30 / 04 / 2024

milyarderlerin serveti 2021

milyarderlerin serveti 2021

Koronavirüs salgınında Türkiye'deki dolar milyarderlerinin serveti 127 milyar TL yükseldi. Bu artış dolar bazında yüzde 39'a denk geliyor. Türkiye'deki dolar milyarderi sayısı da bir yıl içinde 23'ten 26'ya ulaştı.

Dünyanın en zengin 20 milyarderinin serveti katlandı!

Koronavirüs salgını sırasında küresel ekonomi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en derin resesyonunu yaşarken, dünyanın en zengin 20 milyarderi servetini yüzde 68 arttırdı.

Batı yaptırımları Rus milyarderlerin önüne geçemedi! Milyarderlerin sayısı da serveti de arttı!

Rusya- Ukrayna savaşının ardından Batı ülkeleri Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulasa da Rus milyarderlerin önüne geçemedi, milyarderlerin sayısı da toplam serveti de arttı.

2022'de milyarderler listesi ters takla attı!

2022, küresel piyasalarda para politikasının sıkılaştırıldığı fırtınalı bir yıl oldu, ancak milyarderlerin serveti çöktü. Tesla patronu Elon Musk, 100 milyar doları aşan eksi ile en büyük kaybı yaşadı. 2022 yılında Rus oligarklarına uygulanan yaptırımlar da servet dağılımındaki en önemli gelişmelerd

Amerikalıların serveti rekor seviyeye ulaştı!

Merakla beklenen ve açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de hanehalkı serveti, 2021 yılının son çeyreğinde 150,3 trilyon dolara ulaştı ve böylece tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Milyarderlerin serveti 4,1 trilyon dolar daha arttı!

Fransız ekonomist Thomas Piketty tarafından kurulan bir gruba göre, milyarderlerin küresel refahtan aldığı pay koronavirüsü salgını sırasında rekor seviyeye ulaştı. 

Çinli milyarderlerin serveti eridi!

Çin'in teknoloji şirketlerine ilişkin düzenleme adımları sonrasında Çinli teknoloji milyarderlerinin serveti toplamda 87 milyar geriledi.

Elon Musk'ın serveti 2021'de 9.1 milyar dolar eridi!

Dünyanın en zengin insanlarından Elon Musk, son zamanlarda kripto para piyasalarına ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkatleri çekmişti. Elon Musk, dünyanın en zengin 2'nci kişisi unvanını kaybetti.

Rus milyarderlerin serveti rekor kırdı!

Rus milyarderlerin toplam serveti ülkenin GSYİH’sına oranı, diğer ülkelere bakıldığında rekor kırdı. 120 Rus milyarderinin toplam serveti sene içinde yüzde 10 arttı.

Türkiye'deki milyarderlerin serveti 127 milyar TL arttı!

Koronavirüs salgınında Türkiye'deki dolar milyarderlerinin serveti 127 milyar TL yükseldi. Bu artış dolar bazında yüzde 39'a denk geliyor. Türkiye'deki dolar milyarderi sayısı da bir yıl içinde 23'ten 26'ya ulaştı.

Şua İnşaat'tan 2021’de iki yeni proje geliyor!

Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, 2020 yılını masaya yatırarak şirketin 2021 planlarını ve gayrimenkul sektörü trendleriyle ilgili tahminlerini anlattı.

Tapu harcı düzeltme dilekçesi 2021!

Tapu vergi cezasını ödemek istemeyen kişiler Maliyeye başvuru yapabiliyor. İşte tapu harcı düzeltme dilekçesi örneği 2021...

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Ekim 2021'de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada inşası devam eden Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıkladı.

2021'de konutta pazarlık marjları yeniden yükselecek!

İGD’ye göre satılık konutlarda pazarlık marjının hem satılık hem de kiralık daralması, piyasadaki talebin, arzdan daha hızlı yükseldiğini ortaya çıkardı. 2021 yılında konut piyasasında ekonomik durgunluk nedeniyle pazarlık marjlarının yeniden 2019 seviyesine çıkacağı düşünülüyor.

Maradona'nın serveti açıklandı! İşler karıştı!

Maradona geçtiğimiz hafta 60 yaşında hayata veda ettiğinde arkasında hayatının karmaşıklığını ve dönem dönem yaşadığı sıkıntıları da yansıtan bir miras bıraktı. İşte Maradona'nın serveti...

milyarderlerin serveti 2021 Haberi

milyarderlerin serveti 2021

ABD’de yayımlanan Forbes dergisi yıllık dolar milyarderleri listesini açıkladı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; listede 1 milyar dolar ve daha fazla kişisel serveti bulunanlar yer alıyor. Forbes’un 2021 dolar milyarderleri listesinde 2.755 kişi bulunuyor.

Listede 2021’de Türkiye’den 26 kişinin ismi yer alıyor. Türkiye'den listeye giren dolar milyarderleri içinde, ilk sırada 6,3 milyar dolarlık serveti ile Murat Ülker bulunuyor. Forbes listesine Türkiye'den giren dolar milyarderlerinin toplam serveti 53,2 milyar dolar (2021 yılı ortalama döviz kuru ile yaklaşık 395 milyar TL) oldu. 

Türkiye’de milyarderlerin toplam varlığı son bir yılda yüzde 39 oranında yükseldi. 2020'de Türkiye’deki milyarderlerin toplam malvarlığı 38,3 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Türkiyeli 26 dolar milyarderinin servetindeki artış değerlendirildiğinde ise, ortalama döviz kurları ile yaklaşık 127 milyar TL olduğu belirlendi. 

Forbes...