18 / 05 / 2024

mimar Turgut Çıkış

mimar Turgut Çıkış

Ayyapı Mimari’nin ortağı olan Mimar Turgut Çıkış kimdir? Turgut Çıkış, Ayyapı Mimari ile hangi projelere imza attı? İşte Turgut Çıkış'ın biyografisi ve Ayyapı Mimari projeleri...

Çiftçinin suyu lüks villalara taşınıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İzBB)'nin vermiş olduğu ruhsatlarla Seferihisar’ın Düzce, Ulamış ve Turgut köyleri üzerine konutlar yapıldı. Ancak bu konutların su ihtiyacını karşılamak yerine tarımda kullanılan suyu buralara içme suyu olarak verdikleri iddia edildi.

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

E İçmimar Mimarlık Mühendislik Kurumsal Hizmetler Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Payzun tarafından kuruldu.

Ayışığı Asos Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Ayışığı Asos Turizm Limited Şirketi Beşiktaş’ta  100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sayar , Ali Devrim Can, Dilaver Turgut Çıkış, Haluk Recai Ulusoy kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

Ondörtüç Pendik'te 448 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Ödüllü mimar Turgut Toydemir imzasına sahip olan ve İnsay Yapı tarafından hayata geçirilen Ondörtüç Pendik projesinde 1+1'ler 448 bin TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor...

Mimar Ahmet Kıran hayatını kaybetti!

ODTÜ Mimarlık mezunu Mimar Ahmet Kıran, 24 Şubat 2021 tarihinde Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde vefat etti. 

Kentsel dönüşümde ada bazında çözümler üretilmeli!

Mimar Fatma Kılıç, mimarlık mesleği ve konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Bir bölgenin altyapı sorununu çözmeden imara açmak yanlıştır. Bu yapılırsa yatay mimari diye söz edilen kısıma geçilmiş olacak. Mevcut konutlarımıza da ada bazında çözümler üretilmesi lazım" diye konuştu.

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ve Sinan Sevim evlendi!

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ile Matra Motor’un üçüncü jenerasyon yöneticisi iş insanı Sinan Sevim, 7 Ağustos Cuma günü Kemer Golf and Country Club’da düzenlenen şık bir davetle evlendi.

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Deprem vergileri ile kentsel dönüşüme 35 milyar TL harcandı!

Elazığ’daki 6.8’lik depremden sonra kentsel dönüşüm konusu tekrar gündem oldu. Kentsel dönüşümün çalışmalarını ve iyileştirme politikalarının değerlendirmesini Yüksek Mimar Pervin Kınık açıkladı.

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

İngiliz mimar yıkık tuvaletten ev yaptı!

İngiliz mimar Laura Jane Clark 1929'da inşa edilen ve 1980'lere kadar kullanılan terk edilmiş tuvaleti tek odalı bir daireye dönüştürdü.

mimar Turgut Çıkış Haberi

mimar Turgut Çıkış

Turgut Çıkış kimdir?

Ayyapı Mimari’nin ortağı. Turgut Çıkış, İzmir’in Çeşme İlçesi’nin Alaçatı bölgesinde Port Alaçatı & Port Alaçatı Otel, Antmare Otel, Casa Oliva Otel ve Çeşme Marina projelerini tasarladı.


Lisans derecesini ODTÜ Mimarlık Bölümü’nden aldı. Yüksek lisans eğitimini İYTE Mimarlık Bölümü’nde tamamladı. Halen aynı bölümde misafir öğretim görevlisi olarak ders veriyor. Ayyapı Mimari’nin ortağı olarak çalışmalarını sürdürüyor.


Turgut Çıkış, 2007’de yüksek lisans yaptığı İzmir İleri teknoloji Enstitüsü’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders veriyor. 


Ayyapı Mimari:

Port Alaçatı & Port Alaçatı Otel

Özel mülkarsaların, kanallar oluşturularak kıyı haline getirilmesi ve bu kanalların çevresinde su ile iç içe bir yerleşme oluşturulması, başlı başına hayatı zenginleştiren bir tasarım kararı. Port Alaçatı Otel, yerleşmenin ilk ayağında gerçekleştirilen, toplam 18 odalı küçük bir otel. Birlikte inşa edildiği konut grubunun...