05 / 05 / 2024

Mimar Nevzat Sayın kitabı

Mimar Nevzat Sayın kitabı

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Sayın Yatırım İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Sayın Yatırım İnşaat Ticaret Ve Sanayi  Anonim Şirketi  Sarıyer’de  50 milyon TL sermaye bedeli ile Özen Kuzu Ve Onur Soysal tarafından kuruldu.

Cem Yılmaz Emel Sayın'ın villasını satın aldı!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Emel Sayın'ın Yalıköy'deki villasını satın aldı. Yılmaz dekorasyon işlemlerinden sonra yeni villasına taşınacak. 

Nevzat Aydın Anadoluhisarı'ndaki Tevfik Bey Yalısı'nı 90 milyon TL'ye aldı!

Ünlü girişimci, Yemeksepeti'nin kurucusu ve CEO'su Nevzat Aydın, Anadoluhisarı'nda Tevfik Bey Yalısı'nı eski ralli şampiyonu İskender Atakan'dan 90 milyon TL'ye satın aldı. 

Nevzat Sayın ile 'Mimaride Anlam Üretmek' söyleşisi 19 Mayıs'ta!

Yıldız Entegre tarafından sosyal medya üzerinden düzenlenen “Mimaride Anlam Üretmek” temalı söyleşi, 19 Mayıs Salı günü saat 17:00’de Yıldız Entegre’nin Instagram sayfası üzerinde canlı olarak yayınlanacak. 

Ünlü isimler mimar Efe Kesgün'ün doğum gününe katıldı!

Mimar Efe Kesgün, doğum gününü arkadaşı Oğulcan Engin’in mekanı Emily’s Garden’da verdiği parti ile kutladı. Doğum günü partisine birçok ünlü isim katıldı...

Sayın AŞ hazır beton sektöründe Antalya'da!

İnşaat sektöründe 40'ıncı yılını geride bırakan Sayın AŞ, yeni projesi Life Point Residance ile yatırımlarına devam edecek. Firmanın piyasaya sunduğu Mabella markası da şimdiden beğenileri topladı.

Batman Millet Bahçesi açılış için gün sayıyor!

Batman Valisi Hulusi Şahin yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda diğer illerde olduğu gibi Batman'da da yapımına başladığımız millet bahçesinde sona doğru geldik." dedi.

Nevzat Aydın 3 yeni gayrimenkul şirketi kurdu!

Türk girişimci, melek yatırımcı ve mentor Nevzat Aydın, bugün Şişli'de toplam 60 milyon TL sermaye bedeli ile 3 yeni şirket kurdu.

Mimar Abdullah Burnaz'ın Özlem Altay'a açtığı davaya mahkemeden ret!

Mimar Abdullah Burnaz’ın, 9 yıl önce boşandığı Özlem Altay’a açtığı 1 milyon 300 bin liralık çocuk mallarının korunması ve 2 bin liralık nafakanın iptali davası mahkeme tarafından reddedildi...

Mimar Nevzat Sayın’ın yeni kitabı okuyucu ile buluştu!

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında bulunan Nevzat Sayın’ın son on beş yıllık üretiminin arşivi niteliğinde yer alan "Düşünceler/İşler" isimli yeni kitabı düzenlenen etkinliğe katıldı.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Sayın AŞ sektörde 40 yılı geride bıraktı!

İnşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Sayın AŞ, prefabrik konuttan hazır beton üretimine, yap sat projelerden çeşitli taahhüt işlerine kadar birçok alanda hizmet veriyor.

Nevzat Aydın kimdir?

Yemeksepeti'nin CEO'su Nevzat Aydın gayrimenkul sektörüne girdi. Aydın, Kopernik Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi'ni 50 bin TL sermaye ise kurdu...

Mimar Nevzat Sayın kitabı Haberi

Mimar Nevzat Sayın kitabı

Türkiye modern mimarlık tarihinin kurucu mimarları arasında gösterilen Nevzat Sayın’ın Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı "Düşünceler/İşler", 29 Mayıs 2019 tarihinde Yapı Kredi Kültür Sanat’ta gerçekleşem etkinlik ile tanıtıldı.

Kitap; 2004 yılından beri Nevzat Sayın’ın mimarlık yaz okulları, konferanslar, jüriler, yazılar, atölye çalışmaları paralelinde sürdürdüğü mimarlık üretimlerini derleyen bir arşiv niteliğinde. Mimarın, kütle, topografya ve programın kurduğu ilişki ile biçimlenmiş, “mimarlığın temel meselesi” olan etkileyici bir atmosferin peşinde yer alan projeleri; kitapta eskizler, teknik çizimler, fotoğraflar ve metinlerle desteklenerek okuyucuya aktarılıyor.

Tansel Korkmaz editörlüğünde 2004 senesinde Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan “Düşler, Düşünceler, İşler”in devamı niteliğindeki bu kitap, Nevzat Sayın’ın “yaşamsal uğraş” olarak adlandırdığı mimarlık üretimlerinin yanı sıra, kurmaca işlerini ve düşünce biçimini de açığa çıkarıyor.

Mimarlık, kültür ve sanat dünyası temsilcilerinin...