04 / 05 / 2024

milli parklar ziyaretçi sayısı ne kadar

milli parklar ziyaretçi sayısı ne kadar

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Milli parklar ve tabiat parkları, 2014 yılında 13 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Biz, 2019’da bu sayıyı 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Milli Emlak Şefliği o ilde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak!

Milli Emlak Şefliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 8 taksit ve yüzde 10 indirimle 2 arsa ve bir arazi satacak. İlgili taşınmazların fiyatları açıklandı.

Turizmde 8 ayda ziyaretçi sayısı 36 milyonu geride bıraktı!

Türkiye 2023 yılının ilk 8 ayında toplam 36 milyon 754 bin 146 ziyaretçi ağırladı. Gelen ziyaretçilerin 33 milyon 426 bin 940’ı yabancılar, 3 milyon 327 bin 206’sı ise yurt dışındaki gurbetçi vatandaşlardan oluştu.

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Galataport İstanbul’dan 25 milyon ziyaretçi hedefi!

Doğuş Grubu ve Bilgili Holding’in hayata geçirdiği 1,7 milyar dolarlık yatırım tutarı olan Galataport İstanbul, gelecek ay 2’nci yılına giriyor. Dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında gösterilen Galataport İstanbul, ziyaretçi sayısını 25 milyona çıkarmayı amaçlıyor.

TEKNOFEST’e ziyaretçi akını! 3 günde 1 milyona yaklaştı!

Atatürk Havalimanı’nda 27 Nisan Perşembe günü başlayan TEKNOFEST adeta ziyaretçi akınına uğradı. Teknoloji yarışmaları ve hava gösterileriyle devam eden TEKNOFEST’e 3 gün içinde her yaştan 925 bin 437 kişi geldi.

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31821 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği!

Milli Emlak Denetmenliği Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaş Milli Emlak Şefliği'nden 50 milyon TL'ye satılık 14 arsa!

Antalya Kaş Milli Emlak Şefliği, Antalya'nın Kaş ilçesi Kalkan mahallesinde bulunan 14 arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış bedeli 49 milyon 908 bin TL olarak belirlendi. 

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü kapatılıyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kapatılıyor. 

Milli parklar satılacak iddiası!

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, milli parkların satışa çıkarılacağını iddia etti. İddiaya göre milli parklar üç parçaya bölünecek.

Göbeklitepe Ziyaretçi Merkezi 8 Mart'ta açılıyor!

Göbeklitepe’de inşa edilen ziyaretçi merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 8 Mart'ta açılacak.

milli parklar ziyaretçi sayısı ne kadar Haberi

milli parklar ziyaretçi sayısı ne kadar

Milli parklar ve tabiat parkları vatandaşların ailece ziyaret edebilecekleri yerler arasında ilk sırada bulunuyor. Vatandaşların zamanlarını daha keyifli geçirebilmeleri ve günlük hayatın stresli ortamından uzaklaşabilmeleri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlar sonucunda bu alanlardaki ziyaretçi sayısı son 12 yılda 2 kattan daha fazla arttı. 2002 yılında 5,5 milyon olan ziyaretçi sayısı, gerçekleştirilen yatırımlarla 2014 yılında 13 milyona çıktı.


Tabiat Eğitim Merkezleri kurulacak


Tabii hayatı koruyan ve her zaman gelişmesi için destekleyen Orman ve Su İşleri Bakanlığı milli parkları ve tabiat parklarını ziyaretçilerin ilgi odağı haline getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 100 korunan alanda ziyaretçi tanıtım ve tabiat eğitim merkezleri kurulacak. Tesislerin en kısa zamanda tamamlanarak ziyaretçilerin kullanımına sunulması planlanıyor.


“2019’da 15 milyon ziyaretçi hedefliyoruz”


Türkiye’nin dört bir yanında...