04 / 05 / 2024

mimar Fehmi Murat Sönmez

mimar Fehmi Murat Sönmez

Serbest mimar olarak çalışan ve aynı zamanda 23. Dönem Eskişehir CHP Milletvekili olan Fehmi Murat Sönmez kimdir? İşte Fehmi Murat Sönmez 'in biyografisi bu haberde...

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Yüksek Mimar Murat Artu vefat etti!

Yüksek Mimar Murat Artu hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Yüksek Mimar Murat Onat vefat etti!

Yüksek Mimar Murat Onat, hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Yeni 'Mimar Sinanlar' yarışmayla bulunacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘Cami Tasarım Fikir Yarışması’ düzenliyor. Bakan Murat Kurum konuyla ilgili, "Camilerdeki mimariyi bugünün teknolojisiyle harmanlamayı istiyoruz. Minarelerimizi semaya yükseltecek yeni Mimar Sinanlar arıyoruz" dedi...

ENKA İnşaat'ın acı günü! Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. çalışanı Yüksek Mimar Murat Gülmezoğlu vefat etti. ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş. ve Tara Ailesi taziye ilanı yayınladı.

Mimar Murat Kader hacker kurbanı!

Mimar Murat Kader'in sosyal medya hesapları hackerlar tarafından ele geçirildi. Kader, sosyal medya hesaplarından gelebilecek mesajlara karşı dostlarını uyardı...

Mimar Sinan Kayseri'de anıldı!

Osmanlı padişahları Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim ve 3. Murat'ın dönemlerinde baş mimar olarak görev yapan Mimar Sinan, memleketi Kayseri'de anıldı.

Mimar Murat Kader'den yeni şirket!

İKİ Design Group'un kurucu ortağı Mimar Murat Kader bugün yeni şirket daha kurdu. 

Murat Tabanlıoğlu, Design Miami'de AKM projesini anlattı!

Mimar Murat Tabanlıoğlu, Design Miami 2017 kapsamında, "Sanat Mimari Buluşması; Bir 21. Yüzyıl deneyimi" başlıklı panelde Atatürk Kültür Merkezi projesini anlattı.

Mimar Doğan Kuban: AKM için keşke yarışma açsalardı!

Duayen mimar Doğan Kuban, Gazete Habertürk'ten Kübra Par ile röportaj gerçekleştirdi. Kuban, Murat Tabanlıoğlu'nun AKM projesini de yorumladı..

Murat Tabanlıoğlu: AKM'yi yaparken Berlin'den ilham aldım!

AKM'nin kendisi için bir vefa projesi olduğunu ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, "Dört dörtlük bir opera ve bale salonu yapıyoruz. Berlin'den ilham aldım. Berlin'de operanın yanına dev ekran kurulmuş. Dileyen herkes temsilleri Taksim Meydanı’ndan da izleyecek" dedi. 

Murat Tabanlıoğlu: AKM İstanbul'un yeni bir merkezi olacak!

Yeni AKM projesinin mimarı Murat Tabanlıoğlu, "Yeni AKM projesini cıvıl cıvıl, İstanbul'un yeni bir merkezi olacak"  dedi.

Kayıtdışı filminin çekimleri için Murat Atabarut'un evi kiralandı!

Başrollerini Erkan Petekkaya, Songül Öden ve Uğur Polat'ın paylaştığı 'Kayıtdışı' filmi için Mimar Murat Atabarut ve eşi Arzu Atabarut'a ait Polonezköy-Mahmut Şevket Paşa Köyü'ndeki sekiz odalı şato kullanılacak. Çift, 2 yıllığına kiraya verdikleri şato karşılığında 20 milyon euro kazanacak.

mimar Fehmi Murat Sönmez Haberi

mimar Fehmi Murat Sönmez

Fehmi Murat Sönmez kimdir?

Fehmi Murat Sönmez, 21 Ocak 1963′te Eskişehir’de doğdu. Babasının adı Erol, annesinin adı Ayten’dir.


Mimar; İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ni bitirdi. Serbest mimar olarak çalıştı. 


Eskişehir Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.


23. Dönem Eskişehir CHP Milletvekili'dir. Askerliğinin ilk dört ayını Ankara Eti Mesgut tank birliğinde yaptıktan sonra burada dereceye girerek görevini İstanbul Bayazıt'ta inzibat birliğinde yedek subay olarak tamamlamıştır.


Orta düzeyde İngilizce bilen Sönmez, evli ve 2 çocuk...