08 / 05 / 2024

Mimar Levent Penso kimdir

Mimar Levent Penso kimdir

Ünlü mimar Levent Penso, Bodrum Bitez’deki yalı projesinin sahipleri ile davalık oldu. Penso, Rolls Royce’dan ilham alarak tasarımına imza attığı projede ödemenin yapılmadığı için icra takibi başlattı. 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası'nın acı günü! Levent Darı vefat etti!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Darı vefat etti. 

Levent Camisi'nin temeli atıldı!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camisi'nden öykünerek dizayn edilen Levent Camisi'nin temeli, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

Mimar Levent Penso ve FB Gayrimenkul davalık oldu!

Ünlü mimar Levent Penso, Bodrum Bitez’deki yalı projesinin sahipleri ile davalık oldu. Penso, Rolls Royce’dan ilham alarak tasarımına imza attığı projede ödemenin yapılmadığı için icra takibi başlattı. 

Bitez Yalıları Exquisite projesini Kenan Doğulu tanıttı!

Levent Penso'nun Rolls Royce'dan ilham alarak tasarımına imza attığı Bodrum'daki "Bitez Yalıları Exquisite" adlı proje, Kenan Doğulu'nun caz performansı eşliğinde tanıtıldı.

Yüksek Mühendis Mimar Betül Çağıl Akman vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Betül Çağıl Akman hayatını kaybetti. Betül Çağıl Akman'ın cenazesi bugün Levent Camii'nden ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Kabristanı'nda toprağa verilecek.

Mimar Levent Aksüt, ARÜ öğrencileriyle buluştu!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok başarılara imza atan Yüksek Mimar Mühendis Levent Aksüt’ün konuşmacısı olduğu, ‘Hayat ve İnsan’ isimli bir söyleşi gerçekleştirildi.

Levent Çırpıcı kimdir?

Mimar Levent Çırpıcı kimdir? Mimar Levent Çırpıcı, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Levent Çırpıcı, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Levent Çırpıcı..

Hüseyin Levent Aksüt kimdir?

Mimar Hüseyin Levent Aksüt kimdir? Mimar Hüseyin Levent Aksüt, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Hüseyin Levent Aksüt bugün hangi mimarlık ofisinde çalışmalarına devam ediyor?

Reha Benderlioğlu kimdir?

Mimar Reha Benderlioğlu, Çinici Mimarlık, Güriş A.Ş. ve Gazi Üniversitesi'nde görev yaptıktan sonra 1992 yılında Mimar Levent Timurhan'la beraber çalışmaya başladı. Peki Mimar Reha Benderlioğlu kimdir? İşte biyografisi...

Levent Timurhan kimdir?

Mimar Levent Timurhan, 1986 yılında DHMI yarışmasında aldığı birincilik ödülü ile aynı yıl Timöz Mimarlık Ltd. Şti'ni kurdu. Peki Levent Timurhan kimdir? İşte Mimar Levent Timurhan'ın biyografisi...

Levent Aksüt kimdir?

Mimar Levent Aksüt, 1955'te Yaşar Marulyalı ile UMO Mimarlık'ı kurdu. Levent Aksüt, Antalya'daki Cam Piramit'in mimarlarındandır. Peki Levent Aksüt kimdir? İşte Levent Aksüt'ün biyografisi ve iletişim bilgileri...

Levent Penso kuruduğu Home Store'a yönetici olarak döndü!

Levent Penso, kurucusu olduğu, daha sonra sattığı Home Store'a CEO olarak döndü. Penso, Ersa Tekstil'in aldığı Home Store'un logosunu yeniledi. Erdal Acar, eşi Emel Acar için Home Store'u satın almıştı.

Keten Levent ve Etiler projelerinde 540 bin TL'ye! Son daireler!

“Yeni Nişantaşı’nın mimarı” anlayışıyla başta Nişantaşı olmak üzere şehir merkezinde yaptığı yapılarla tanınan Keten İnşaat A.Ş'nin Levent ve Etiler projelerindeki son daireleri kaçırmayın...

Mimar Levent Penso kimdir Haberi

Mimar Levent Penso kimdir

Ünlü mimar Levent Penso, Bodrum Bitez’de Rolls Royce’dan ilham alarak tasarımına imza attığı Bitez Yalıları projesinin sahipleri FB Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Tic. Limited Şirketi ile icralık oldu. Ödemenin yapılmadığını iddia eden Penso, bakiye alacağı için şirkete icra takibi başlattı. Şirket avukatı ise “Borcumuz yok” diyerek takibe itiraz etti. Mimar Penso'da itirazın iptali ve icra takibinin devamı için ticaret mahkemesinde dava açtı.

Sözleşmede Penso’nun, yapacağı işlere karşılık 150 bin dolar artı KDV alacağı belirlenmişti. İddiaya göre, FB Gayrimenkul, işlerin tamamlanmasına karşın, Penso’ya ödenmesi gereken 30 bin doları ödemedi. Penso geçtiğimiz Mayıs ayında  söz konusu ödemenin yapılması için şirket yetkilisi ile görüştü; biraz beklemesi gerektiği söylendi.

Bir aya yakın bekleyen Penso karşı taraftan ödeme yapılmayacağını anlayınca yargı yoluna gitme kararı aldı....