13 / 05 / 2024

mimar yönetmeliği değişti

mimar yönetmeliği değişti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 24 Aralık 2013 tarihinde 28861 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte değişiklikler...

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman erbaş yönetmeliği adına değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Karar 25942 sayılı Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliğe dair değişiklikler yayınlandı. İşte tüm detaylar…

Ek ödeme yönetmeliği resmen değişti! Bakanlık'tan son dakika açıklaması geldi! Milyonları ilgilendiriyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca milyonları yakından ilgilendiren ek ödeme yönetmeliği ile ilgili değişiklik yapıldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Harita ve Kadastro Mühendisleri  Odası Serbest Mühendislik Müşavirlik Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmlik bugünkü 31780 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021 bugünkü 31635 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Otopark Yönetmeliği'nde hangi değişiklikler yapıldı?

Otopark Yönetmeliği resmen değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliği resmen değişti. İşte yönetmelikte yapılan o değişiklikler...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeofizik Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31393 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31221 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

mimar yönetmeliği değişti Haberi

mimar yönetmeliği değişti

YÖNETMELİK


Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odasından:


TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ MİMARLAR ODASI ANA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE 1 – 18/12/2004 tarihli ve 25674 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ana Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“a) Türkiye Cumhuriyeti uyruğunda olup, yurt içinde mimarlık eğitimi veren eğitim kurumlarından mezun olanlar Odaya üye olmak için diploma, yurt dışındaki mimarlık eğitimi veren kurumlardan mezun olanlar ise Odaya üye olmak için diploma, denklik belgesi ve not dökümü (transcript) ile başvuru yapmak zorundadırlar. Üyelik başvurusu reddedilen ilgiliye Oda Yönetim Kurulu kararı, en geç 60 gün içinde bildirilir. Yasal olarak mimarlık mesleğini uygulamaya hak kazanmış her mimar, mesleki etkinlikte bulunabilmek...