaç olarak algılanması ikinci konut olarak adlandırılan yazlık evlere olan talebi artırıyor.

2014'de kişi başına düşen gelirimiz 11 bin doları geçecek!

Türkiye' de gelecek yıl kişi başına milli gelirin, yüzde 2,5 oranında artarak 10 bin 744 dolardan 11 bin doların üzerine çıkacağı öngörülüyor. 2014'de kişi başına düşen gelirimiz 11 bin doları geçecek...

Milli gelir marka projeleri arttıracak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'nin milli gelirinin artacağına dair öngörüsüne, Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü temsilcilerinden destek geldi. Milli gelirin artmasıyla gelecekte markalı ve lüks projelerin artış göstereceği kaydedildi.

Arsa mı Yazlık mı tercih edilmeli?

Şehirleşme ile birlikte insanların dinlenme ihtiyaçları da artıyor. Son yıllarda ekonominin büyümesi, kişi başı milli gelirin artması, insanların tatili artık lüks değil bir ihtiyaç olarak görmeleri tatile olan talebi artırdı...

Konut ve kira ailelerin tüketim harcamaları içinde ilk sırada yer alıyor!

Milli gelirin yüzde 60'ından fazla bir bölümünü aileler tüketime harcıyor. Tüketimin çeşitli mal ve hizmet gruplarına dağılımı ise zaman içinde önemli farklılıklar gösteriyor

AK Parti'den 35 İzmir'e 56 milyar TL'lik 35 proje!

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2023te İzmir için kişi başına düşen milli gelirin 32 bin dolara yükselmesini, ihracatın 100 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini bildirdi

Salih Kapusuz: Fert başına milli gelirde 25 bin doları bulacağız

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih  Kapusuz, 'Fert başına milli gelirde 25 bin doları bulacağız, bundan kaçış yok.  Fert başına milli gelirin 25 bin dolar olması da Türkiye 'de bazı tartışmaların  son bulması demektir' dedi

milli gelirin artması İnşaat sektörünü nasıl etkiler Haberi

milli gelirin artması İnşaat sektörünü nasıl etkiler


Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'nin milli gelirinin 800 milyar doları aşacağına dair öngörüsüne, Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü temsilcilerinden destek geldi. Sektör temsilcileri, milli gelirin artmasıyla gelecekte markalı ve lüks projelerin artış göstereceğini kaydederek, bu gelişmeden de çok sayıda sektörün besleneceğini bildirdi. 

Ankara'da konut sektöründe projeler gerçekleştiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, son dönemlerde hızlı gelişmeler kaydeden Türkiye'de milli geliri artırabilmek için ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi. 

Bu anlamda Bakan Yılmaz'ın 800 milyar dolarlık milli gelir öngörüsünü inşaat sektörü olarak çok önemsedikleri ve bu hedefe hızla ulaşılacağını anlatan Yıldızhan, milli gelirde gözlenen artışın inşaat sektörüne de olumlu yansıyacağına işaret etti. 

Gelir düzeyinin artmasıyla yaşam kalitesinin de yükseldiğini kaydeden Yıldızhan, mevcut yapı stokunun da yenilenme ihtiyacı duyduğunu belirtti. 

Yenilenme sürecinde insanların daha akıllı...