01 / 05 / 2024

Mimar Mühendisler Grubu projeleri

Mimar Mühendisler Grubu projeleri

Mimar Mühendisler Grubu, Uyumsoft’a teşekkür plaketi verdi. Mimar Mühendisler Grubu (MMG) tarafından, sektöre kattığı değerden dolayı, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ’ye Teşekkür Plaketi takdim edildi.

Mühendisler işi bırakıyor!

İnşaat sektörünün son zamanlarda gündeminde işçiler ve mühendisler yer alıyor. 60 bin liraya inşaat işçisi bulmakta zorlanan sektör, inşaat mühendislerini de ellerinden kaçırmaya başladı. Peki mühendisler neden işi bırakıyor? İşte bir mühendisin işi bırakma hikayesi...

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

İnşaat Mühendisler Odası'ndan kritik açıklama: Yeni bir imar affı çıkabilir!

İnşaat Mühendisler Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayatar, son 21 yılda 9 kez imar affı çıkarıldığını belirterek, yerel seçimlere sayılı günler kala yeni imar affının çıkabileceğini belirtti.

İş arayan mühendisler için düğmeye basıldı! Başvuru şartları tek tek açıklandı! İşte detaylar!

Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünce yapılan açıklama kapsamında kurum içinde çalışacak personel alımı yapılacak. İşte iş arayan mühendisler için yayımlanan ilanın detayları!

İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler 11 şehri etkiledi. İngiltere'den mühendisler yıkımı araştırmak için deprem bölgesinde: Bazı inşaatların kalitesi düşük!

Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti!

Türk YTONG Sanayi A.Ş.'nin Kurucu Ortağı ve Divan Kurulu Üyesi Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti...

2020-2021 yıllarında istihdam eden mimar ve mühendislerin sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği mimar ve mühendisler meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti! 

Dikencik Çiftliği sahiplerinden, Galatasaray Liseli Yüksek Mimar Mühendis Edip Dikencik vefat etti. M. Memduh Gökçen ve Ailesi taziye ilanı yayınladı.

İzmir'deki selin nedeni yanlış yapılaşma mı?

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İnşaat Mühendisi Ethem Tatar, İzmir'de yaşanan sel felaketinin nedeninin yanlış yapılaşma olduğunu belirtti. 

İzmir Çiğli Tramvay hattı inşaatında yeni mezun mimar ve mühendisler çalışacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Tramvay ihalesi için bir ilke imza attı. Tramvayın inşaatında yeni mezun mimarlar ve mühendisler istihdam edilecek. 

Kentsel dönüşüm ada bazında gerçekleştirilmeli!

Mimar ve Mühendisler Grubu İzmir Şube Başkanı Abdülaziz Aydın, “İzmir’deki deprem felaketinin benzerlerini yaşamamak için kentsel dönüşüm, yörenin hassasiyetine göre parsel değil ada bazında yapılmalıdır” dedi. 

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği, Milli Dayanışma Kampanyası'na destek verdi!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Mücahit Demirtaş yaptığı açıklamada, "Hayırda yarışanların en önünde olmak dileği ve hedefiyle Milli Dayanışma Kampanyası'nda yer alacağız." ifadelerine yer verdi.

İnşaat ve Konut Konferansı Türk inşaat sektörünü bir araya getirdi!

Mimar ve Mühendisler Grubu Denetleme Kurulu Başkanı Kadem Ekşi, mekansal tasarımın ve düzenlemelerin toplumu ayrıştırdığını belirterek, "İnsanı merkeze alan bir yapılaşma, imar ve şehirciliğin önünü açmalı" dedi...

Mimar Mühendisler Grubu projeleri Haberi

Mimar Mühendisler Grubu projeleri

Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir tarafından, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder’e plaketi verildi.

Mimar Mühendisler Grubu’nun, kahvaltılı çalışma toplantısı, 26 Ekim Pazar günü, Barcelo Eresin Topkapı Hotel’de düzenlendi. MMG’nin Ekim ayı Kahvaltılı Çalışma Toplantısı’nın konuğu Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir oldu. Toplantıya, MMG Genel Başkanı Murat Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, Uyumsoft Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Önder, Özata Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Ataseven’in aralarında bulunduğu MMG üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Ar-Ge’ye 350 Milyon TL destek

Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın Ar-Ge’ye bir yıl içinde 350 milyon TL destek verdiğini kaydeden Prof. Dr. İsmail Demir, en zorlu ve en teknolojik ürünleri yerli imkanlarla üretme konusunda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Ülkedeki kaynakları bu kapsamda seferber etmenin gerektiğini anlatan İsmail Demir, “Savunma sanayiinde...