27 / 04 / 2024

Milli tren ne zaman rayda olacak

Milli tren ne zaman rayda olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milli trenin kasım ayında raylarda olacağını bildirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konu ile ilgil ideğerlendirme yaptı.

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, emeklilere zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Ulaştırma Bakanı açıkladı: Turistik Doğu Ekspresi'ne alternatif iki yeni tren hattı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada seyahat severlerin ve sanat tutkunlarının gözdeleri arasında yer alan "Turistik Doğu Ekspresi"ne alternatif iki yeni tren hattı geldiğini duyurdu. 

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı duyurdu 30 bin personel alınacak! MSB personel alımı başvuruları ne zaman?

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde görevlendirilmek üzere 30 bin personel alımı yapılacak. Peki, MSB personel alımı başvuruları ne zaman? İşte detaylar...

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

2023 MSB 30 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Milli Savunma Bakanlığı başvuruları nereden yapılacak?

Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Peki, 2023 MSB 30 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? MSB personel alımı şartları belli oldu mu?

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

O iki şehir arası yolculuk 12 saat yerine 2 saate düşecek! Hızlı tren ne zaman açılacak!

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni hızlı tren hattının ne zaman açılacağını kamuoyuna duyurdu.

İstanbul - Ankara Hızlı Tren detayları bir bir geliyor! Bakan Karaismailoğlu açıkladı: Kadıköy'den Kızılay'a 80 dakika! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul - Ankara Hızlı Tren projesi ile ilgili konuştu. Peki İstanbul - Ankara Hızlı Tren ne zaman açılacak? 

MSB personel alımı! MSB personel alımı şartları nelerdir? Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı ne zaman?

MSB personel alımına dair merak edilen detaylar son sürat devam ediyor. Peki Milli Savunma Bakanlığı 30 bin personel alımı ne zaman? İşte MSB 30 bin personel alımına dair detaylar!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? Bakandan son dakika açıklaması!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı merak ediliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu...

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ne zaman? 27 branşta MEB memur alımı!

MEB 27 branşta memur alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Peki Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ne zaman? İşte detaylar!

Milli tren ne zaman rayda olacak Haberi

Milli tren ne zaman rayda olacak

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TCDD'nin manevra ve kısa mesafe yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 1 megavat gücünde elektrikli lokomotif geliştirildiğini ve prototip üretildiğini söyledi. 


Hızlı tren ve yüksek hızlı trenlere hareket kabiliyeti veren cer sisteminin yerli imkanlarla tamamlandığını belirten Işık, "Bunu lokomotif olarak tanımlıyoruz ama şu anda biz hızlı trenin cer sistemini yaptık. Şu ana kadar tamamı ithal ediliyordu. Test sürüşleri sonuçlanma aşamasında işler yolunda gidiyor, bir sonraki aşamaya geçtik" diye konuştu.


Bakan Işık, yüksek hızlı trenlerin cer sistemi için de çalışmaların yürütüldüğüne dikkati çekerek, "1 megavatlık cer sisteminden, 5 megavatlık cer sistemine geçiş yapacağız. Proje, cari açığın azaltılması ve ihracatın artması noktasında çok önemli bir adım. Türkiye...