16 / 05 / 2024

mimar Vedat Zeki Tokyay

mimar Vedat Zeki Tokyay

Mimar Vedat Zeki Tokyay kimdir? Mimar Vedat Zeki Tokyay, hangi firmalarda proje müdürü olarak görev aldı? Mimar Vedat Zeki Tokyay, Oran Mimarlık'ı ne zaman kurdu?

Karaköy’deki Tahir Han 230 milyon TL'ye satışa çıktı!

Mimar Vedat Tek’in imzasıyla 1935'te hayata geçirilen Karaköy’deki Tahir Han, açık artırmayla satışa çıkarılacak. İstanbul Boğazı’nı gören 7 katlı tarihi bina için 230 milyon Türk Lirası muhammen değer biçildi. 1. artırma başlangıç bedelinin ise 115 milyon 30 bin Türk Lirası olduğu belirtildi.

Zeki Yüksel: Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş!

Küçüklük hayalini gerçekleştirip mimar olan Gülsel İnşaat’ın sahibi ve Karşıyaka Müteahhit ve İşadamları Derneği Başkanı Zeki Yüksel, “Mimar olacağım küçük yaşlarımdan belliymiş'' diye konuştu.

Mimar Vedat Tek'in torunu Yasemin Sarı intihar etti!

Giritli Sırrı Paşa ile Türk edebiyat ve musikisinde değerli eserler bırakan Leyla Hanım’ın oğlu Osmanlı'nın ünlü mimarlarından Vedat Tek'in torunu Yağmur Yasemin Sarı intihar etti. 

Mimar Halit Vedat Çakırca vefat etti!

Maltepe Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanı Mimar Halit Vedat Çakırca vefat etti.

Mimar Salih Zeki Pekin vefat etti!

Mimar Salih Zeki Pekin dün hayatını kaybetti. Salih Zeki Pekin'in cenazesi yarın İzmir Alsancak Hocazade Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip defnedilecek.

Mimar Zeki Bülent Ağcabay, enstrüman koleksiyonunu sergiledi!

Mimarlığa ve müziğe ilgi duyan Zeki Bülent Ağcabay, 700 parçaya ulaşan müzik aleti koleksiyonunu Üsküdar'daki evinde sergiledi. 60 yaşındaki Bülent, garajını da enstrüman tamir atölyesi olarak tasarladı.

Vedat Kabullar kimdir?

Mimar Vedat Kabullar kimdir? Vedat Kabullar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Vedat Kabullar, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Vedat Kabullar....

Vedat Zeki Tokyay: Ayvalık değişime ayak uyduruyor!

TMMOB Balıkesir Şubesi ve Ayvalık Mimarlar Odası tarafından düzenlenen ’Ayvalık Değişebilir mi?’ projesi kapsamında Vedat Zeki Tokyay, kendisinin hazırladığı ’Kırlangıç Merkezi Dönüşümü’ ve ’Cumhuriyet Meydanı Dönüşümü’ projelerini anlattı.

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci Liman Hanı'nı satın almak istemiş!

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci'de bulunan Mimar Vedat Tek tarafından 1907 yılında yapılan Liman Han'ı satın almak istemiş. Han'ın müzayede de 100 bin lirayı geçeceğini tahmin etmişler.

Vedat Tek kimdir?

Mimar Vedat Tek kimdir? Mimar Vedat Tek yaşamı boyunca hangi işlerde görev aldı? Mimar Vedat Tek, mimarlıktan farklı olarak hangi sektörler ile ilgilendi? İşte Vedat Tek'in biyografisi...

Zeki Sayar kimdir?

İlk mimarlık dergisi olan Arkitekt’in kurucularından olan Zeki Sayar kimdir? Zeki Sayar, yaşadığı sürece hangi işlere imza attı? İşte mimar Zeki Sayar'ın biyografisi bu haberde...

Vedat Zeki Tokyay kimdir?

Mimar Vedat Zeki Tokyay kimdir? Mimar Vedat Zeki Tokyay, hangi firmalarda proje müdürü olarak görev aldı? Mimar Vedat Zeki Tokyay, Oran Mimarlık'ı ne zaman kurdu?

Salih Zeki Salalı kimdir?

Mimar Salih Zeki Salalı kimdir? Mimar Salih Zeki Salalı, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Salih Zeki Salalı bugün hangi mimarlık şirketinde çalışıyor? İşte Mimar Salih Zeki Salalı'nın biyografisi...

mimar Vedat Zeki Tokyay Haberi

mimar Vedat Zeki Tokyay

Vedat Zeki Tokyay kimdir?

Vedat Zeki Tokyay, 1976’ da, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. Çeşitli firmalarda proje müdürlüğü görevlerini sürdürdükten sonra 1993 yılında, ORAN Mimarlık’ı kurdu. 


İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tasarım derslerini verdi. İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve Ulusal Ahşap Derneği kurucu üyesidir. 


Mimarlık ile ilgili araştırma ve eleştiri yazıları, Yapı Dergisi’nde yayınlamaktadır. “Mimarlığın Oluşumunda Saydamlığın Işığı” isimli kitabı Tasarım yayınevi tarafından yayımlanmıştır.


1990’da “Çimentaş Genel Müdürlüğü” yapısıyla Ulusal Mimarlık Yarışmasında “Gri Sanat” ödülü ile birincilik; 2000’de ise ” Taşınabilir Deprem Okulları” tasarımıyla, Köksal Anadol ile birlikte, Yapı Ödülünü almıştır. 


2000’de” Taşınabilir Deprem Okulları”, 2004’e ise, “Kemalpaşa Kültür Merkezi” yapısı Ağa Han Mimarlık Yarışması’na Türkiye adayı olarak...