23 / 12 / 2024

mimar Mahmut Nüvit Doksatlı

mimar Mahmut Nüvit Doksatlı

Mimar Mahmut Nüvit kimdir? Mimar Mahmut Nüvit, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Mahmut Nüvit, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Mahmut Nüvit Doksatlı..

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD'de 4 depoya ve 12 dağıtım merkezine sahip yapı marketi kuruyor...

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

Mahkemeden yıkılan Havagazı Fabrikasına yıkılmasın kararı!

Ankara Havagazı Fabrikası 2016 yılında büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmıştı. Mimar Odası'nın açtığı dava üç sonuçlanarak yıkılan fabrikaya yıkılmasın kararı verildi.

Mimar Sinan'ın izinde İstanbul!

Osmanlı mimarisine rengini veren Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerini adım adım gezmek kendi başına bir serüvendi..

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Mimar Aydın Ulakoğlu'nun acı günü! Bedriye Ulakoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Aydın Ulakoğlu'nun annesi Bedriye Ulakoğlu vefat etti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

İç mimar ihtiyacınız var mı?

Zevkinize ve bütçenize göre mekanlar oluşturmak artık daha kolay. Amerika’da yaygın olan online iç mimarlık hizmeti veren site sayısı Türkiye’de de artıyor. Firmalar müşterilerine hızlı ve ekonomik seçenekler sunuyor...

Yüksek Mimar Mühendis Erdoğan Yalkın vefat etti!

Yüksek Mimar Mühendis Erdoğan Yalkın vefat etti. Mimar Yalkın'ın ailesi taziye ilanı yayınlattı. 

Mimar Sinan'ın Beyoğlu'da yaptığı cami yeniden açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Beyoğlu'da yaptırdığı camii yeniden inşa edildi. Mimar Sinan tarafından yapılan camii hizmete açıldı.

Üniversiteli Mimar İrem Kaleci'nin Basmane projesine ödül!

Üniversiteli mimar adayının tasarımı Venedik Mimarlık Bienali gezisiyle ödüllendirildi. Genç mimar İrem Kaleci'nin Basmane semti için tasarladığı planlar ödüle layık görüldü. 

mimar Mahmut Nüvit Doksatlı Haberi

mimar Mahmut Nüvit Doksatlı

Mahmut Nüvit Doksatlı kimdir?

Mahmut Nüvit Doksatlı, 1957 Samsun doğumludur. Doxato (Kavala / Yunanistan) ve İstanbul arası ticaret yapan Ali Rıza beyin ve İstanbul Fatih semtinde yaşayan Nebiye hanımın evlenerek Samsuna mübadele sonucu yerleşmeleriyle babası Necdet bey Samsunda doğmuştur.


Annesinin annesi; Emine hanım Erzincan Kemaliyeden Bafraya yerleşmiş Çerkes kökenlidir. Yine annesinin babası; matbaacı ve gazeteci Zühtü beyin babası Samsuna göçeden Kafkas Çerkezlerinin tercümanı olması sebebiyle tercüman zade Zühtü bey diye çağrılmaktadır. Çocukluğu Bafra Samsun ve diğer Karadeniz şehir ve kasabalarında geçmiştir


Güzel Sanatlara ilgisi daha çok küçük yaşlarda ortaya çıkmış ve değerlendirilmiştir. Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek okulundaki eğitimi, sürecinde avangart sokak tiyatrosu yapmış, sanat yazıları ve eleştirileri yazmaya başlamıştır.


Çocuk yaşlarından beri ören yerlerine yaptığı gezileri; 20li yaşlardan sonra yurtdışı gezilerde ve müzelerde...