04 / 05 / 2024

milli park ziyaretçi sayısı 2014

milli park ziyaretçi sayısı 2014

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Milli parklar ve tabiat parkları, 2014 yılında 13 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Biz, 2019’da bu sayıyı 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Antalya'da milli park alanına beş yıldızlı otel yapma talebi! Bakanlığa resmen başvuru yapıldı!

Erkan Güral’ın şirketi NG Kütahya Seramik Porselen Turizm Anonim Şirketi,  Antalya’da “milli park alanı”nda beş yıldızlı otel işletmek için Bakanlığa başvuruda bulundu.

Gala Gölü Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Gala Gölü Milli Parkı'nın sınırları değişti. Gala Gölü Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti. Köprülü Kanyon Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31050 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları değişti!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırlarının değiştirilmesi kararının Beyşehir yöresinde hayata geçmeyi bekledikleri bazı projelerin önünü açtığını dile getirdi.

İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı ilan edildi!

Ankara, Çankırı ve Kastamonu illeri sınırları içerisinde bulunan alanlar İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı olarak ilan edildi...

İstiklal Yolu milli park olacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından İstiklal Yolu'nun "Milli Park" ilan edilmesi için çalışma yapılıyor.. 

Ankara Soğuk Su Milli Parkı'na Diyanet'ten eğitim merkezi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, Ankara Soğuk Su Milli Parkı içindeki 10 bin 758 metrekarelik arazide merkez inşa edecek..

Gölcük Milli Parkı’na 25 bungalov geliyor!

Bolu'da yer alan Gölcük Milli Parkı’na yeni bir dağ köşkü ve 25 adet bungalov inşa edilecek. Bölgede 3.1 kilometre teleferik, 1.5 kilometre yamaç kızağı için ihale yapılacak. 

Gölcük Milli Parkı'nda yeni dönem için ihale yapılacak!

Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Bolu'nun sembollerinden olan Gölcük Milli Parkı'nda yeni dönem için ihaleye çıkıldı.

Aladağlar Milli Parkı ihaleye çıkıyor!

Aladağlar Milli Parkı doğa turizmine açılıyor. Kapuzbaşı Şelaleleri ile Yedigöller’in de yer aldığı Aladağlar Milli Parkı doğa turizmi için ihale edilecek.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

Uludağ Milli Parkı'na kurulacak geçiş sistemi TBMM gündeminde!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Uludağ Milli Parkı'na kurulması öngörülen geçiş sistemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydın hazırladığı soruların Orman Ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Gölbaşı 15 Temmuz Emniyet Şehitleri Milli Parkı için teklif verildi!

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gölbaşı 15 Temmuz Emniyet Şehitleri Milli Parkı kurulması için Milli Parklar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi..

milli park ziyaretçi sayısı 2014 Haberi

milli park ziyaretçi sayısı 2014

Milli parklar ve tabiat parkları vatandaşların ailece ziyaret edebilecekleri yerler arasında ilk sırada bulunuyor. Vatandaşların zamanlarını daha keyifli geçirebilmeleri ve günlük hayatın stresli ortamından uzaklaşabilmeleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar sonucunda bu alanlardaki ziyaretçi sayısı son 12 yılda 2 kattan daha fazla arttı. 2002 yılında 5,5 milyon olan ziyaretçi sayısı, gerçekleştirilen yatırımlarla 2014 yılında 13 milyona çıktı.


Tabiat Eğitim Merkezleri kurulacak


Tabii hayatı koruyan ve her zaman gelişmesi için destekleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı milli parkları ve tabiat parklarını ziyaretçilerin ilgi odağı haline getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 100 korunan alanda ziyaretçi tanıtım ve tabiat eğitim merkezleri kurulacak. Tesislerin en kısa zamanda tamamlanarak ziyaretçilerin kullanımına sunulması planlanıyor.


“2019’da 15 milyon ziyaretçi hedefliyoruz”


Türkiye’nin dört bir yanında...