18 / 05 / 2024

mimar Ziya Nebioğlu kimdir

mimar Ziya Nebioğlu kimdir

Mimar Ziya Nebioğlu kimdir? Mimar Ziya Nebioğlu, yaşamı boyunca hangi eserlere imza attı? Ziya Nebioğlu, hangi işlerde görev aldı? İşte Mimar Ziya Nebioğlu ve mimarlık hayatı..

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut almanın en uygun zamanı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yatırımlar konusunda temkinli yaklaşım var. Oysa fiyatlar açısından da en uygun zaman dilimi içerindeyiz. Satışlara baktığımız zaman banka kredilerinin düşük faiz uygulamasının kredili satışa olan ilgiyi de gösteriyor'' dedi.

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD'de 4 depoya ve 12 dağıtım merkezine sahip yapı marketi kuruyor...

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.

Konut almak için en uygun dönem!

ÜİK 2019 Kasım ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, "Gayrimenkul her dönem, yatırımcısı için güvenli bir liman olmuştur. Uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için en uygun dönem" dedi...

Faiz indirimi konut alıcısını harekete geçirdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, "Faiz oranlarının düşürülmesiyle birlikte konut yatırımcısı yeniden bankadaki mevduatını konutta değerlendirmeye başladı" dedi...

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti. Merhumun ailesi taziye ilanı yayınladı.

İmar barışında süre yıl sonuna kadar uzatılsın!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, imar barışı süresinin yıl sonuna kadar uzatılıp taksit kolaylığıyla imar barışından 30 milyar TL’lik hedefin yakalanabileceğini kaydediyor.

Yüksek Mimar Ziya Tanalı vefat etti!

Yüksek Mimar M. Ziya Tanalı vefat etti. AKSES ve Tanalı Ailesi taziye ilanı yayınlattı.

Iglo Architects ile ofis tasarımlarına yeni soluk!

Iglo Architects, Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar liderliğinde mimari ve iç mimari projelere imza atıyor. Şirket, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. İlker Apaydın için yeni muaynehane tasarladı. 

İmar barışı doğru ancak eksik bir karar!

Kentsel Dönüşüm Yasası çıktığından beri 600 kentsel dönüşüm projesine imza atan AE Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, 24 Temmuz Salı günü yıkılan Sütlüce’deki bina vesilesiyle imar affının yeniden revize edilmesine dikkat çekti. 

Adasal bazlı dönüşüme geçilmeli!

Mimar Ahmet Erkurtoğlu, sürecin hızlanması için adasal bazlı dönüşüme geçilip müteahhit yasası çıkarılması gerektiğini söylüyor..

mimar Ziya Nebioğlu kimdir Haberi

mimar Ziya Nebioğlu kimdir

Ziya Nebioğlu kimdir?

1915 yılında Afyon’un Güney köyünde doğan Nebioğlu, ilk ve orta eğitimini Afyon’da, lise eğitimini ise İzmir Şirinyer Amerikan Okulu’nda tamamlamıştır. 


1938 yılında, babasının Almanya’da üniversite eğitimi alması isteğine karşı çıkarak, çocukluğundan itibaren hayalini kurduğu mimarlık eğitimini almak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. 


Florida eyaletinde 1925 yılından itibaren eğitim veren University of Florida-Gainsville’de (UFL) başladığı eğitimini 1943’te tamamlamış ve 1948 yılına kadar yaşadığı bu kentte tasarım, uygulama ve eğitim alanlarında çalışmıştır. 


1948’de eşi ve çocukları ile İzmir’e dönerek, Kemeraltı-Halim Alanyalı Geçidi’nde bulunan ve 1965 yılında Urla’ya taşınana kadar mimarlık faaliyetlerini yürüteceği bürosunu açmıştır. 


Nebioğlu 1950-60’lı yıllarda İzmir’de Karşıyaka, Alsancak, Göztepe semtlerinde ve Aydın’ın Söke ilçesinde çok sayıda bahçeli konut, az katlı aile apartmanı, tatil köyü, okul ve sinema binası inşa etmiştir.


Bu yazının...