07 / 05 / 2024

mimar Zafer Gülçur

mimar Zafer Gülçur

Erdoğan Elmas ve Ertur Yener' le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınan Mimar Zafer Gülçur kimdir? Mimar Zafer Gülçur, başka hangi projelere imza attı?

Mimar Şenol Gökner'den İBB Başkan adayı Murat Kurum'a 3 soru! İstanbul'da nasıl bir yaşam ortamı sunacaksınız?

AK Parti'nin İBB Başkan adayı resmen Murat Kurum olarak açıkladı. Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu ve Murat Kurum'a 3 soru yöneltti. İşte o sorular ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

İstanbul'da dönüşüm nasıl yapılmalı? Mimar Şenol Gökner 'nüfus azaltılmalı' dedi!

İTÜ 2006 mezunu Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından Marmara depremi ile ilgili paylaşımda bulundu ve İstanbul'un dönüşümüne değindi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

İç Mimar Ahmet Güneş'e 'En İyi İç Mimar' ödülü!

Ünlü İç Mimar Ahmet Güneş, 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi İç Mimarı Ödülünü aldı.

Yenimahalle Şehit Ömür Gülünay Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Yenimahalle Belediyesi'nin Batıkent Uğur Mumcu Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Şehit Ömür Gülünay Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.

Şişli'deki 79 yıllık Gül Apartman yıkılıyor!

Anıtkabir'in mimarı olan Prof. Dr. Emin Onat'ın çizimini yaptığı, Şişli Teşvikiye Şakayık Sokak'taki 79 yıllık Gül Apartman kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak.

Manisa Sarıgöl'ün yolları asfalta kavuştu!

Manisa’nın 17 ilçesinde asfalt ve parke taşı çalışmalarıyla yolların kalitesini ve güvenliğini arttıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sarıgöl’de, Cumhuriyet, Konak, Ayan, Siteler ve Mimar Sinan Mahalleleri arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik yolda sıcak asfalt çalışmasına başladı

Van Gölü kıyısına 3 milyon TL'lik tesis inşa edildi!

Mimar Tuba Dede ve iç mimar kardeşi Didem, Van Gölü kıyısına "rekreasyon ve doğa sporları alanı" yapmak üzere hazırladıkları projeyi bir süre önce TKDK'ya sundu.

Balıklıgöl’de Şanlıurfa’nın kimliğine aykırı proje engellendi!

Yüksek mimar Beyazgül, “FETÖ Balıklıgöl’de İslam’a ve Şanlıurfa’nın kimliğine aykırı bir proje geliştirmek istedi. Son anda engelledik” dedi.

10. İstanbul Buluşmaları'na Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ev sahipliği yapacak!

İstanbul Buluşmaları etkinliğinin 10.su bu sene 13 Nisan 2016 tarihinde "İstanbul`u Paylaşmak" başlığıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ev sahipliğinde gerçekleşecektir.

Manisa Sarıgöl Koraçay'a köprü yapılacak!

Sarıgöl Alemşahlı Mahallesi Muhtarı ve Alemşahlı Mahallesi Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ahmet Ur, mahallelerini çevre mahalleleri bağlayacak olan köprüyü Kocaçay üzerine yaptırmaya başladı.

Manisa Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu’na ek bina yapılacak!

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu’na yapılacak olan iki katlı altı derslikli ek bina yapımı için kolları sıvayan Serkan Mintaş, ilçe kaymakamı ve ilçe milli eğitim müdürüyle birlikte esnafları dolaşarak ek binanın yapılması için destek arıyor.

Zeynep Gülşen kimdir?

Zeynep Gülşen, YEM Etkinlikler Bölümü Yöneticiliği’ne atandı. Peki, Peyzaj Mimarı Zeynep Gülşen kimdir? Zeynep Gülşen, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Zeynep Gülşen...

mimar Zafer Gülçur Haberi

mimar Zafer Gülçur

Zafer Gülçur kimdir?

1938 yılında Ankara'da doğan mimar Zafer Gülçur, çoğunu Erdoğan Elmas ve Ertur Yener'le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınır.


1963' te Mimarlık Fakültesi'ni bitiren Gülçur, 1965-69 arasında Bayındırlık Bakanlığı Etüd-Proje Dairesi Başkanlığında çalıştıktan sonra 1969'da kendi bürosunu kurmuştur.


Serbest mimarlık yaşamında 1970-82 arasında kişisel çalışmalarının yanı sıra E.Elmas'la ikili ve E.Elmas, E.Yener'le üçlü or­taklık halinde yoğun bir proje ve mesleki kontrollük faaliyeti sürdürmüştür.


1982'de E.Elmas ve E.Yener'le YEG Mimarlık Müşavirlik Ticaret Ltd.Şti.'yi, bunun yanında 1992'de E.Elmas'la Elmas-Gülçur Mimarlık ve Şehircilik Ltd. Şti.'yi kurmuştur.


Çok sayıda proje yarışmasına katılan Gülçur, E.Elmas ve E.Yener'le birlikte 11 Birincilik Ödülü aldığı gibi, çeşitli yarışmalarda da altı İkincilik, iki Üçüncülük ile 18 çeşitli ödül ve mansiyon kazanmıştır. 


Ayrıca, Zonguldak Toplum Polisi Site­si (1969), Fatih...