28 / 04 / 2024

mimar Erdal Kemahlıoğlu

mimar Erdal Kemahlıoğlu

Mimar Erdal Kemahlıoğlu kimdir? Mimar Erdal Kemahlıoğlu, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Erdal Kemahlıoğlu, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Erdal Kemahlıoğlu..

MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı arasında canlı yayında gerilim!

İstanbul Sanayi Odası'nın temmuz ayı olağan toplantısına MB Başkanı Kavcıoğlu ile İSO Başkanı Erdal Bahçıvan arasındaki gerilim damga vurdu.

Ankara Saraçoğlu'ndaki kentsel dönüşüm projesi davalık oldu!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi’nin mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden onay alınmadan kentsel dönüşüm çalışmalarını gerçekleştirmesini yargıya taşıdı. 

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Ankara Saraçoğlu projesinde telif tartışması!

Ankara Saraçoğlu'nda restorasyon devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, projenin kapsayıcı bir yaklaşımla hazırlandığını, istişare yapılıp, taleplerin alındığını kaydetti. Peki Saraçoğlu'nun mimarı Paul Bonatz'ın varislerinden izin alındı mı?

İç Mimar Zeynep Fadıllıoğlu corona virüse yakalandı!

Koronavirüs şimdi de sosyeteye sıçradı. Ünlü iç mimar Zeynep Fadıllıoğlu'nın corona virüse yakalandığı belirtildi.

Mustafa Palancıoğlu Mimar ve Mühendislerle buluştu!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) Kayseri Şube Başkanı Fatih Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi.

Mimar Cemre İrem Keleşoğlu şirket kurdu!

Mimar Cemre İrem Keleşoğlu, bugün Ataşehir'de 20 bin TL sermaye bedeli ile yeni bir şirket kurdu.

Yüksek Mimar Profesör Demir Divanlıoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Profesör Demir Divanlıoğlu vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınlattı. Cenazesi bügün 6 Ocak 2019 Pazar günü (bugün) defnedilecek.

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Yüksek Mimar Mühendis Adnan Taşcıoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Adnan Taşcıoğlu 25 Ocak 2018 Perşembe günü yaşamını yitirdi. İTÜ mezunu Adnan Taşcıoğlu bugün toprağa verilecek. 

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in oğlu Doğan Olguner vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Ekrem Olguner'in müzisyen oğlu Doğan Olguner, dün gece hayatını kaybetti.  

Murat Tabanlıoğlu, Design Miami'de AKM projesini anlattı!

Mimar Murat Tabanlıoğlu, Design Miami 2017 kapsamında, "Sanat Mimari Buluşması; Bir 21. Yüzyıl deneyimi" başlıklı panelde Atatürk Kültür Merkezi projesini anlattı.

Murat Tabanlıoğlu: AKM'yi yaparken Berlin'den ilham aldım!

AKM'nin kendisi için bir vefa projesi olduğunu ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, "Dört dörtlük bir opera ve bale salonu yapıyoruz. Berlin'den ilham aldım. Berlin'de operanın yanına dev ekran kurulmuş. Dileyen herkes temsilleri Taksim Meydanı’ndan da izleyecek" dedi. 

mimar Erdal Kemahlıoğlu Haberi

mimar Erdal Kemahlıoğlu

Erdal Kemahlıoğlu kimdir?

Erdal Kemahlıoğlu 1959 yılında doğdu. Bornova Anadolu Lisesi mezuniyetinin ardından girdiği E.Ü.G.S.F. Mimarlık Bölümü’nden 1982 yılında birincilikle mezun oldu. 


1985 yılında tamamladığı yüksek lisans eğitimi süresince ve sonrasında D.E.Ü.Mühendislik Mimarlık Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 


1991 yılında doktora çalışmasını tamamladı. 1988 yılından beri sahibi olduğu MTU Mimarlık’ta mesleki çalışmalarını sürdürmekte, yarı zamanlı olarak öğretim görevlisi olarak üniversitelerde görev almaktadır. 


MTU Mimarlık

1988 yılında ortaklık olarak kurulan MTU Mimarlık Ltd.Şti. 1993 ten günümüze Dr.Mimar Erdal Kemahlıoğlu öncülüğünde mimarlık ve yapım hizmetlerini sürdürmektedir.Öncelikli olarak konut, sanayi ve eğitim binaları olmak üzere farklı konu ve ölçeklerde mimari projeler üretmekte, bunların kontrollüğünü ve zaman zaman da yapımlarını üstlenmektedir


• Konut planlaması

• Turizm planlaması ve turistik tesisler

• Endüstriyel, ticari ve yönetim yapıları planlaması

• Röleve, restorasyon proje ve...