27 / 04 / 2024

milli tren

milli tren

Türkiye demir ağlarla örülüyor. Milli Tren Projesi, demiryolu yenileme ve lojistik merkez yapım çalışmaları başta olmak üzere demir ağlar için yaklaşık bin 500 proje aynı anda sürdürülüyor...

Milli tren raylara iniyor!

Milli tren raylara iniyor. Fikiri Işık, TCDD’nin manevra ve kısa mesafe yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 1 megavat gücünde elektrikli lokomotif geliştirildiğini ve prototip üretildiğini söyledi.

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi, Kasım'da tamamlanıyor!

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2011 yılından beri devam eden milli tren projesinin kasım ayında raylarda olacağını bildirdi.

Milli tren kasımda raylarda!

Milli Elektrikli Lokomotif E1000 Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Fikri Işık, TCDD'nin manevra ve kısa mesafe yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 1 megavat gücünde elektrikli lokomotif geliştirildiğini ve prototip üretildiğini söyledi...

Milli tren kasım ayında raylarda olacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milli trenin kasım ayında raylarda olacağını bildirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık konu ile ilgil ideğerlendirme yaptı.

Milli Tren'de sona gelindi!

Türkiye Vagon Sanayii AŞ ( TÜVASAŞ ) Genel Müdürü Erol İnal, "Allah'ın izniyle en fazla 2,5 sene içinde milli tren raya konulacak" dedi.

İlk milli tren 30 ay sonra raylara çıkıyor!

Türkiye Vagon Sanayi'nin (TÜVASAŞ) altı ay önce üretim sürecini başlattığı ilk milli tren, 30 ay sonra raylarda boy gösterecek. TÜVASAŞ Genel Müdürü Erol İnal, 11 yıllık geçmişe sahip projede bir vagonun maliyetinin 4 milyon lira olduğunu vurguladı...

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Milli Hızlı Tren müjdesi geldi. Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren'de dizayn çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını ifade etti.

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Milli trende geri sayım başladı! Saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek!

Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündeminde!

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uşak-İzmir tren seferleri başlıyor!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın kentler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

Milli Tren Projesi için 30 mühendis alınacak!

TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü, Milli Tren Projesi'nde istihdam edilmek üzere 30 mühendisi işe alacak. Mühendis alımı için yazılı ve sözlü sınav yapılacak.

Milli tren için geri sayım başladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adapazarı'nda bulunan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.'de (TÜVASAŞ) 2018'in sonunda raylarda olması hedeflenen Milli Yüksek Hızlı Tren'i inceledi.

Yüksek Hızlı Milli Tren 2018'de raylara inecek!

Türkiye'nin ilk Milli Yüksek Hızlı Treni için yapılan çalışmalar sürüyor. 17 Aralık 2013 tarihinde Ankara Garı'nda düzenlenen tanıtım toplantısıyla kamuoyuna duyurulan Türkiye'nin ilk milli yüksek hızlı treninin 2018 sonunda raylarda olması hedefleniyor.

Milli tren üretimine 2018'de başlanacak!

Kocaeli Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen, ‘1. KUMMPAS Günleri’ kapsamında değerlendirilecek.

milli tren Haberi

milli tren

Türkiye demir ağlarla örülüyor. Milli Tren Projesi, demiryolu yenileme ve lojistik merkez yapım çalışmaları başta olmak üzere demir ağlar için yaklaşık bin 500 proje aynı anda sürdürülüyor. Türkiye, 2009'da Ankara-Eskişehir hattında Yüksek Hızlı Tren (YHT) işletmeciliğine başlayarak bu alanda dünyada altıncı, Avrupa'da sekizinci ülke oldu. Ardından 2011'de Ankara- Konya, 2013'te Konya- Eskişehir, son olarak 25 Temmuz 2014'te de Ankara-İstanbul YHT hattının Eskişehirİstanbul (Pendik) kesimi işletmeye açıldı. Söz konusu hatlarda bugüne kadar 17 milyon 500 bin yolcu seyahat etti. Yakın gelecekte sadece Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile yıllık 10 milyon yolcunun seyahat etmesi hedefleniyor. 


KAPIKULE'YE UZANACAK 

Bu arada Pendik-Söğütlüçeşme ve Kazlıçeşme-Halkalı arasındaki hatlarda iyileştirme çalışmaları sürüyor. Marmaray'la entegrasyon çalışmalarının tamamlanması sonucunda YHT'ler Halkalı'ya kadar ulaşacak. Diğer taraftan Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren proje çalışmaları devam...