29 / 07 / 2024

mimar Nişan Yaubyan

mimar Nişan Yaubyan

Mimar Nişan Yaubyan kimdir? Mimar Nişan Yaubyan bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Nişan Yaubyan hangi üniversitede akademik görevine devam ediyor? İşte Nişan Yaubyan...

Evlenmenin maliyeti ne kadar oldu? Yılda ortalama 550 bin çift evleniyor...

Türkiye'de senede ortalama olarak 550 bin çift evleniyor. Söz, nişan ve düğün masrafları göz önüne alındığında evliliğin maliyeti 500 bin TL'yi geçtiği kaydedildi. Çok büyük bir sektör olan düğün piyasasındaki son durumu ise merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Mimarlık, büyük yapı tasarımı ve mühendislik sanatıdır. Mimarlık, bilim ile sanatı dengeli bir şekilde kullanarak göze hitap eden sağlıklı yapıların ortaya çıkması için çalışmalar gerçekleştirecek bireyler yetiştirilmesini amaçlar. Bu konu eleştiriye çok açık bir konu olarak karşımıza çıkıyor...

YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor!

İlk sayısı 1973 yılında çıkan YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor. Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol YAPI Dergisi'nin 50 yıllık oluşumunu tek tek kaleme aldı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

14 ayar klasik altın alyans yüzük fiyatları ne kadar? Alyans fiyatı kaç TL? İşte Elizi 17 Kasım 2022 fiyat listesi 

Evliliğin simgesi olan alyans fiyatları düğün ve nişanı olanlar tarafından araştırılıyor. Özellikle 14 ayar olarak tercih edilen alyans fiyatları merak ediliyor. Peki 14 ayar alyans fiyatı ne kadar? İşte Elizi 17 Kasım 2022 fiyat listesi.

22 ayar 13,19,22,24 ve 25 gram burma bilezikler kaç TL? Cep yakan şok fiyatlar! Koçak altın burma bilezik fiyat listesi

Altın burma bilezikler düğün, nişan ve yatırım amaçlı milyonlarca kişi tarafından satın alınıyor. 22 ayar altın burma bileziklerin fiyatları ise cep yakıyor. Peki 22 ayar 13,19,22,24 ve 25 gram burma bilezikler ne kadar? İşte Koçak altın 22 ayar burma bilezik fiyat listesi 4 Kasım 2022.

Bayraktar'a Zelenskiy'den 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin elinden 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı aldı. aykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar attığı tweet ile "Bu kıymetli takdire layık gören Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederim. Barış ve adaletin hakim olduğu bir dünya için

Düğünde en az takı maliyeti 2022 kaç lira?

Milyonlarca vatandaş yatırım ve birikim yapmak için altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Öte yandan yüz binlerce vatandaş ise düğün ve nişan için takı maliyetinin kaç lira olduğunu hesaplıyor. Öyleyse düğün ve nişan için takı maliyeti kaç lira?

İlkay Gündoğan nişanlısı için 10 milyon dolarlık villa alacak! 

Manchester City’de forma giyen İlkay Gündoğan nişanlısıyla evlilik hazırlığına başladı. Yıldız topçu Beverly Hills'tan ev bakıyor.

Evlenen çift sayısı 20 yılın en düşük seviyesine geriledi!

TÜİK verilerine göre evlenen çift sayısı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla nişan, düğün gibi toplu organizasyonların kısıtlandığı geçen sene 487 bin 270'e gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

YDA Group’a Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı!

Kazakistan’da başarılı projeler hayata geçiren YDA Group’a ülkenin sosyo ekonomik kalkınmasına üstün katkılarından dolayı "Devlet Onur Madalyası-Dostluk Nişanı" ödülü verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ankara-Niğde Otoyolu paylaşımı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu'nun birinci ve üçüncü kesimlerinin hizmete açıldığını söyledi ve "Yol medeniyettir anlayışıyla ülkemize ulaşımda çağ atlatmaya devam edeceğiz" dedi.

Mimar Doğan Kuban'dan Osmanlı mirası açıklaması! 

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nü son alan isimlerden olan Mimar Doğan Kuban, Osmanlıların resmi, heykeli, perspektifi, bilimi ve dünyayı merak etmediklerini söylüyor. 

mimar Nişan Yaubyan Haberi

mimar Nişan Yaubyan

Nişan Yaubyan kimdir?

Nişan Yaubyan 1928 İstanbul doğumlu. 1953 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 'nden mezun olan Nişan Yaubyan Yeditepe Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü'nde akademik görevine devam ediyor.


Ödül Aldığı Yarışmalar

Kırşehir Devlet Hastanesi Mimari Proje Yarışması (200 Yataklı), 3. Ödül, 1974

Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Teknolojisi ve Ev Ekonomisi Binası, 1. Mansiyon, 1972

Niğde Devlet Hastanesi (200 Yataklı), 3. Ödül, 1970

Beyoğlu İşçi Hastanesi (560 Yataklı), 1. Ödül, 1963

Diyarbakır Koleji Mimari Proje Yarışması, 2. Ödül, 1958

Urfa Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması, 2. Ödül, 1957

EXPO 58 Brüksel, Türkiye Pavyonu, 3. Mansiyon, 1956

Karayolları Genel Müdürlüğü Mimari Proje Yarışması, 2. Mansiyon, 1955

Sakarya Hükümet Konağı, 1. Ödül, 1955


Jüri Üyelikleri Yarışmalar

Bolu Devlet Hastanesi (275 Yataklı) (Asli Jüri Üyesi, 1985)

Aydın Devlet Hastanesi Mimari Proje Yarışması...