02 / 05 / 2024

Kağıt para alışkanlığını unutun! Dijital TL’ler geliyor!

Kağıt para alışkanlığını unutun! Dijital TL’ler geliyor!

Dijital çağa uyumlu olarak alışverişten muayeneye kadar hemen her şey sanal dünyada var olmaya başlıyor. Merkez Bankası aldığı son kararla, bu yönde önemli bir adım attı. Peki dijital para nerelerde kullanılacak? Türk Lirası ne zaman dijitalleşiyor? İşte ayrıntılar…



 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) Türk parasını dijitalleştirmeye dönük çalışmaları başladı. Merkez Bankası İdare Merkezi'nde yapılan yılın ilk Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda soruları yanıtlayan TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, müjdeli haberi duyurdu.

Paranın daha efektif kullanılması yönünde çalışmalara imza atan TCMB’nin bu yeni adımının nasıl etkileri olacağı merak konusu.  Önemli bir çalışma yürüttükleri bilgisini veren Kavcıoğlu, Türk lirasının dijital ortama taşınması yönündeki çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kağıt para alışkanlığını unutun! Dijital TL’ler geliyor!

KAPALI DEVRE OLARAK İLK KULLANIMI YAPILDI

Dijital Türk Lirası için kapalı devre şeklinde ilk kullanım işleminin de yapılarak test edildiğini anlatan Kavcıoğlu,  Dijital Türk lirasının ilk pilot uygulamasını  bu yılın son aylarında başlatılmasının planlandığını söyleyerek, şöyle devam etti:

“Test aşamasının daha sonra ne kadar süreceği ve başarısına göre gerekli kanun değişiklikleri ve dijital paraya, ne zaman geçileceği tespit edilecek. Zorlu bir süreç bu. Dünyada bunun uygulaması henüz bulunmuyor, pilot uygulamasına geçmiş bir iki ülke va. Ancak bu ülkelen pilot süreci hala sürdürüyorlar. TCMB, bu periyodu en hızlı ve başarılı bir şekilde yürüten merkez bankalarının başında geliyor. Umut ederim ki pilot aşamasını da en doğru şekilde idare ederek ilk dijital parayı kullanan ülkelerin başında oluruz."

 Peki dijital para nerelerde kullanılacak? Türk Lirası ne zaman dijitalleşiyor? İşte ayrıntılar…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön