14 / 05 / 2024

Mimar Ali Konya kim

Mimar Ali Konya kim

Mimar Ali Konya ; “İstanbul'un silüeti her geçen gün değişiyor. Kent birbiri ardına yükselen gökdelenlerle ayrı bir görüntü kazanırken, Dubai olma yönünde de gitgide ilerliyoruz” dedi.

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Firuzan Baytop, hayatını kaybetti.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Cedid Ali Paşa Camisi gelecek ramazanda açılacak!

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde Mimar Sinan'ın Selimiye'yi inşa etmeden 20 yıl önce yaptığı Cedid Ali Paşa Camisi, gelecek ramazanda açılacak..

Peker GYO, Konya Kulesite AVM'yi almak için harekete geçti!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Konya Merkez'de yer alan Kulesite AVM'nin tüm bağımsız bölümlerinin satın alınması ile ilgili Adese Alişveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. ile görüşmelere başladı...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti. Merhumun ailesi taziye ilanı yayınladı.

İmar affından sonra mimar ve mühendisler de af istiyor!

Konya Yapı Denetimi Derneği Başkanı Mimar Selman Baş, projelerde sonradan yapılan değişiklikler sebebiyle yapı denetimi şirketlerindeki binlerce mimar ve mühendisin, 'Yapı Denetim Kanunu'na' aykırılık nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar yargılandığını hatırlattı.

Vefat eden Mimar Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü!

Konya Beyşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mimar olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü yapıldı.

Konya'da arsa dehşeti! Müteahhit Ali Akyol vuruldu!

Konya'da inşaat firmasına ateş açan müteahhit Ali Akyol'u (57) tabancayla sol kolundan vuran saldırgan daha sonra intihara kalkıştı.

Konya'nın 21 mahallesi için yeni imar planı revizyonu!

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki mühendis, mimar ve müteahhitlerle bir araya geldi. 

Edirne Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor!

1565 yılında Mimar Sinan tarafından Edirne'de yaptırılan Ali Paşa Çarşısı 135 dükkan ile hizmet veriyor. Çarşı, alışverişin odağı olmaya devam ediyor.

Kılıç Ali Paşa Hamamı'na restorasyon ödülü!

Mimar Sinan’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olan Kılıç Ali Paşa Hamamı, aslına uygun restorasyonuyla ödüle layık görülmeye devam ediyor.

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in oğlu Doğan Olguner vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in müzisyen oğlu Doğan Olguner, dün gece hayatını kaybetti.  

Mimar Ali Konya kim Haberi

Mimar Ali Konya kim

Birbirinden farklı projelerin hayata geçirildiği Dubai’nin mimari açıdan adeta bir sunum alanı gibi olduğunu söyleyen Konya; “  Herkes kendi tasarımlarını burada özgürce ortaya koyuyor. Ancak İstanbul öyle değil. Burada tarihi ve kültürü olan bir şehri yaşatmak gerekiyor” dedi. 


Dünyada şehir mimarileri uyum içerisinde

İstanbul’da bu uyumun sağlanması için biraz geç kalındığını ama korunması gerektiğini düşündüğünü belirten Konya; “ Dubai’de herkes tasarım yarışı içerisinde, farklı binalar, birbirine hiç benzemeyen yapılar, peş peşe yükseliyor. O coğrafya bunu kaldırıyor ancak İstanbul gibi bir şehirde bunu yapmaya gerek yok. Bir tarafta üç beş katlık biçimsiz gecekondular, diğer tarafta devasa gökdelenler tuhaf bir görüntü oluşturuyor” dedi. 


Ali Konya hakkında:

Ali Konya;  İtalyan, Rum, Ermeni ustaların zanaat atölyelerinde büyüyen bir mimar. Küçük yaştan itibaren sanata merak duyan Ali Konya,...