18 / 05 / 2024

milli kültür şurası

milli kültür şurası

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 3. Milli Kültür Şûrası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Avcı, Karaköy Yolcu Salonu’nun yıkılması ile ilgili olarak da açıklama yaptı...

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi paylaşılamıyor!

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Efeler Belediyesi arasındaki çekişmeden yeni bir kriz ortaya çıktı. Efeler Belediyesi, ortaklaşa kullanılan Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi'ni Büyükşehir Belediyesi'nden boşaltmasını istedi.

Yunanistan'da 803 milyon dolarlık kültür merkezi inşa ediliyor!

Atina’nın yakınında geniş bir park içinde 803 milyon dolara bir kültür merkezi inşa ediliyor. Kültür merkezinin iki ana binası var. Biri 1.400 kişilik yeni opera binası; diğeri Yunan Milli Kütüphanesi için inşa edilen yeni bina.

Noel Baba Barış Köyü arazisi kültür varlığı ilan edildi!

Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 41 ülkenin desteği ile Beydağları Olimpos Milli Parkı Maden Koyu’nda kurulmak istenen Noel Baba Barış Köyü arazisini taşınmaz kültür varlığı ilan etti.

1996 yılında Sadrazam Said Paşa Konağı kültür merkezi olarak kullanılacakmış!

1996 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği, Teşvikiye semtindeki tarihi Sadrazam Said Paşa Konağı'nda, ''İHKİB Kültür Merkezi'' adında bir kültür merkezi kuracaklarmış.

Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi açıldı!

Bayrampaşa Belediyesi, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un adını taşıyan kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Asım’ın nesilleri bu kültür merkezimizde” yetişecek dedi.

Bakırköy Taş Mektep kültür merkezi olacak!

103 yıldır Bakırköylülere eğitim veren Taş Mektep’in kaderi belli oldu. Tadilatı 6 ay önce biten bina için “İlkokul olamaz” raporu verilirken Milli Eğitim Müdürü, “Binayı kültür merkezi yapıyoruz” dedi. Fakat mahalleli okulunu geri istiyor.

Kayseri Kültür Yolu projesinde çalışmalar sürüyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Selçuklu Müzesi'nden başlayarak Kayseri Mahallesi'nde sona erecek olan Kültür Yolu projesi ile Kayseri Lisesi'nin tarihi binasında yapılacak olan Milli Mücadele Müzesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'nin temeli atıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi'yle ilgili, "Bu önemli bir eser. İnşallah Eskişehir'de öğretmenlerimize, öğrencilerimize yeni ufuklar açacak" dedi.

EESOB Kültür Sanat ve Hizmet Binası hizmete açıldı!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Akcami Mahallesi'ndeki Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EESOB) Kültür Sanat ve Hizmet Binası'nın açılış törenine katıldı...

Milli Aydın Bankası kültür merkezi oldu!

Aydın Belediyesi tarafından şehrin tarihi ve kültürel zenginliğine kazandırılmak amacıyla kamulaştırılan Milli Aydın Bankası binası, 134 gün süren restorasyon çalışması ardından kültür merkezi olarak hizmete açıldı...

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi olarak hizmete açılıyor!

Aydın Belediyesi tarafından 319 bin 214 TL harcanarak restore edilen ve Aydın'ın kültürel zenginliğine kazandırılan Milli Aydın Bankası binası, bugün "Kültür Merkezi" olarak hizmete açılıyor.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti oldu!

Vilayet Meydanı'nda düzenlenen iftara katılan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği konusunda yaptığı konuşmada Osmanlı coğrafyasının Eskişehir'de temsil edildiğini ifade etti...

Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin Sivas'ta temeli atıldı!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP'nin kurucu genel başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu adına Sivas'ta yapımına başlanan kültür merkezinin temel atma törenine katıldı

milli kültür şurası Haberi

milli kültür şurası

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca gerçekleştirilen 3. Milli Kültür Şurası dün tamamlandı. 17 komisyondan gelen raporlar okundu. Çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Sinema dersi, sanat etkinliklerinde sıfır kdv, koruma kurullarına nitelikli üye, yerel yönetimlere arkeolog ve sanat tarihi istihdamı gibi çok sayıda tavsiye kararları alındı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı şurada alınan kararların uygulanabilir olduğunu söyleyerek Hürriyete özel açıklamalar yaptı.


En son 1989 yılında yapılan milli kültür şurası neden birden gündeme geldi?

28 yıldır yapılmıyordu. Aradan geçen zaman zarfında her alanda çok ciddi değişim, dönüşüm, yenilikler yaşandı. Tüm dünyada yaşandı. En basit olarak iletişim, bilişim teknolojileri bu gün bambaşka noktalara geldi ama biz hala eski yönetmelikle hareket ediyorduk. Bugünkü gibi tanıtım imkanları yoktu. Sinema sektöründeki gelişmeler, dağıtım, telif hakları sorunları bambaşka noktaya...