05 / 05 / 2024

mimar sinan akıllı ev yarışması

mimar sinan akıllı ev yarışması

Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda Datça'daki 'akıllı ev' yapı dalında ödüle aday gösterildi. Güneş enerjisiyle ısınan, yağmur sularını sarnıçta toplayıp yeniden kullanan evin bahçesinde 240 yıllık zeytin ağaçları var...

Sinan Akçıl'a haciz şoku!

Ebru Şallı, borcunu geri ödemediğini iddia ettiği ve 2016 yılında ayrıldığı 3 yıllık aşkı Sinan Akçıl ile ilgili hukuki işlem başlattı. Müzisyen, 42 yaşındaki sunucuya olan 230 bin TL’lik borcunu ödemediği takdirde haciz işlemi başlayacak.

Bursa Nilüfer'de geleceğin akıllı binaları konuşuldu!

Mimar Güvenç Özel, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Akıllı Şehirler, Akıllı Binalar: 21. Yüzyılda Mimari ve Teknoloji" konulu sempozyuma katıldı.

Mimar Sinan'ın Kocaeli'deki 438 yıllık eseri yenileniyor!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1579 yılında Mimar Sinan tarafından yapılan 438 yıllık Pertev Mehmet Paşa Camii, 3 yıl sürecek kapsamlı bir restorasyona girdi.

İşte Mimar Sinan'ın muhteşem 10 camisi!

Mimar Sinan 99 yıllık ömrüne 95’i cami olmak üzere 375 eser sığdırdı. Akustiği, mimarisi, çinileri, hat yazıları, taşıdığı anlamlar ve manevi havası ile Ramazanda mutlaka gidilip görülmesi gereken 10 Mimar Sinan camisi.

450 yıllık Mimar Sinan Külliyesi butik otel olacak!

Irmak Group, Küçükçekmece Gölü kıyısındaki 450 yıllık Mimar Sinan Külliyesi'ni butik otele dönüştürmek için izinlerini tamamladı. Otelin işletmesi için ise Les Ottomans'la flört devam ediyor.

4.5G teknolojisiyle akıllı evler yaygınlayaşacak!

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Sinan Ekşi, 4.5G teknolojisiyle akıllı ev ve şehirlerin yaygınlaşacağını söyledi.

Akıllı Kentler Mimarı SAMPAŞ’tan sürdürülebilir kentsel dönüşüm!

Akıllı Kent çözümlerini 500 belediyede uygulamaya geçirerek yerel yönetimle vatandaş arasında sağlam bir köprü oluşturan SAMPAŞ, CeBIT 2014’te; kentlerin marka değerini ve kentlilerin yaşam kalitesini yükselten uygulamalarını tanıttı.

İBB, Mimar Sinan ve İFSAK'tan ödüllü fotoğraf yarışması!

İstanbul temalı ulusal fotoğraf yarışmasının ikincisinin konusu, “Benim İstanbul’um; İstanbul’un Semtleri” olarak belirlendi. İşte İBB, Mimar Sinan ve İFSAK'ın fotoğraf yarışmasının katılım koşulları, ödülleri, başvuru adresi...

Milletvekilerinin yeni odaları akıllı olacak!

Milletvekillerinin yeni yasama yılından itibaren kullanmaya başlayacağı bina, basına tanıtıldı. "Akıllı bina" olarak tanımlanan ve yapım işi tamamlanan binayı kullanıma hazır hale getirecek müştemilat işlerine geçildi...

Uğur Dumankaya: Akıllı ev teknolojilerini hayatımıza entegre etmeliyiz!

Son yıllarda inşaat sektöründe gittikçe önem kazanan akıllı bina sistemlerinin ve bina teknolojisine dair tüm konuların bir araya getirildiği BEST’12 Fuarı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi...

Akıllı Ev Teknolojileri basın toplantısı 30 Temmuz'da!

Dumankaya İnşaat ve ZET Teknoloji ile birlikte en gelişmiş, konforlu, güvenli ve çevreci “akıllı ev” teknolojilerinin uygulandığı projesini hayata geçiren Akıllı Ev Teknolojileri basın toplantısı 30 Temmuz Salı günü gerçekleşiyor...

İstanbul Tuzla'da Mimar Sinan İlkokulu onarım ihalesi!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Mimar Sinan İlkokulu onarım işi İstanbul özel idaresi imar yatırım ve inşaat dairesi başkanlığı etüt proje müdürlüğü ihale tarihi 1 Ağustos 2013...

Evler 3 bin TL'ye akıllı oluyor!

Yeni yapılan projelerin birçoğunda akıllı ev sistemleri kullanılıyor. Bina otomasyon sistemleri geliştiren mühendisler eski evlerin de 3 bin liradan başlayan fiyatlarla uzaktan kumanda edilebileceğini söylüyor..

mimar sinan akıllı ev yarışması Haberi

mimar sinan akıllı ev yarışması


Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda Datça'daki 'akıllı ev' yapı dalında ödüle aday gösterildi. Güneş enerjisiyle ısınan, yağmur sularını sarnıçta toplayıp yeniden kullanan evin bahçesinde başka yerden buraya nakledilmiş 240 yıllık zeytin ağaçları var.


Türkiye ’de mimarlık mesleğini ve kültürünü geliştirmek amacıyla Mimarlar Odası tarafından bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilecek olan, Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda, Muğla'nın Datça ilçesinden 'akıllı' bir ev yapı dalında ödüle aday gösterildi.


Datça’nın İskele Mahallesi’nde bir yamaçta deniz manzaralı 1 dönümlük arsa üzerinde, Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu tarafından tasarlanan ve Yüksek Mimar Okan Çağlar tarafından iki yıl süren çalışmalar sonucu 1 Ocak 2011’te tamamlanan ev, daha henüz yapım aşamasında ‘ Dünya Mimarlar Birliği’nin literatürüne girmiş ve ‘7 Tepe 7 Mimar’ başlığı altında Berlin, Milano ve Brüksel’de sergilerde tanıtılmıştı.


AKILLI...