02 / 05 / 2024

milli sanal para sistemi

milli sanal para sistemi

Avrasya Blockchain ve Kripto Para Araştırma Derneği Başkanı Avukat Kadir Kurtuluş, Bitcoin benzeri sanal paraların Türkiye için de gerekli olduğunu söyledi. 

Milli Eğitim Bakanlığı o personellerin hesabına para yatıracak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında görev yapanların ücretlerinin hesaplara ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Peki, LGS görevli ücreti ne zaman yapılacak?

Bitcoin devrilme noktasında olabilir! Analistler bu verilere dikkat çekti!

Bitcoin'in (BTC) geçmiş verilerini ele alan bir analist, bu verilere işaret ederek sanal para biriminin dönüm noktasından bahsetti!

Kağıt para alışkanlığını unutun! Dijital TL’ler geliyor!

Dijital çağa uyumlu olarak alışverişten muayeneye kadar hemen her şey sanal dünyada var olmaya başlıyor. Merkez Bankası aldığı son kararla, bu yönde önemli bir adım attı. Peki dijital para nerelerde kullanılacak? Türk Lirası ne zaman dijitalleşiyor? İşte ayrıntılar…

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Avrupa Parlamentosu kripto para birimleri ve Bitcoin (BTC) için yıldırım hareketi başlattı. AP, sanal para birimi vergi kararını onayladı.

Milli Piyango 10 bin liralık alışveriş çeki ve otomobil çekilişi yapacak! Detaylar belli oldu

Milli Piyango nakit para çekilişlrini özel sektöre devrettikten sonra eşya piyangosu organize etmeye karar verdi. İdare, bu kapsamda çekilişlerle talihlilere, araba, elektronik eşya, tatil ve cep telefonu gibi hediyeler kazandırıyor.

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Kripto para yatırımcılarına sanal dolandırıcılık uyarısı!

Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para yatırımcılarını sanal dolandırıcılığa karşı uyardı.

Tarihin en büyük dolandırıcılığını yapan kripto kraliçesinin evi ortaya çıktı!

OneCoin’in kurucusu Dr. Ruja Ignatova, sanal para birimi görünümü altında bir saadet zinciri olan ve tarihin en büyük dolandırıcılıklarından birine imza atmıştı. Kendine kripto kraliçesi diyen Ruja Ignatova, hala bulunamadı.

ABD’den Rusya merkezli kripto para borsasına yaptırım!

ABD Hazine Bakanlığı, ABD'nin Rusya merkezli kripto para borsası SUEX OTC'ye yaptırımlar uyguladığına dikkat çekti. Bu eylemin, ABD’nin bir sanal para birimi borsasına karşı ilk yaptırımı olduğu ifade edildi.

Kripto para piyasasının toplam değeri 2 trilyon doları aştı!

Kripto para piyasanın toplam değeri, Bitcoin ve diğer sanal paralarla beraber Mayıs'tan bu güne ilk kez 2 trilyon dolar düzeyini geçti. Bütün kripto para birimlerinin toplam değeri cumartesi günü 2.02 trilyon dolara çıkarak dünya ekonomisindeki yerinin kalıcı olduğu sinyalini verdi.

Türkiye'de bir kripto para vurgunu daha!

Bursa'da avukat Arife Tuğba Çetinkaya, Eren D. isimli şahsın Mpax isimli bir 'coin'i sanal para olarak işleme koyup, yaklaşık 300 kişiyi 14 milyon lira dolandırdığını belirterek suç duyurusunda bulundu.

Kripto para borsası Binance’e soruşturma başlatıldı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'e soruşturma başlatıldı. Sputniknews'te yer alan habere göre, soruşturmayı ABD Adalet Bakanlığı ve ABD Milli Gelirler Dairesi başlattı.

Kripto paralar gayrimenkul sektöründe de yerini alıyor!

Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli sanal para birimi Bitcoin, yüzde 20'den fazla artışla 48 bin dolara yaklaştı ve tarihi bir rekor kırdı. Türkiye'de ilk defa bir inşaat projesi bitcoin ile satış yaptığını duyurdu.

milli sanal para sistemi Haberi

milli sanal para sistemi

Bitcoin Türkiye'de de yayılmaya başladı. Dünyanın kullandığı Bitcoin, doların tahtını sallıyor. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avrasya Blockchain ve Kripto Para Araştırma Derneği Başkanı Avukat Kadir Kurtuluş, dolar başta olmak üzere yabancı paranın baskısından kurtulmak için milli sanal para sistemine girmemiz gerektiğini ifade etti. 


Avrasya Blockchain ve Kripto Para Araştırma Derneği Başkanı Avukat Kadir Kurtuluş, "Blok zinciri teknolojisiyle tüm nesnelerin ve işlemlerin gerçek ve değiştirilemez kaydı herhangi bir otoriteye ihtiyaç olmadan tutulabilecek. Devletler, bankalar ve varlığın kanıtını sağlayan tüm aracıların ortadan kalkması söz konusu. Böylece işlemler direkt olarak alıcı ile satıcı arasında güvenli bir şekilde anlık ve 7/24 gerçekleştirebiliyor. Ayrıca sanal para birimleri dünya üzerindeki toplam miktarı ve o anki ticari hacmi takip edebileceğimiz kadar şeffaftır" dedi. Gelecekte...