18 / 05 / 2024

milli tren hizmet yılı

milli tren hizmet yılı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: " İnşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde tamamen kendi aklımız fikrimiz ürünümüz olan hızlı trenimizi de raylara koymuş olacağız " dedi

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 sene sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 sene içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 senesine kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” diye konuştu.

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Milli Hızlı Tren müjdesi geldi. Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren'de dizayn çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını ifade etti.

Deprem bölgesindeki öğretmenlerin hizmet puanları artacak! Bakandan son dakika açıklaması geldi! 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, deprem bölgesinde görevini sürdürmek isteyen öğretmenlerin hizmet puanlarını artıracaklarına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Milli trende geri sayım başladı! Saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek!

Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

Esenler’de eğitim arazisi 'emniyet hizmet alanı' oldu!

Esenler Belediyesi Meclisi, Menderes Mahallesi’ndeki ilköğretim eğitim alanını, il milli eğitim müdürlüğünün itirazına karşın “emniyet hizmet alanına” çevirdi. Müdürlük eşdeğer arazi talep etti. CHP’li üye Şahin, “Eşdeğer arazi nerede” dedi. AKP’li üye Ciner, “Anadolu yakasında” diye konuştu.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı!

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı Hizmet Binası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı yeni hizmet binası açılıyor!

Milli İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Başkanlığı Yeni Hizmet Binası, bugün gerçekleştirilecek törenle hizmete açılacak.

milli tren hizmet yılı Haberi

milli tren hizmet yılı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tamamen kendi aklı, fikri ile üreteceği milli trenlerinin 2018'de raylarda olacağını söyledi.

TCDD'nin Türkiye tarihinde, kültüründe ve hatta bağımsızlığının sembollerinden olan bir kurum olduğunu belirterek, böyle bir kurumun gelişmeleri göz ardı etmesinin, ıskalamasının söz konusu olamayacağını vurguladı. 11 yıldır kurumun sorunlarını çözmek için  bir çok adım attıklarını anlatan Yıldırım, 150 yıllık bir demiryolu geçmişine rağmen Türkiye'nin daha önce rayları, makasları, traversleri, bağlantı elemanlarını üretemediğini ve  dışardan almak zorunda kaldığını kaydetti. Atılan adımlar sonucunda bugün Türkiye'nin kendi rayını, traversini makası, sinyalini, Anadolu Tren setini, raybüsünü üreten bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Bakan Yıldırım,  bunu yanı sıra yabancı bir firmayla metro araçlarının üretimi için fabrika kurulduğunu hatırlattı.


Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgede 1 trilyon dolarlık bir...